Wednesday, 24 March 2010

KL Towerthon

KL Towerthon
21/03/2010 (Ahad)
Menara KL.
800meter lari & mendaki 2018 tangga.


Kategori A

Aku gigih, even xde keta aku join gak.

Ikut ati mls nak nyusahkan cik whooz fetch aku kat lrt tp sian dia sorg2 plaks...
so kiranya aku teman dia la hehe.
Tp aku dah warning dia awl2 yg aku MMG XMO JOIN BERLARI & DAKI TANGGA
psl dah 3bln aku xjogging beserta dgn exercise which is xdok stamina.

Start racing

Smpai2 tu parking full giler ++ dunno where to park sbb xpenah2nya aku smpai menara kl even dah 7 ++years aku stay kl== naif giler kan aku? hahaha.

Si huzz pon xpenah jgk jejak menara kl.

Kateogori B... semua gigih mendaki tangga yg sempit tu.

Ramai giler la jgk yg join this event.

Mmg mula2 aku xmo join tp bila kata kena berlari 800meter baru mendaki.. tu yg buat berbelah bg tu. Sbb kalo aku xjoin.. aku kena tinggal sorg2 le plaks kat starting line tu,
last2 aku decide join & DECIDE STOP KAT TANGGA je. Hahhaha blh takkkk? :))

Ni nak blk dah.. sj je nak tunjuk crew2 kat blakang tu hehe.

B4 start tu panaskan badan luh dgn poco2.

Ikot heran nak join tp malu le aku plak wei hahaha.
Masa grup A (man) dlm "kandang" tu... aku nampak Am Raja Lawak join berlarik gak.
Tp xdok la org dulik kat dia maybe org xkenal dia kot hahaha.

Background menara kl

Oh b4 race tu, kena pakai CHIP kat kasut which is bleh tau brapa masa yg kita catat.

Kalo ilang kena byr RM50 isk3.

Aku start lari.
Kul 8lbh grup B dilepaskan.
As usual la aku tinggalkan huzz jauh di belakang.
(dlm ati aku kata "haa skang aku tinggalkan dia.. tgk le kang time daki.. musti dia tinggal aku" kekeke).
Poster kl towerthon

Penat siak even lari 800meter sbb mendaki.

Kiranya mcm aku org dpn2 le jgk kan.
Lps start naik tangga tu.. maintain lg kot awl2 tu lama2 letih giler.
Atas skit dr 1st check point aku nak muntah so aku rilek2 luh pastu aku turun blk kata "sy nak stop" tp dia xbg sbb situ xde lif.. cis!

So aku naik lg smpai 2nd check point ada air. Tp aku rasa blh go on.
Aku rest kat situ dlm 5 6menit je kot.
Dan2 plak laki kategori C kot.. dah smpai.. giler laju weh.. padahal gap masa dilepaskan tu agak lama la jgk... dlm 10-15menit kot.

Lama sdh xbuat aksi lompat nih!

Then aku daki lg.. smpai le 3rd check point.. aku tgk ramai surrender nak turun so dgn xsemangat waja nya.. aku ckp kat krew tu yg aku pon nak surrender.

So dia suroh aku bg blk bip number.
Ala kecewanya sbb xde la kenangan aku join KL TOWER :-(
Bip aku number B1242.
Ada sorg laki yg lg awl smpai dr aku tu nampak mcm nak pengsan je.. tercungap2 mcm nak muntah huhu.

Me & Huzz.
Aku sokmo nya 'aksi terlebih sudehhh'.. last2 separuh tangga je daki kikiki.
Anyway congrats to huzz :P

Then turun ah, bg blk chip & dpt gudibeg berisi PEN/POCKET NOTES/ TRAVEL PACK CLEAN & CLEAR/ VOUCHER RM5/ CHOC BAR RASA PEANUT BUTTER..

tggu huzz sejam lbh baru dia smpai bwh.
Sape2 complete mission, semua dpt medal huhu sedih nya aku xdpt :P
Then dpt la aku mkn puas2.
Dpt NASI LEMAK & MEE HUN GORENG/dadih/ HONEY DEW SEKETUI/ KEK 2KETUI.
Aku mkn terus skaligus nasi lemak & meehon goreng buleh? ahaha mana x nya.. mlm tu kan kes pacat dlm nasik aku.. mana ada makanan dh dlm perut aku?!

Then terus blk la bergambar bagai.
Next year insyaAllah aku nak complete kan smpai atas hehehehhhh!


CREDIT ALL PICAS TO WHOOZ

5 comments:

Anonymous said...

laaa apasal tak habiskan.

takpa try lagi next year. insyaallah!


(blog hopping and saw your blog)

whooz said...

deida..Am RL ke????? hahhaha, aku nampak, tp otak aku puas pk, sape budak laki nih?? junior sekolah aku ke, familiar sangat!

heheheh kesian dia org x kenal dia :D

deidaa said...

-anon a.k.a blog hopping- xlarat.
Tu pon duk tahan2 muntah heheh.
Awk join ke?


-huz- erk mu lyn gak ke RL?
Aku maleh nak kabbo kat mu.. kang mu tnya "sape am?" ahhaha.

Masa aku tggu ko turun bwh tu..
dia lepak je tepi bangunan tuh... mmg xdok org lyn dia hahaha sian weh.

whooz said...

hahaha ye laa, aku rasa aku nmpak dia pun time turun tu..aku layan je RL, sampai final ok :P

tunggu next year la artis mana pulak yg join ..hehehehhe

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.