Tuesday, 23 March 2010

Pacat Idup Dlm Nasik? WTH?!!!!

Pacat Idup Dlm Nasik? WTH?!!!!
(KESAH BENAR CIK DEIDAA)

Alkesahnya sabtu lps (20/3/2010) as usual went to psr mlm AU2
(sebelah JJ AU2) tu kul 5.30pm lps aku blk dr midvalley.

Pusing psr mlm 3x tp aku xtau nak mkn pe.
Last2 aku round kali ke-4 & decide beli nasik ayam kat gerai air yg besa aku beli air asam boi tu.
So aku plh wing.


Dlm kul 9lbh baru mkn.
Xdinafikan ayam mokcik tu sedap.
Aku tgh lyn syok mkn 1/2 nasik dah tetiba aku nampak SOMETHING IN BLACK COLOR,& suddenly SOMETHING TU MENGUIT2.. ya Allah.. aku terus gi muntahkan smua nasik yg aku mkn tu!Maap.. ni bkn gambo aku.. kredit to HANANAN (blog indonesia ni acceli.. aku gugel2 gambo pacat ni je yg relevan dgn kesah aku huhu). Mmg pacat ni sebijik yg ada dlm nasik ayam aku cuma pacat dlm nasik tu kaler itam legam.. yuck!

U know whut's dat?
It's PACAT a.k.a LEECH lollll! It's still IDUP!
Mmg aku muntah xhengat.. aku gamam!

Tp seriously aku xsnap gamba psl aku geli le weh.
Last2 aku buang nasik tu tp pacat tu melepak atas meja aku la pulak adoyai &
dan2 aku spray dgn Baygon.. menggeletis pacat tu & terus kong!

Terus aku buang gak pacat tu masuk tong.
Mula2 aku blank xtau nak buat pe... nak call suratkhabar kang mcm terlampau plak.
Tp kira blh je kan? Tp xtau no. plak nye. Huhu.
Besa aku tgk kesah org je masuk paper - ada lipas lah, ada cicak lah, ada ekor tikus lah dlm makanan.. yuck!

Lps aku jupe pacat tu, aku paranoid giler.. tiap2 mende yg aku buat,
aku rasa pacat tu ada je.. parah btol!
Mami aku kate.. maybe ayam tu jatuh kat tanah/rumput kot then mokcik tu amik letak dlm polisterin blk.
Kalo pk2.. takkan pacat tu x"meninggal dunia" masa masak ayam/sayur tu? Ajaib la kan?

Tobat la pas ni xmo dah aku beli kat gerai makcik tu.
Acceli org meniaga ni bkn nya bersih sgt tp still ada ati nak beli kat luar huhu.

(xde bukti gamba sbb mmg aku sgt kegelian.. tp ni kisah btol ok.. aku xtipu.. kalo tipu.. ape pekdah yg aku dpt nya neh.. xbaik plak memfitnah org) ;-)




5 comments:

cik bintang said...

pergh.
giler geli.

deidaa said...

apetah lg org yg merasanya ni :P

SyahNas80 @ Nana said...

argh!!!!!!!!!!!!! geliiiiiiiiiiiiiiii!!! tolonggggg!!!! help!!! eee....

Kehelan said...

pernah jumpa ulat dalam salad burger... hidup lg..

tu la... masak sendiri, terjamin kesuciannya... insyaAllah

deidaa said...

-anas- alala geli geli geli.. jgn imagine plak tau? :P

-kahelan- erk ye ke?
Burger branded @ burger gerai2 besa?
Huhu tu la tp since kejadian ni.. bila nak masak.. geli plak nak pegang sayur adoyai.