Wednesday, 10 February 2010

Dubai Day 2- Jumeira Beach

Dubai Day 2- Jumeira Beach
23/1/2010 (Sabtu)
Lps subuh xtedo, terus mentenet hehe. Aku xtau apa schedule yg SIL aku buat, aku follow je dia nak gi mana pong!
View yg berkabus.. sejuks giler time nih!
Pg tu my SIL, mommy & che su (aunty aku), gi pasaraya dkt umah tu nak beli brg dapur sket so kena jg bdk 2org yg hyper tu heheee. Nangeh2 aku tak layan aaaa? :P

Mokcik aku jd tukang pegang payung. Last2 xpakai payung pon sbb angin sgt kuat.

Antara foods yg dibwk
Lps dorg blk pasar, masak2 plaks utk bwk ke pantai.
Org malaysia je besanya gi pantai mkn bagai, org lain gi pantai gi berjemur @ bersantai je hihi.
Enjoy beaching

Mkn time
Jumeira Beach ni dkt je dgn umah, dlm 10menit je.
Agak bersih la compare dgn pantai kat Kelantan tu huhuuuuu.
Air pantai yg sgt jernih
Udara kat sana sgt la sejuk & angin bertiup pon kuat giler... nak pasang payung pon mmg tokleh la. Kalo bkn musim sejuk, bley je slumber letak payung psl angin xdok.

Sape kata negara arab xblh berjemur camnih? hehe... aku snap dr jauh kot2 dorg mrh

Belakang tu pantai yg ditambat acceli
1st time aku gi pantai thari hahaha. Besa2nya kalo kat mesia nih gi lps asar baru ramai. Kat sana tak kira kot psl nya angin mmg sejuk.. kalo matahari terik kat atas pale pon, angin kuat.. so pedehal?

Nak tunjuk BURJ KHALIFA kat belakang tu makcik aku kan 'professional' snap gambo maka mcm ni la jd nya hihi

Foreigner ramai la, yg berjemur pon ramai gak. Xnampak plak aku org2 arab gi pantai heh.

Jenuh mak aku mujuk cucu2nya naik mkn

Peace!
Smpai2 je anak buah aku 2org tu terus main air... hyden takot air huhuhh. Kitorg plak smpai2 je terus bukak makanan mkn.. lapar daaaa, tp agak seksa nak mkn sbb angin kuat sgt, takot pasir masuk dlm makanan.

Ni lah 'peace' anak buah aku ahaks.

Mak aku agah2 hyden yg takot nak turun hihi
Aku jln2 dgn che su aku smpai la ujung kat tempat yg ditambat tu. (kalo ezza/huzz/amy & mezza gi suke le kot sbb bleh panjat batu2 tu.. aku mmg xpanjat la sbb aku takot huahuahuah).
Ape kah pesennya nih? Nak jd hantu pantai kot? :))

Rehat seketika
Suke je tgk view pantai tu.. main2 air pantai. Aku xmo mandi lah psl aku geli sket pakai baju yg basah2 ni pastu mcm susah je nak tukar2 bagai so better xyah mandi.. rendam kaki sudehhh!

Adoiii kuat giler angin nih
Xde board JUMEIRAH BEACH maka kat board ni pon jd la hihi
Ada gak yg main kapal layar.. layang2 hehe. Aku layan amik gambo je la as usual!

Jln2 lps gi pantai, just tgk bangunan2 kat jumeira
2pm beredar, SIL aku plak bwk jln2 sepanjang Jumeira Beach... ramai giler foreigner.. cina, mat salleh bagai. Tang tu plak kamera aku buat hal psl che su aku terjatuhkan kamera atas pasir which is pasir masuk dlm lense :-( Still blh snap but agak terbantut la.

BURJ AL-ARAB.. dr jauh je snap nih

Cantik x apartment dorg?
Then SIL bwk pusing2 area tu plaks... snap gambo2 bangunan, apartment.
Apartment dorg chantek2 dowwwwh! kalo la apartment aku chantek2 mcm kat sana,
serius aku kagum! Kondo kita pon kalah dgn apartment kat sana hehe.
Dlm terowong.. pasang GPS. Sana park kat mana2 pon GPS xbuang, xde org nak curik! Cuba kalo kat Mesia.. harus keta kena kopak kan? Huahuahua!

Hotel apa ntah ni.. besar giler, ramai yg bergambar tp besala aku lone ranger.. aku jln sorg2 tepi tuh... dorg duk dlm keta huhu
Nak dkt blk tu skali agik SIL aku bwk ke hotel apa ntah area2 Jumeira Beach tu la.
Mmg ramai amat snap gamba kat laman hotel tu oleh sbb semuanya duk dlm keta, maka aku snap gamba ajo lah, xdo lah gamba posing2 bagai kat laman hotel yg chantek tu huhu.
Nak tgk pemandangan DUBAI? 200AED sorg!
Aku xrasa mcm duk negara arab plaks.. rasa mcm duk negara omputih huhuhhh.

Last picas b4 berangkat pulang ke rumah
Pastu blk lah rest plaks sbb mlm nya kitorg 1famili gi dinner atas kapal plaks. Entry dinner atas kapal tu next time psl abg aku xupload pon lg huhuksss~
TO BE CONTINUE WIF DAY 3....

2 comments:

cik bintang said...

giler hebat pantai kena tambat.
tambat dgn apo tu mekda weh?

anak kerbau mati tertambat adolah.

:p jgn marah.

deidaa said...

Bihtu panggey apo?
Org lain pon panggey tambak wekekeke.