Thursday, 3 December 2009

Zoo Negara

Zoo Negara Trip
22/11/2009 (Sunday)
Attendance: Myself, Emma, Ija, Nadia & Nuar (semua opismet ku)

Monyet putih?!

Blh x sepnjang 7thn aku duk kl
(or lebih khusus nya lg... setiap ari aku naik bas dpn zoo negara masa
1st year kije.. aku xpenah pon jejak zoo hahahah).


Fast food restaurant kepunyaan laki opismetku!

B4 ni ada la plan nak gi dgn kwn lain tp masing2 dr hari ke hari mcm xde ciri2 nak gi zoo pon so aku let it lah!


Badakkkk (nape dipanggey badak air bkn badak lumpur?) isk3!

So alkesahnya lps je DUKETHON aritu,

tiba2 emma tnya "NAK GI ZOO NEGARA X? MASUK FREE".
Aku terpinga2 gak sbb pehal plak masuk free?

Obvious aku takot nak bg rusa ni mkn, sian dia terhulur2 mulut kat gate huhu

Xtau plak aku yg b4 ni emma penah keja kat zoo & her hubby pon

mmg ada fast food restaurant kat dlm tu huhu.

Kelawar. Teringat plak aku movie JEEPERS CREEPERS... disgusting okeh!

Dorg tggu jawapan aku je sbb dorg semua tumpang keta aku.

@ last decided gi sb nampak dorg mcm nak gi.
(ikut heran aku, aku nak blk tedo je sbb ptg nya dah beli tix utk 2012 huhuh).

Che pah :D

++ gi sbb masuk free... bkn senang tu :P

Parking pon kat staff parking.

Masuk2 je emma jmpa ramai geng2 dia.
Then mkn pon hubby emma blanja di fast food restaurant nya
yg dinamakan THE WILD (ala2 kfc la hehe).

Tapir a.k.a cipan.
Baru aku tau cipan ni tapir.. adoi! :))

Then terus pusing zoo la.

Snap gambo binatang le bnyak nye.. gamba kami xde la sgt haha.

eleh nuar ni eksen je sebenarnya.
Skali gajah tu berbunyi.. melompat koooo ahahah ambik ambik,
tu la sebelum tu berlagak "mana ada takot!" :))

Bg mkn kat rusa.. aku obvious giler takot ekekekek.

Teringin bg gajah mkn tp aku takot dohhh!
Ada 2gajah.. yg sekor tu mcm majuk xnak mkn.
yg sekor ni pantang org hulur.. musti sumbat.

Singa2 betina nak ngap singa jantan yg supan.
Replika singa kat belakang tu mewakili bos2 kitorg hahaha

Yg bestnya ialah kitorg semua bley masuk kandang singa & harimau waa ckp lu :P

Maklumlah emma kan x-staff so bley la masuk, staff situ bwk jln2.
So pity la kat lion tu sbb kandang dlm tu sgt sempit :(

Eh tp kitorg xde la masuk btol2 kandang singa/rimau tu.
I mean kandang di dlm kandang hihi... dkt giler blh tgk.

Sj je xbg aku snap gambo.. besaaaaa nih!

Mcm2 nama dorg nih.. ZANATASYA lah, FIFFY lah, BETTY lah ape2 lg aku xingt huhu.
Tp dorg ni nampak manja tu dgn pekerja situ.

Blh x singa ni nyorok?
Pekerja panggey pon.. dia tunjuk muka dia sikit2 je. isk2 pemalu!

Emma bwk masuk reptiles (ular/katak) tp tak lalu nak tgk.. geli!

Cermin tempat ular/katak tu penah pecah sbb ada katak/ular yg sgt besar huhu.

Org utan ni la yg paling mls.
Org baling pisang.. dia amik yg dkt2 je...
yg jauh skit.. xheran lah.. xamik pon :))

Part paling terhibur ialah org utan which is mereka kelakar,

duk bergayut2 bagai.. buat muka manja lah ape lah:P

Untalah untaaa!

Then 1spesis lg aku xtau mende.. gorilla? mozilla? (eh tu explorer wakakak)

yg kaler itam licin badanya.. tgh bermadu asmara.
Siap usap2 muka lg depa hahaha.
Ralit aku tgk tp gambo xclear sbb dihadang oleh cermin.

Aku xtau apa nama binatang ni?
Babun ke? (wujud ke binatang nama ni?).
Dorg 2 ni mesra giler.. duk usap2 muka, duk cium2 kekekeke.
Tp gambo ni aku letak yg dorg tgh baring :P

1pm lbh tu aku ajak dorg blk sbb takot lambat nak gi tgk wyg.


Last but not least... dpn kandang org utan uhhuh.

Anyway, mmg have fun la dgn dorg.

Wanna say thanks a lot to emma sbb bwk kitorg free & mkn free.. malu pulak aku.

Mls cite bnyak... korang xbaca pon ahahha.

full gamba KLIK SINI CAM BESA



5 comments:

comey_lote said...

aku baca la...

deidaa said...

mek.. usually org baca paling atas & paling bwh.. isi tgh xbaca :P

comey_lote said...

mu lah tu..aku tak..wakakakakakaka

紅燒魚takesi said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Anonymous said...

Zahlreiche verschiedene glitzernden pandora schmuck sabo schmuck wird vor der ganzen Welt verwechselt Chaos. Und die ganze thomas sabo onlineshop Welt von der Industrie zusammengesetzt ist, bezogen auf Kultur, es ist die Differenz zwischen classes.For thomas sabo armketten Teil des Schmucks Unternehmen, acrosspandora Industrien, sabo uhren die Grenzen der Pandora Armbändern zu verwirklichen, sah die Augen thomas sabo online shop deutschland außen ist ein kreativer Wert auf neue Ideen. ohrringe creolen Die Schmuck-Industrie muss auf andere Branchen, die Allianz zu realisieren.Diese Tendenz wurde vorgelegt. thomas szabo Solche als touristische Souvenirs, Schmuckläden mobilepandora Telefon angebote thomas sabo ohrschmuck Industrie, Bekleidungsindustrie, hochwertigen Schreibwaren-Industrie, auch einige elektronische Geräte. Dies thomas sabo ist eine gute Idee, wenn die Bedingungen, mit kräftigen, schwach ist, oder die schwachen schwachen Spiel wahrscheinlich überraschendste schmuck thomas sabo ketten Ergebnis zu erhalten. Um jedoch die Marktstudie und Machbarkeit, zu stärken und die Aufmerksamkeit Markt, um Tracking-Stamm. Power-and-power Union sollte sicher sein, die pandora deutschland Reize, vor allem die internationale Marke der Zusammenarbeit.