Thursday, 24 February 2011

Persiapan ke India

Esok dah nak bertolak (25/2/2011- Jumaat)
Tp ahad dah packing,
bkn apa, aku ni spesis kemas 2 3min.. then buat mende lain 15min,
then sambung packing blk 2 3min then buat mende lain so lambat la jgk nak siap pakcing kan?  hehe.

 Segala mak neka brg aku utk travel as backpacer:
  1. toiletries & mekap2shower gel, pencuci muka, ubat gigi, berus gigi, bb cream, lip balm, sunblock, perfume, lotion, shower cap, bedak, sikat, wet tissue, tissue,  GELANG hehe.
  2. Health- ubat segala neka (bnyak gile ubat aku), pills, plaster, mask (hehe), balm, hand sanitary, vaselin
  3. Foods/drinks-  Instant ice milo 5paket, instant neslo 2paket, megi 2cup, serunding, mini nips choc, coklat & roti (bilakala nak makan tak tahu la sbb kat india berlambak je jual halal food + murah gile)
  4. Others-  rubber band (anda tidak tahu bila akan perlukannya), selipar, blanket (tidur kat airport is too cold.. nak2 lg sekarang suhu malam kat delhi below 15Celcius), newspaper (lapik tidur kat airport), marker pen, beg beranak (persiapan sumbat souvenirs), sudu, books (tulis segala apa memori kat situ) & magz (i can't live withour reading lol)

Tidak lupa jgk benda penting iaitu UNIVERSAL ADAPTOR (beli kat hypermarket murah je.. tak sampai RM30), menangis la kalau takde this thing unless pinjam dgn travelmate tp takkan la kan sbb dia pun mesti nak guna juga & TRAVEL IRON PHILIPS (sbb aku tak pernah pun jumpa brand lain) RM95 je di mana2 outlet jaya jusco.

Itu aje la kot selain pakaian & keperluan wanita lain.

Doakan aku selamat pergi dan pulang ya?

10 comments:

shuweet said...

happy holiday....jangan lupe souvenir..hehehe

Kehelan said...

selaamt berjalan-jalan... selamat nnt pulang

Emy said...

KIM SALAM KAT PREITY ZINTA TAU.. KOT2 KO JUMPA.. SELAMAT BERJALAN2..

comey_lote said...

bestnyeeee..nk gi etekkkk hehehe
hati2 ditempat orang ye...jaga molek bag,passport suma tuh...

cik kodok said...

mimie- souvenir tu apa? hahah larikkk!

kay- tima kacih :D

emy- hrp2 jumpa dia kat taj mahal la.. kalo tak, kena gi mumbai utk sampai kan salam ko haha

ida- ajok la semmey tu tp aku raso semmey dok suko negara2 gitu hehe

whooz said...

jalan memolek ye :).

india tempat yg best utk buat street fotografi, snap banyak2 tau!

dilaOHdila said...

selamat jalan dan selamat bercuti.........

NedLi Sakurai said...

Selamat bercuti!

cik kodok said...

dila & nedli- tq.. sudah blk malaysia pun hehe.

huzi- yea mmg chantik, tp bnyak snap dr dlm bas/cab je huhu.

saya yang suka travel said...

Tak sabar nak g sana... counting days...