Monday, 2 March 2009

Appoinment @ HKL 27/2 [Jemaat]


APPOINTMENT @ HKL 27/2 [JEMAAT]

Went wif my mom-- thanks God sbb xde pesaket lain b4 aku.
I'm the only 1.
My appointment supposed @ 10am tp aku gi awl maka 9.30am dah masuk jupe doc.
I tot doc. tu garang pasainya masa mula2 dia tnya soklan penyakit family tu,
mak aku xkasitau apa penyakit dia.. lol mana bley-- be honest je la huhu.
Doc. said "answer me fast.. don't aaa aaa aaa".. uhuu cisss :))

Doc. asked me the salah silah how got the pain,
so tell the truth aa... from A-Z & doc. asked me why took so long to met him.
Lollll... dah namanya HKL, takes time ler nak smpai ke speciallist.


Acceli my mom le yg tnya itu ini,
aku dgr je la sbb aku xtau la nak tnya apa.. haha!
Mak aku kemain risau- nak gak la nangeh tp mls, kang mak aku lg beriya nangis :D

Then doc. buat ultrasound.
Aku almost menepis tgn doc. sbb aku geli dowh!
Org cuit aku siket pon aku geli, apetah lg duk meng "ultrasound" perot aku.. wahahaha.
Aku statik sbb aku xleh tahan geli hoho.


Mak aku tnya from A-Z la. Bley x doc & nurse2 tu tnya aku "makcik ni bekerja ke,
sbb mostly makcik2 lainxtau apa yg kita explain" So mak aku ckp le dia pentioner so
tau la siket2 kan? :D

So conclusi nya, mmg kena operate la aku jwbnya.
Ngeri sunggoh aku rasa.
Whut eva pon, musti kat HKL sbb kat Seremban xde speciallist.. lol pulaknya?
Pening gak pk cemana nak wat kat KL? Sian mak aku.. sobs :-(


This time timbang berat which is my recent weight is 54.8... wakkakaka!
Then amik darah lg.. duh this is my 3rd time la kena amik darah.. uchhh so pain! :-(

6/3/2009 my next appointment!

7 comments:

CottonBud said...

salam deida,

fuhhh baru boleh masuk sini. mcm2 jadi in my life these days, tak dan nak baca blog org lain. kak izan doakan semoga deida selamat menjalani pembedahan nanti.

Iezah Azizam said...

deida...
lama x sembe ngan mu....
siyen ke mu... sabar deh...

better buat cepat takut esok lagi melarat... apa yang dokt. suspek?

http://faimin97.fotopages.com
Iezah Azizam aka CikTulip BDN

deidaa said...

-kak izan- acceli sy baru je bukak blog ni, aritu sy set private.. ehehe!
Thanks kak izan ;-)


-cik tulip- uikss guane buleh jupe blog gue ini? :p

Doc. suspek "penyakit wanita" ehehhe :p
Nnti link blog mu itu akan ku add yeah? ;-)

aiDieNa said...

Fida.. aku harap semuanya akan berakhir dengan baik.. kesihatan ko kembali pulih dan dapat lakukan xtvt kegemaran ko seperti biasa.. maka sebab tu cecepat lar benda tu dibuang.. jgn takot belah perut.. aku dulu pon takut jugak... tapi.. selaganya berlaku dengan pantas.. sedar² perut dah pon siap dijahit.. sabar dan tawakal ok....

yatispeed said...

aku doakan yang terbaik untuk ko. jika operate tu yang terbaik dr boleh lakukan..don't be afraid to deal with it. semoga lepas ni kesihatan ko pulih macam biasa..amin..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

oooDa....cepak la sihat....wat la aper jua treatment yg patut...kak zana doa hok molek2 ko da deh! Mmuah! sayang DA!

deidaa said...

-kakpah- cite la sket experience ko.
Tp nya doc kata luka operate lg besar dr luka org besalin, tu yg aku rasa ngeri gile ni.. adoyai.


-speedo- hope so, pasni xmo sakit2 dah aku.. terseksa jiwa raga!

-kak zana- timo kasih k.zana deh?
pahni buleh gi keningau plak holiday.. ekekek!