Monday, 8 March 2010

Famili Day BPHEK- Day 3 (pangkor & KL)

Famili Day BPHEK- Day 3 (pangkor & KL)
28/02/2010 (ahad)

Last day @ Lumut.
8pg katanya kena ada dlm bas nak ke jetty psl feri 8.30pg.
Aku 7.15pg dah turun brekpes bagai.. nampak 2nd bos aku je dgn famili dia.

Justify FullAtas feri sambil memangku anis bdk gemuk :P

Tp biasa la kalo dh ramai2 tu mmg lewat le jgk!

Dah la lambat.. pandai menjawab plak tu.. galak sggh le haihhh!

The other ferry

Kami dah dimaklumkan bahawa ada perayaan Taipusam ke mende ntah kat pangkor tu so jln agak sesak la.


View dr dlm ferry kitorg

Kitorg naik feri yg dah disewa utk kitorg je.

So privasi la.
I tot dorg terus anto ke pangkor rupa2nya pusing2 pulau dulu.. lorrr buang mase le i tot.
Sejam 1/2 gak dlm feri tu.
aku mmg xde mood bergamba ler.

Bdk2 ni siap bwk feri snd lg hahah advanced sggh dorg nih.
Tp mls la plak tunjuk gamba depa, baik tunjuk gamba aku je haha.

Aku siap tertido2 bagai dlm feri sbb sgt bosan le.
Bdk2 ni ada yg karok, ada yg jd ala2 titanic hihi.

Kat kota belanda

Smpai pangkor tu.. naik cab (rupa bentuknya mmg van la)... 1van 10org.

Mmg kitorg charter utk kitorg je.
Tp sgt lah jem giler2 psl org hindu duk beraya kan.


Sempat lg dorg amik gambo kandid aku neh :P

Ada gak gambo yg aku amik tp aku delete blk.. takot le aku.

Ada la yg dorg duk cucuk2 badan dgn benda tajam tu.. giler ngeri!
Ada yg dah tak sedar diri.. tu aku xberani ah tgk!

Dunno what's this.. but look so cool!

Stop kat KOTA BELANDA tu dlm 20menit amik2 gambo.

Ingt nak amik bnyak2 tp mamat2 tu duk konker building tu je.. maleh ah hihi.

Kat gerai souvenir.. ada jgk putera kodok tu hehe

pastu driver bwk pusing2 je la kat pangkor.

A bit boring psl xtau apa yg best kat sana.
Sibuk dgn perayaan taipusam tu je la which is dah la van xde ekon,
kena plak mengharungi bangsa2 yg beraya tu adoyai.

After lunch... tgh tggu van, posing luh.
Tshirt tu semua RM5 je

Lama2 aku jd penat & xde mood.

Driver stop ah jap tepi pantai & aku beli sikit souvenir.
then stop lunch katne ntah aku tatau.
Sedap xsedap mkn le jgk.. no choice then dorg siap beli tshirt.
Aku xbeli psl aku mcm boring ah pakai tshirt2 besa nih huhu.

Xnampak sgt la plak ramainya org kat jetty tu

Blk ke jeti. Giler ramai manusia!

Kitorg xperlu queue sbb dah charter ferry snd tp tu pon kitorg kena mrh psl nya dorg berjam2 queue xdpt naik lg huhu.
Last2 driver feri suh org lain naik gak feri kitorg.. huh xmenarik langsung!

Kat kedai makanan laut jamilah

Smpai lumut, singgah beli makanan laut kat kedai jamilah.

Aku amik je apa2 makanan, mak aku beli sikit ikan kering.

Mereka sibuk amik brg masing2.. ni dah smpai ofis.

Smapi hotel.. aku berlari naik tangga ke tingkat 7 psl nya lif 1je blh guna.. lambat.

Aku siap naik mandi lg, padahal diberi masa 30menit je hihi.

5.15pm bertolak ke kl.
Jln jam!
Singgah kat R&R mana ntah mkn 2pinggan mee/kuewtiow separuh is RM8.. gilo!

9pm lbh baru smpai opis.
Aku bwk mami naik opeh, nak tunjuk camne hehe.

Then zana ex osmet aku anto smpai umah.. penat siot besoknya keje.


Next year hrp ada famili day lg (kalu aku panjang umor, join je) :-)



1 comment:

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.