Thursday, 26 March 2009

HKL 15/3 [Day 1]- Ahad


HKL 15/3 [Day 1]- Ahad

8pg kena register kaunter masuk wad tp nya aku tgh syok brekpes kat keramat.
8.45pg baru reg.
Kelayakan aku utk gred N17 ialah 2nd class ward which is 6org sebilik.
Tp tau la aku mana suke duk ramai2 ni acceli [chup.. aku xberlagak ok tp since kids aku mmg xpenah ah share anything/everything with ramai2.. huhu].

Sebahagian beg yg nak dibawa ke wad

1st thing bila masuk wad ialah kena pakai tag ni. Mcm baby laks- baby tua mana nih? huhu!

So aku request 1st class- dgn syarat---> kena bg deposit RM800.
So pedehal, bg je la. Abg aku sponsor RM2K sesiap kekekek! Kerani tu bg pilehan berikut:
  • 4org sebilek [RM40/day]
  • 2org sebilek [RM60/day]
  • 1org sebilek [RM80/day]
Mula2 mcm nak single room tp aku terckp "2org la sebilek"... lps kerani tu register,
baru nyesal.. pehal plak aku pileh 2org sebilek? Cisss!
So 1st class ward nya kat ward WS21 level 4 bilek 3.
[kalo 2nd class kat level 3 di mana aku dah di informkan b4]
Mula2 misi tu nak bg bilek 4 which is dah ada org.. xmo le aku!
Ok la bilek 3 i'm d only 1, blom ada patient katil sebelah.
Then terus ah kemas2 brg2 aku segala. Orait ah tu toilet pon dlm bilek hehe.

View bilik yg agak sempit jgk la aku rasa mcm xbesh je stay 2org-- kelihatan mami tgh mengemas di situ :D

Memula aku suh mak aku tedo kat wad terus mlm tu sbb aku sorg2 tp makcik aku mrh aa plak.
Katanya sian mak aku kena tedo atas lantai lg pulak aku operate on tuesday, bkn dat day.
Haa ye la aku tedo sorg je la. Aku kan ratu tedo... takot tu mmg almost xde ekekeke.

View ngadap KLCC/KL Tower & Chow Kit

Day 1st boring gila ok.
Mmg aku tedo je.
Ye la mak & kazen aku pon blk umah rehat... maghrib baru dtg.
Aku dtg seawal pg xde wat mende.
Bgn 30menit tedo 2jam-- bgn 30menit tedo 2jam.. wahahah gile tul!


My 1st meal a.k.a lunch [sedap lg jgk sbb ada ayam.. gehehehe]


Boring la smpai mlm aku ni.
Then konon2 gi ruang tamu nak tgk tv-- sekali tv xleh on, chis malu aku!
Time tu 1family india ni dgn muka resah ramai2 lepak situ.. tensen plak aku.
Last2 aku masuk bilek tulih diary.. eheheh.

My 1st medicines-- for whut---> am not sure huhuh.

Konon2 kul 10.30pm tu dah nak tedo ah,
tp misi mai bg ubat 10.40pm.
Then mai amik tekanan darah.
Then 11lbh aku dah tedo-- oh lampu semua on la ok?
Kalo tedo sorg mmg aku xoff lampu even pd hakikatnya aku mmg xsuke tedo dlm cerah.. huh.
Oh syok sgt la tedo, mcm kat hotel-- sejuk gilos.
Nyenyak sehingga aku dikejutkan oleh misi 5.30pg utk amik darah.. huwaaaa! :(

Oh yek... makasih kpd cik ezza kerana dtg melawat aku tiap2 ari dr ahad hingga khamis.
Nak kena blanja wayang RM5 nih.. ekkeke!



[oh kpd sesiapa yg berkenaan... sms aku menyatakan "scarry" itu ialah kerana scarry utk dioperate. Bkn scarry sbb hantu! Hantu2 tu tahyul belaka.. weksss!]

3 comments:

Iezah Azizam said...

hi deida....
Hepi belated birthday... ari tu nak wish kat blog, x leh komen lak....
semoga cepat sembuh....

kawe serik dah ngan HKL....especially spital bersalin dia.... tp kalau terpaksa kena la jugak.... huhuhu

Iezah Azizam said...

uiks lupa lak nak letak link hehehehe

http://faimin97.fotopages.com

deidaa said...

Hai izah.. tq wish bday.. eeheh.

Serik nape ekkk?
Service x ok ke?

Xtau nak komen staff HKL bg bad service kat sy sbb nya semuanya ok2 blaka [kecuali doc. cina yg menggelabah sorg tu je la.. ekkeke].

So far misi2 pon ok2 je,
xpenah plak kena tengking ke apa ke...
semua soft2 :-)