Saturday, 7 March 2009

Appointment @ HKL 6/3/2009 part 2

Appointment @ HKL 6/3/2009 Part 2

Kena gi anes.. jauh le plak.. kat MAIN BLOCK.
Aku tau le main block just xtau which level so nurse india tu volunteer nak bwk.
Oh thanks God.


Anestasia Room a.k.a Bilik bius [How come slh eja as YUNIT tu?] Wakakak

Masa tggu turn masuk Aness tu, ada la sekumpulan india duk borak kat waiting seat tu.
Aku rasa mcm nak gi tenyeh je pale sorg2-- bising amat!
Dorg tggu famili kot sbb sebelah tu CCU.
Aku ckp kat mak aku, hope kat wad nnti-- jgn lah dpt sebilik dgn india.. huhu!
Last2 dorg kena sound kat makgad.. senyap ah 3 4menit pastu bising balik!
Kampung sunggoh, meluat aku.. huh!

Brochure "PERSEDIAAN SEBELUM PEMBEDAHAN"

Masuk Aness, timbang berat guna digital scale tu.. pergh 55.95 kg k.. wakakak!
Amik tekanan darah lg.. sakit lol!
Baca ah psl bius tu.. neves gile jgk tp aku muka bodo aku je la.. hehe!

Doc. kata akan bg epidural, tp kalo epidural tu xjalan gak...
baru bg PCA [yg kalo kita sakit, kita tekan PCA tuh masuk ke jarum yg cucuk kat tgn kita terus tu].
Epidural tu cucok kat belakang, aiyaa!

Brochure "PENJAGAAN SELEPASA PEMBEDAHAN"

15hb tu masuk 8pg ah, tatau la doc nak wat mende.
16hb tu kena wat semua2 ah, cukor semak samun [ofkos la aku cukur snd heh],
doc. nak kasi aku berak kencing semua2 lah aku tatau.. hrp2 aku pengsan ekkeke].

17/3-- operate time.. peh gila babes ngeri woooo!

Takot la wehsss tp aku cam besa xmo tunjuk takot aku dpn mak aku..
konon2 berani la sgt padahalllll... hohooo!







2 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

ouii...seghia nyo.....keno epidural supo oghe nok beranok jah plok Da...utk Da...insyaAllah semuanyer akan selamat..semoga Da akan bertambah sihat..kak zana do'o ko DA deh!

deidaa said...

hoo epidural utk ore beranok ko?
pade la supo ajin dgr pon huhu.

bilo pk ko takut ni,
sero mls pulok nok operate.. huwaaa!
terbantut segala aktviti boling & berjimba2! :-( sobss!