Wednesday, 3 March 2010

Family Day BPHEK PBT- Day 2 (Sukaneka)

Family Day BPHEK PBT- Day 2 (Sukaneka)
27/02/2010 (Sabtu)

Start 8pg katanya tp as usual la almost 9am baru start.
Aku pon 7.45am baru turun sbb aku ingt mkn 8pg,
rupa2nya 7pam dah start brekpes kihkih.
Dgn lif yg rosak lg adoyai.. dah la 2lif je, kecik plaks tu ++ ramai giler org.

B4 sukaneka.. baru lps brekpes ni hehe.
Ijau kan kami semua? :))

Pg2 buta dah ada gulai ayam.. adoyai biar betul? Mak aku mkn je, aku xmkn la gulai2 nih.
Food pon not bad la acceli... kuewtiow goreng, nasik lemak, nasik bubur, buah.

B4 sukaneka wif mummy

Berkumpul sebelah swimming pool.. semua kaler ijau hahah sebbaik la ijau cerah camnih...
jatoh chenta plaks aku dgn ijau nih.
Asal jgn ijau tua kaler katak tu.. xbleh blah aku weh ahahha.

Masuk air dlm botol kanak2

Tgk bnyak giler adiah. I tot adiah kitorg, rupa2nya dr PBT yg sponsor worth 4k.. utk sukaneka sajork.. pergh kaya! Kitorg pon bajet 1K je pom utk lucky draw!


Terompah gergasi lelaki.
paling kanan tu la my bos hehe
Tshirt puteh tu anak bos.

Kanak2 yg gi xramai.. blh kire dgn jari so yg join pon muka2 tu la jgk.. rasanya xsmpai 10bdk hahaha.
Mana xnya.. bahagian kitorg ni semua muda belia... ramai yg bujang :P
Yg ada anak tu kira berumur la sket kan? heh.

Wagagaga tu le CHOMEY ngat.. kan dah putus terompah tu...
reffering to my bos yg tunjok kat terompah tu huhu.

Yg dewasa pon bkn la ramai sgt pon.
Balik2 muka tu jgk yg join sukaneka.
Aku nak main tp asal aku nak gi main je full dah sbb nya aku kan duk snap2 gambo org yg main ni so agak jauh la dr tent tu.

Terompah gergasi pempuan

Tp xpe lah, blh main 2games pon jadi la (walau a bit frust la kan.. aku xpenah join main sukaneka kat mana2 pon b4 ni) :-(

Bos masuk game terompah hihi

Bos aku suroh aku main & dia nak tlg amik gamba hahaha, malu2 kambeng le plak aku.. siap kata "xpe lah, sy nak amik gambo".. padahalnya grup dah cukup.. mana aku nak nyelit lg? :P


Terompah perempuan

So aku main baling tin dgn kelapa & tarik tali je la.
Baling kelapa tu lg best.. dorg berebut aku katanya aku terer main boling.
Skali dlm grup aku.. aku sorg je baling kelapa tak kena tin miahaha,
rasa nak sorok pale dlm buah kelapa tu je =))
Anyway.. grup kami still jd juara okeh? :P

Larik dlm guni pempuan

Mcm2 pesen la time sukaneka tu.
Semua org happy.
Xtau le kot ada yg xhappy? hehe.

Baling tin dgn kelapa
Tgk org ujung tu over gile.. org baling ke bwh, dia baling ke atas wahaha

Both tarik tali laki pempuan adalah kalah.
Dah la grup laki tu semua badan COMEY2.. blh plak kalah dgn lawan (grup PBT manjung) yg kecik2 hahaha kompiyus tul aku.

Pasangan utk kapel acceli tp ada laki bini xnak main so open to all.
Tgk org tgh tu.. giler happy menang, hahah.. tarik pempuan sama pempuan ada gak,
sampai terduduk2 dia :P
(ni namanya tarik guni.. asalnya tarik upih.. tp upih xdok) :P

Grup pempuan pon kalah even kami 11 org & grup lawan 10 org.. haha
giler tak cukup kudrat gak smpai ada yg tergolek doggggs :P

Tarik tali laki.
Tgk badan masing2.. sedap2 ajork semuanya.

Last skali main TEKA DAUN which is yg ni makcik2/pakcik2 ada la join.
Mak aku join gak psl nya org2 tua mesti la tau nama2 daun kan?
kena teka 20daun semuanya.

Tarik tali pempuan

Tp xsemua daun mak aku tau.
Aku tgk org lain tiru meniru, aku pon tiru meniru la gak hahah.
Mak aku lg best.. siap tnya jawapan kat penganjur...
slumber jgk penganjur bg 2 3jawapan :P


Tergolek dog dorg neh!

Last sekali penyampaian adiah.
yg paling best nya menang kalah semua dpt adiah.

Operasi pembahagian adiah

Huk aloh mmg rugi weh xjoin.. mmg aku kuciwa dr awl lg sebenornya xdpt main.
Aku dpt la bekas sudu utk baling tin dgn kelapa.
& set pinggan/cawan claytan utk tarik tali.
Even aku xgune mende2 tu.. sape xsuke adiah weh? :P

Kami pon dpt adiah!

Mak aku dpt no. brapa ntah utk teka daun tu.
Terkujat mak aku.. dia kata "eh xmo lah gi amik".. wowo biar betul?
Adiah tu.. last2 dia amik gak.. aku suroh,
bkn senang nak bergambo dgn bos mumuk aku tu :P

Big bos aku lg best... teka btol 3 je.. dpt no. last hehe tp semua sporting..
tarak hal punye.. still jgk dpt adiah ;-)


Eksen je neh.. bersama adiah osmet gak :P

Selesai sudah kul 11.30pg... naik anto adiah then turun blk 12pm utk lunch.
B4 tu lepak2 luh tepi kolam tgk dorg swimming.

Itik gembo2!

Lps mkn bagai, naik lepak2 tedo jap then nak kuar plak ke TLDM.

To be continue.............



5 comments:

ijad said...

cantik foto...

m4rilyn said...

recent visitor bar itew sunggo keji...kantoi wa buat lawatan ke sini

deidaa said...

-ijad- makacih

-marilyn- ok ah tu.. bleh ore gi jenguk2 blog anda yg ado misty tu :D

m4rilyn said...

nyorokkkkkkkkk

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.