Tuesday, 9 February 2010

Dubai Day 1- Dubai Mall

Dubai Day 1- Dubai Mall (22.01.2010, Friday)
Lps shopping @ Al-Kabayel,
abg aku bwk ke Dubai Mall yg baru je dibukak.
Ramai giler org psl kat sana friday kan cuti?
Floor At ARABIAN NIGHT.
Abg aku bwk ke tepi kolam ala2 KLCC tuh.
Coz ada pertunjukan air pancut.

Pemandangan dlm DUBAI MALL

Abg aku kata mcm2 lagu ada.. lagu omputih, arab, bollywood, english bagai ada lah. Tp time aku gi tu lagu arab.

Burj Kalifa

Ramai yg amat2 org tp xde bertolak2 mcm kat Malaysia nih. Kalo kat Malaysia nih, ramai sket org tolak2 kita.. no manner "it issss?" :P

Background Burj Khalifa, sesambil tggu pertunjukan air pancut.

Ramai org nak tgk air pancut tu mcm konsert la.. dpn2 tu blh dikatakan no space tp menyelit2 la hehe. Syok giler tgk air pancut tu, mcm2 bentuk & alunan ada. Abg aku ada rekod tp xreti nak uplod cemana nih? Huhu.

Air pancut

Rasanya pertunjukan air pancut ni 5menit & di adakan every 15minutes so pertunjukan seterusnya tu kitorg tggu je la kat situ sesambil tgk org. Bnyak gak amik gambo air pancut tp semua terpercik kat lense maka xchantek ah gamba.

Wif my mommy

Bila KLCC nak buat pertunjukkan air pancut camtu gak agaknya ye?

Ketika tggu pertunjukan air pancut

Agak sejuk la kat luar tu. Then xlama tu masuk jln2 dlm Dubai Mall jamu2 mata.

Air pancut agik

Agak besar la situ tp just lalu lalang je. Ada la singgah beberapa kedai tp aku xbeli pon sbb masih awl nak shopping, kang xpsl2 cpt abis duit hehe.

Makcik aku belikan handbag kat anak2 dia. Aku berkenan gak tp aku pk, aku ni kureng minat sket dgn handbag so tgk je la :P
Where to go? Just follow this board!

Then lalu Dubai Aquarium. I tot abg aku nak masuk, rupa2nya tgk dr luar je hehe ok lah kagum aku nengok nya dlm mall ada aquarium (eleh AQUARIA KLCC pon aku xjejak lg pon lolll kekekeke).

Dpn entrance DUBAI AQUARIUM

Then masuk CANDYLICIOUS which is kedai COKLAT terbesar in the world. Tp xleh snap gamba dlm tu.. dr luar bleh la tp aku tgk ada je org lain snap sorok2 dlm kedai tu huhu. Aku xabis pon round CANDYLICOUS tu psl sgt besar.. tgk2 camtu je. Harga tu standard la :P Aku xbeli psl aku dah xminat mkn choc sgt skang ni.

Dlm DUBAI AQUARIUM

Then mcm dah xde arah tujuan, gi lepak2 kat ARABIAN NIGHT. Ada la kuda & kerusi ala2 arab gitu & tempat2 duduk ala2 arab.

Dpn CANDYLICIOUS- the largest choc shop in the world


Teruja tak tgk candy2 tu?
Kuda @ ARABIAN NIGHT

Teka org btol ke tipu? Kat air terjun dlm DUBAI MALL ni hehe.

Then gi dinner @ UNO CHICAGO GRILL- healthy food. Healthy lah sgt kalo dh mkn pizza/french fries & air yg manis gile2 tu hahaha.

Dinner2 UNO

Lps mkn jamu2 mata tgk org & terus blk lah. Esoknya kan nak berjalan lg? hehe.

Hasil pembelian di hari pertama.

6 comments:

SyahNas80 said...

wah!!!!!!!!!!! syoknyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hehe

Emy said...

mcm ku kenal jek plastik beg tuh.. wei hapdate ler cepat2 gambar kt dubai..

deidaa said...

-anas- sila ajak inchek zul gi sana :D

-emy- ek eh cemana ko blh kenal plastik tu? eheheh.

Y@ZeD@ said...

ckp x soping, tp Day 1 day manyakkk pelestik!

mmg la org kat Dubai x tolak2 eventho ramai org, sbb HAREMM HAREMM..!

:)

deidaa said...

-mekde viva- brg2 shopping tu termasuk mak & mokcik aku punye daaa.
Aku just beli replika burj tu je 4ketul huhu.

weh kat sana ramai foreigner la (foreigner melebihi org arab huhuhh)

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.