Saturday, 2 August 2008

Wedding @ Kuantan [2/8]- Sabtu

Kami [deidaa, judd & emy] bersama pengantin

Bertolak dari tol gombak 10pg. Mcm biasa Judd menjadi supir... hee!
He fetch me @ KLSentral [sj lak dera aku jln jauh dr tempat ko park.. ja'at, xbuleh nak jln brutal2.. kain terbelah]
Cry Baby
Tiada apa2 masalah spanjang perjalanan [kalo ada, akan diceritakan di *CATATAN SENGAL* Laughing Baby

Banner gambar pengantin & famili

Expert la pakcik judd drive [kembang la idung yg panjang tu.. ngaa], without lost [kalo aku kompim sesat even dah ada map.. aku failed baca map]! Smpai2 12.50pm je, nampak banner pengantin. Lalu ketemu bapa Dass then terus mkn. Jmpa emy, her mom & her sis then mkn sesambil tggu pengantin smpai. Err xbape sedar sgt pengantin smpai sbb xde kompang & dj. Senyap je! [heheheeh dah terbiasa ekceli kalo pengantin smpai.. DJ akan announce @ bunyi kompang. Tp kat kelate pon mmg xde mende2 alah tu semua, sedar je pengantin dtg?!.. ekkekeke kelate murtad ke ak nih?] Party Smiley

Posing malu2 tucing pengantin :D [Dass & Zailene]

Lps mkn kitorg tggu gak pengantin keluar tp xde maka kami [emy included] decide nak masuk umah. Rupa2nya pengantin tgk tgk rakaman vcd hari pernikahan dorg.. hehehe senyap je.
Seb baik ada adik tu ckp kat pengantin kitorg nak bergambar! Pengantin ok je! Borak2 apa yg ptt,
sbb xramai yg masuk dlm umah time tu.. hehe!
Baju pengantin pon chantek sgt.. itam & gold kaler.
Ni 1st time aku tgk kaler itam!
Way To Go

Pengantin yg tgh ralit tgk video pernikahan mereka

Pengantin tgk vcd beberapa ketika then tibalah masa dorg mkn beradab kat luar maka tinggallah kami ber-3 dlm umah [org lain ada la.. maksud aku kwn2 yg dikenali la]. Maka apa lg kalo dah kamera kat tgn.. mmg jd keja la.. slumber badak air je! Braces

Pengantin jadian, miahaha kalo suruh bergambar, jd aje! [mkn ati la aweks2 judd nnti!] :p

Atas ni slh 1 gambar lawaks bg aku. Pengantin jadian.. judd sengal duk mcm pengantin whahaaha! Si juddin ni xsabor2 lah tu nak jd pengantin.. [[wahaha nak kawen nnti jemput aku jd pengapit ko yek!]] Bouncy 3 Ekceli gambar tu.. aku tgh gelak gilos sbb aku malu. Yela, mana tak nya.. dah la kerusi utk pengantin duduk [sbb dorg xde pelamin].. gi enterprem tumpang duduk posing lak! We all yg sengal Winky 2

Adiah pengantin [kami punya yg atas sekali in rainbow wrapper]

Ops adiah yg kami beri kpd pengantin ialah bedsheet windsir. Memula share 3org je [judd, aku & emy] tp tetiba semua bdk boling nak share plak. Hee kalo tau awl2, blh la beli yg mahal lg kan.. tp it's ok la! :-)

Pengantin b4 mkn beradab

Ketika sesi mkn beradab, kami pon dah nak berangkat. Emy nak jln2 kat kuantan. B4 blk tu, tulis kat Guest Book dulu. Wah siap berguess book bagai. Ok xde hal.. kami tulis je then terus berangkat kul 1.45pm.
Aku & judd berangkat ke Pekan pulak ukt wedding officemate nya!

Meja pengantin [Dass & Zailene]. Best nya ada choc fall. I luv choc!

Rumah pengantin cantik & every single space rumah tu ada kipas. Rumahnya luas [hee ke sbb aku mmg suke rumah yg besau2 ni? kekeke!]

2nd wedding @ Pekan Pahang
Di 2nd wedding @ Pekan, aku minum je sbb dah kenyang gile! Even smpai sana kul 3.20pm & 3.45pm bertolak ke KL. Sempat la bergambo sekeping dgn pengantin [lupa lak nama pengantin]. Gamba tu buruk sbb kain aku tersangkut kat bunga telur + kain terselak. aww! Blushy 4



Cenderamata pengantin Kuantan & Pekan

Dapat la bunga 2bunga telur + beg cantik [spesel sbb kami dr KL kut.. hehe]

Marshimallow Waffer

Ontheway blk KL, singgah kat R&R Gambang sbb aku nak tukar baju. Ye lah, nak bersila pon xleh. Karang terselak kain aku.. free2 je si juddin tgk show aku.. hahah!
6.50pm smpai KL. Plan nak tgk X-files. Oh kagum le aku si juddin ni xngantuk. Aku on je!
Gi KLCC. Aisey screening 9.30pm.. lewat sgt so decide mkn je la!
Aku mkn WAFFER JE bak kata juddin.
Ye lah.. WAFER JE ni le aku mkn 1/2 je.. 1/2 lg tu ada la org tu tlg abiskan... setelah org tu mkn laksa penang. Wahahah mkn manyak tp cekeding gak.. larikkkk!
3 Card Monty

Itu sahaja la!
Sambungan adalah di entry CATATAN SENGAL SEPANJANG PERJALANAN / WEDDING



4 comments:

munkyG said...

akak... hahahha...

deidaa said...

munkyg yg keji!
:::sepak:::

Y@ZeD@ said...

oit, umh kawin kat kuantan tuhh katne gak??

nape tak singgah umah mak aku?? takpun g jumpe kak wa ker?
huhuuuuuuuu

deidaa said...

Kat bukit sekilau kg kak wa la!
Eleh kalo aku bitau ko gi kuantan pon,
mcm la ko ada kat kuantan.. hahaha!

Kakwa?
Ilang dlm ramai le dia tuh,
mcm sir.. ilang secara tiba2.. huhu!