Monday, 19 November 2007

Pindah Umah

lori 2tan dari umah lama ke umah baru

brg b4 pindah

brg b4 pindah lg


brg b4 pindah lg & lg



bilik di umah baru.. kosong, ada tepon & raket badminton je!

Brg ku di rumah baru


tadaaa [baru sikit tu.. belom lawa lg.. huhu!]

Selesailah sudah aku berpindah pd 17/11 [sabtu] yg lalu dr keramat wangsa ke keramat au5.

9am tu pakcik lori call tnya exact house katne. Ok ah tu ontime Cuma 9.25pg baru smpai sbb pakcik tu cari umah aku.. maklumle umah xde apa2 sign.. huhu!

So mengangkut la kami bertiga.

Aku pesan awl2 kat pakcik tu 2org tukang angkut pon cukup sbb brg xbnyak.

Sekali aku tgk sekali agik.. bnyak gile babs brg2 aku.. huhu!

Aku pon angkut sekali apa?

Pakcik tu bwk lori 2tan.. penuh lori tuh brg aku.. aiyark!

Jiran sebelah umah siap ckp “uih bujang pon bnyak brg? Ingt kan org dah kawen je bnyak brg!” aku sengih je le.. aku ckp.. “hee ha ah.. kumpul harta”

[haku sj kumpul rete.. karang esok2 xdok laki nak kat aku.. idok le susoh di kendian hari.. huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!]

Masa aku angkut brg tu, ada jgk jiran yg nak pindah umah.. brg bnyak gak.

Sorg anak laki dia tu belom apa2 dah lembik. Harharhar weii apa aaa lembik..tu tolak dgn troli tuh… haku yg hangkut bnyak kotak2 berat manually pon maintain macho ape? Akakak!

Kejadian xbest berlaku apabila aku terbuang air kotak yg aku baru beli utk diberi kat org upah angkut brg tu.. huwaa sedih2.. bnyak kotak tu! L

@ last smpai kat umah baru.. aku beli lain.. huhu!

Kira ok la tu sewa lori pon RM70 je + upah 2org RM30+RM30 = RM130 je [sape2 yg nak pindah umah.. bley la carik dorg kat tmn melawati].

B4 ni aku call lori dpn umah aku tuh… sewa RM80 + upah RM40 … aheheh bajet lari tuh!

Kat umah baru.. aku terus mengemas. Kemas ASAP sbb parents aku nak dtg this week.. kalo xdtg.. maunya aku tggu sebulan 2 lg baru aku kemas.. wargaahahhaha!

2 comments:

Anonymous said...

gep, reban ayam ko tak bawak sekali ker?

~puakaganas~

deidaa said...

ceh ko.. dr bwk reban ayam.. baik aku bwk reban kucing.. kakakak!