Wednesday, 17 March 2010

Dubai Day 4 - Global Village

Dubai Day 4- Global Village
25/1/2010 (Isnin).

Haa lama giler aku delay cite yg gi dubai aritu.
kemalasan melanda psl mcm xde org baca je cite aku hahaha.
So aku cite sikit2 je la ye? :P


Beca kat luar entrace GLOBAL VILLAGE

Lps gi Ibn Batutta Mall.. blk rest jap, solat zuhur & kuar blk gi Global Village which is aku xleh imagine cemana rupanya & jual apa.

Mummy dpn entrance GLOBAL VILLAGE

My SIL ckp.. just tgk aje la nnti... bnyak brg2 dr timur tgh hehe ok!
Start pesta kat sini ialah dr 22/11/2009-27/2/2010.

India Village

Agak jauh dr umah (dlm 20menit gak la).
Ramai org.
Org2 arab ni xkeje tp still kaya.. kagum sungguh la aku haih!

Lappy skin

1st village yg kami gi ialah India Village.
Ala paham2 je la brg2 dorg kan.
Ada kain, karpet, aksesori, sari bla bla.. nice la jgk cuma xde la aku membeli kat situ.

Szech Republic Village

Ronda2 & jamu mata.
Bnyak village timur tengah yg kitorg gi tp xde beli sgt sbb mcm xde keperluan.

Tudung arab

Ada kat 1village apa ntah.. jubah2 lawa giler okeh.
Xsmpai 3saat aku tgk 1jubah tu.. aku berkenan & aku terus kata nak beli psl nya baru 40dirham (38hinggit) weh haha. Mula2 nak amik kaler biru turkoise tp mummy xkasi so aku amik itam je le. Mak aku angkot 1lai.

Produk mesia tp jual kat sana hurm!

Yg paling bestnya ialah booth sebelah booth jubah tu jual produk dr mesia.
Puas la mek arab tu explain kat aku bla bla bla psl produk Natasya & Tongkat Ali tu.
Tup2 aku kata "i'm from malaysia"... agak2 nak speechless gak mek arab tu kekekeke pastu aku blah :P

Jubah2.. chantek2 kannn?

Then round2 lg just amik gamba & tgk org je la.

Cuba cari di manakah mummy saye (",)

Makin lewat makin ramai la org nya.
Suke gak tgk org sbb mcm2 bangsa ada.

Thailand Village

Mmg seronok ah gi sana sebenarnya.
then singgah mkn laksa @ Thailand village.
Depa blh la ckp melayu sket2 psl nya THAILAND kan? :P


Mkn2 @ Thailand Village

Then ronda2 lg.
Lps mkn baru semangat sket nak jln.

Tepi sungai buatan

Ada jgk village yg aku xmasuk.. xtau nape SIL aku xbwk.. xmenarik kot?


Pakwe baru saye heheh

Kat seberang sungai buatan tu agak menarik la jgk.
Ada jual kasut/selipar. Fuh giler rambang mata aku.

Pileh yg mana nak? Tp byr snd lah ye? hee.

Terbeli la sepasang kasut.
Acceli kat mesia pon ada je tp dah bernafsu sgt nak beli.. melayang 50dirham ahhaha.

Perhiasan comey2 tp mahal la as usual. Yg kecik pon 35dirham dowh!

Berkenan kat 1 kasut ni.. chantek giler.. aku xjumpa lg kat mesia.
Tp SIL aku kata xyah beli.. kot2 ada jumpa kat mall... ala kecewanya! :-(

Kids pyjama

Then aku beli sedikit aksesori (besalah aku kan suka bangle hehe).
Aku tgk bangsa lain bnyak giler beli.. bnyak sggh duit mereka!

Tshirt yg blh plh nak design mana. Tang tu gak dorg lukis.

Kalo ikut ati.. mmg xmo blk weh,
bnyak giler mende yg menarik.

Aksesori

Tau je la bila kita gi tempat org & sgt jarang blh tgk mende tu so kita jd excited la kan?

Eskrem tumbuk (xsure apa rasa.. cuma kenyal je la huhu)

Mak aku beli jubah, hiasan, gelang & anak tudung.
Sesambil jln mkn eskrem bulehhhhh?
Padahal cuaca tgh sejuk hahah.,. aku pon mkn sama :P

Pak arab menumbuk eskrem

Acceli xsemua peniaga kat sini blh speaking.
yg paling best kat kedai jual teh tu.... dia reti ckp TEA GREEN.. & brapa dirham.
Aku pon pening tp beli la jgk :P

Mkn eskrem tumbuk topping kacang.. sebok je pak arab jual kari blakang aku tu :))

Ronda2 jumpa plak pak arab jual air,
ingatkan air kopi arab.. rupa2nya air tamarind (asam jawa).
Sedap la jgk.. blh le bergambo dgn pak arab tu hehe.

Air tamarind (asam jawa). 1cup= 10dirham (gilo kayo depa nih)

Then masa nak blk tu lalu dpn kedai brg mainan.
Beli something which is kami ingt xde kat mesia haha.

Aksesori lg isk3.

Pastu aku beli aksesori, xde beli apa2 dah.
Ikot ati nak beli lg tp masih ada 5hari lg kat dubai hehe.

Bdk tecik ni suke nau dpt pistol buih

Oh lupa lak... anak buah aku xreti duk diam.. xmo nya dia duk dlm stroller dia tuh.

Mahal ni siak.. reganya beriban2 dirham.

Kul 8lbh blk ah dgn penatnya.
Puas ati dpt gi GLOBAL VILLAGE which is kalo sape2 gi dubai tp xgi global village.. sgt la rugi ;-)

(bnyk lg gamba tp dlm kamera hp aku psl digicam dah low bateri.. mls nak transfer huhu)


3 comments:

whooz said...

pesta ni x de sepanjang masa ke? best la tgk barang banyak2 pastu cuaca sejuk2

deidaa said...

X... tiap2 musim sejuk sajo :D
Musim panas mana tahan weh smpai 40++ derjah celcius :P

Tu blom tgk real lg tu.. sehari suntuk xcukup hehe.

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.