Wednesday, 3 February 2010

A day b4 fly

As u know, sy telah bercuti ke Dubai selama 9hari dr 21/1-30/1 aritu bersama dgn mommy & aunty sy dgn menaiki penerbangan AIR ASIA :-)
Ikuti cerita dr awl sehingga akhir di setiap entry ye?

Brg bwk bnyak giler specially dry & wet food even abg & SIL aku kata xyah sbb kat umah dorg pon berlambak foods but u know la org2 tua ni nak anak2 mkn so both mommy & che su (aunyt aku) segala mak nenek bwk brg termasuk lah meggi huhu.

Foods in da' bag!

They all also bring HATI/LIMPA/DAGING/ BUDU/KEREPEK/ KEROPOK/ FROZEN FOOD / SERUNDING and bla3 aku xingt dah.. berat beg 29kg! But for 3persons.. Air Asia allowed till 60kgs.

Acceli bnyak lg brg yg mak aku sumbat tp aku buang2 sbb masa timbang tu mcm dah terlebih2.

Aku lg la bwk backpack je.. mmg bwk naik flight je. Agak berat le jgk huhu.

Kat LCCT tuh sebbaik la xterlebih kilo.. kalo x, kazen aku dah tggu siap2 utk buang brg yg xberkenaan hehe.Counter for us to check in

Dah la makcik aku smpai lambat.. 7pm dah bleh check in sbb international is 3hours b4 fly.

Flight aku 10pm so 9pm tu dah close check in. Dan2 8.35pm baru check in huhu.
Then dinner @ Marry Brown.. lepak2 then beli choc & terus naik. Kena thn kat imigresen psl bwk mineral water yg di claim as LIQUID more than 200ml!

Me wif my pakcik


Toner yg makcik aku baru beli pon kena tahan daaa. Agak rude la org imigresen tu jwb bila aunty aku kata "baru je beli ni".. then org kastam tu ckp "kalo camtu pakai skang smpai abis!" Wudda?

Isi perot luh kat Marry Brown

Kat mak aku pon dia ckp kurang ajar masa mak aku bwk air mineral.. katanya "kalo camtu togok smpai abis skang lah!" Xde budi bahasa kah?
Isk2 org camne mmg xbleh keja dgn org ramai lol!

Sebelom meninggalkan mereka2 di malaysia hehe.

then terus tggu utk naik flight which is delay 35menit.. giler lama huhhh!
Tau je la aku tak suke menunggu kannnn?

Pd pemerhatian aku... pemeriksaan keselamatan adalah sgt tidak ketat.
Imagine la aku tertukar pasport dgn che su aku & mereka blh lps kan even kitorg melepasi gate tu bkn pd waktu yg sama.. so? Xbley ke ketatkan lagik? Hurm!

TBC...........

3 comments:

comey_lote said...

dok sebokkan pasal bawak liquid jer..mende lain abaikan..huh!

deidaa said...

hahha tu la psl kan?
Sj je.. padahal takdok mende2 pon kalu bwk!
Mokcik gue siap tnya org kedai dlm airport lps check in kat kastam tuh awat xbley bwk air?
Katanya.. nak suh kedai dlm airport tu laku huawaakakak funny giler org kastam neh!

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.