Sunday, 7 February 2010

Dubai- Day 1 (Tasawwol & Al-Kabayel)

Dubai- Day 1 (Tasawwol & Al-Kabayel)
22/1/2010 (Jumaat)

Dlm flight duk baca magz lah, duk main2 dgn screen dpn mata lah,
last2 aku pening pale.. tedo je!
Bgn mkn nasik lemak yg diorder kat on9 then terus tido haha.

Screen @ every seat.

2am smpai Abu Dhabi Airport, abg dah tggu.
(6am waktu mesia).
Sebbaik dia suh ROAMING... kalo x, mmg aku tatau!
Sgt sejukkkk kat sana!
View dr bilek anak buah aku pukul 11.43am (dlm gambo tu waktu mesia, lupa setting huhu).
Btol2 tepi jln ry, ada rel train hehe.

Dr Abu Dhabi - Dubai amik masa 1jam ++.
Mula2 tu aku tgk je la view then lama2 tu ngantok daaa!
Smpai2 umah abg aku.. terus kemas segala mak nenek brg then terus tedo.

Lps subuh brekpes jap, 9am ++ tedo agik & dorg kejutkan suh bersiap utk kuar.
Then abg aku bg duit bnyok le jgk... melebihi apa yg aku bwk.
(seriously aku mmg bwk 500dirham & RM300 je).
So xbest la kan bwk duit siket huhu.


Nak brunch @ Tassawol Restaurant, Deira (2.46pm)

2pm ++ abg bwk brunch @ Tassawol Restaurant, Deira.
All the way gi Deira tu.. duk snap gambo je.
Bangunan tinggi2, bangunan tgh buat, jln bersih, xde motor bla bla bla!
Sepanjang aku duk dubai 9ari... baru 3motor aku jumpa kat jln.. kagum nya aku!

Menu @ Tassawol Restaurant wif price

Lapar sgt.. aku mkn je nasik beriani tu which is sedap giler!
B4 ni aku xpenah suka mkn pon nasik tu!
Serious.. bkn sbb aku lapar tp sbb mmg sedap!
Xpenah agik aku jupe nasik & lauk sesedap tu.


Enak menjamu selera.. mkn dlm kelambu (sudah setting time Dubai)

Mkn bwh kelambu.
kalo nak mkn kat luar pon bleh gak,
still ada meja & nak duduk bersila pon blh tp besa ah,
mau privasi ah jgk kami hehe.

View kat luar "kelambu"

Kat restoran tu ramai la org2 arab & org Mesia pon ada gak.
Sejam lebih duk kedai mkn tu.
Rasa mcm nak tambah agik tp malu la pulak aku huahuahu

Luar Restaurant Tassawol

Lepak2 kat luar restoran amik gamba.
Ada org mesia volunteer nak tlg amik gamba kitorg 1famili.

Semua bus stand adalah ber"aircond" :D

Then abe aku bwk kitorg gi Al-Kabayel Discount Centre.
Kedai ni xubah mcm Mydin sbb segala mak nenek brg ada.
(eh tp mcm brg2 bilek air tu xde la).. ni more like brg2 lain,
such as REPLIKA BURJ, CENDERAMATA, BEG, HIASAN, BUNGA2,
FRAME GAMBO, PERKAKAS DAPUR, COKLAT, TEDDY BEAR & mcm2 le!

Kedai Al-Kabayel which is aku gelarkan as Mydin Dubai huhu.
Kalo kat mesia ni sori ah aku nak jejak MYDIN.. not interested at all!

Berpinau gak bijik mata aku nengoknya,
tu pon tak gi section baju kat tingkat 2.
Kedai ni xde le seteruk Mydin Malaysia psl nya Mydin kita ni ramai giler dgn manusia.
Ntah ape2 bau pon ada.

Kat al-kabayel tu sonok je jln2 nye.. xramai org hehe.

Unthaaa

Aku just beli beberapa souvenir utk lucky draw blog aku ni je.
Aku xbajet lg time tu nak beli brapa so aku beli sikit je la.
Beli bekas mekap (ceh, mcm la aku suke mekap.. aku suke pakai lipstik je acceli).
Then aku beli unthaaaa hehe.

On the way ke Dubai Mall.. snap gambo signboard.. sj je hehe.

Memasing beli brg then going to Dubai Mall.............. to be continue!

5 comments:

shuweet said...

aku menyimpan hasrat nak ke sana..tapi taktau ler biler nyah..heheheh

Emy said...

mek, ko g ler mydin usj konpom takde bau2 yg tak menyenangkan mcm mydin KL tuh!

deidaa said...
This comment has been removed by the author.
deidaa said...

-mimie- hehe apekata ko ajak woot2 ko jd backpacker?
Bley merentas dunia (aku kalo ada geng, maunya aku jd backpacker nih hehehh).

-emy- adoi jauh le pulak nak gi usj tu :P

Aisyah said...

salam. akak, saya nak tanye budget keseluruhan akak pergi balik dubai berapa ye? terima kasih :))