Sunday, 3 August 2008

Catatan Kisah Sengal Sepanjang Perjalanan / Wedding KL- Pahang

1. Aku tido dlm perjalanan. Apa jd xtau. Tp si judd candid gambo aku. Ei keji!
Lps tu mcm nak cover2 tp xleh aa.. ah lantok ah, slumber je! Too Funny


2. Judd melakukan drift kat selekoh tajam.. ngeri tul aku! Woi don't kill me! Aku xkawen lg. Aku nak rasa nikmat kawen dulu la.. wahahaha kokap! Bride & Groom


3. Gossip! haahahah kalo xgosip dgn judd mmg xsah.. ngee! Pehtu siap tnya a
ku bnyak2 kali tnya gi Genting ke x 9/8. Adoi hang ni buat aku terguda le! Ye kalo aku nak gi.. ko gi ke? [edited on Tuesday 5/8]--> kalo ko gi aku gi.. kalo ko xgi aku xgi la.. drive aa keta aku, senang skit tp ko drive aa kut.. alamak terlebih kuah!--> kannnn? Xmo gi sudeh! :p


3. Masa nak isi minyak kat petronas.. bnyak keta queue so aku suh judd gi pam no.12. Tp lps judd blk dr kaunter.. judd suh aku tgk tulis apa kat pam. Hoh? Wakakakak DIESEL. Ptt la xde org gi kat situ.. hahaha sorry sir.. xpasan! Org cashier pon terkejut cemana tetiba keta kancil nak isi diesel.. xpsl2 kena tukar pam sebelah! Sunshine

4. Sesat barat masa nak gi Pekan. Dlm map nmpak mcm dkt. Memula tu ikut jln mcm dlm map tp tetiba rasa mcm was2 sbb jln baru nak bina so u-turn blk setelah jln 5 6km dah kut. Tp bila kuar ke jln besar, rasa slh lg so masuk ke jln yg tgh bina tu blk. Was2 jgk tp teruskan perjalanan. Argh gila jauh.. ptt tulis range bape km dlm map tu. Dlm 40mins ok? Sepatutnya 45mins dr kuantan.. tetiba jd dkt 2jam.. huhu sabar je lah! Dah la kurang signboard.. isk xkan la xmampu nak buat signboard kut? Thumbs Down


5. Nak dkt smpai umah pengantin, aku rasa mcm naik kuda. Gile laju juddin drive smpai langgar bumper tinggi. Sakit muntot aku + bergegar badan.. huhu! Disappointed 3


6. Masa jmpa pengantin.. pengantin tnya aku ni akak si juddin ke?! Aiyak speechless jap aku! Nak mrh xleh sbb bkn kwn aku. Nak gelak pon ye jgk! Spinning [aku tahu le aku tua setahun dr juddin.. obvious benor ke nampak "mcm akak2" aku ni? hahaha] Lps judd ckp BKN.. pengantin nmpk cam malu2.. tetiba digosipkan plak. Aiyak sabar lah wahai hati! Rolly 2 Masa amik makanan tu.. aku & juddin mmg xleh tahan gelaks [dpn lauk tu ok]. Ramai je aku rasa yg memandang tp tokleh tahan aa.. lawaks! Juddin tnya aku "samada ko nampak lebih tua dari aku @ aku nampak muda dr ko".. hahaha ntah xde jawapan. Aku gelak siap tutup muka dgn pinggan lg! Lol Adeh spanjang kekawan duk teka umur aku, ramai yg ckp aku umur 24-26.. hehehe! Raise The Roof

7. Masa ke kereta juddin telah terpijak tahi lembu kering.. yuckk mata dah 4 tp xnampak gak.. wakakaka larikkkkkk! 3 Card Monty


8. Blk ke KL sesat lg.. tp seb baik tak jauh.. hinfsss!


9. Beli waffer kat KLCC tp aku mkn 1/2 je!
Aku plak mmg jenis mkn sikit je [tp jenis cpt gebu].
Seb baik juddin tlg abiskan. Mkn punye bnyak tp still cekeding.. jeles btol aku!
Suke plak dia bebel mcm mak aku. Time tak mkn dia kata aku gemok.
Tp bile time mkn.. suh mkn bnyak.. isk pelik la!
Yg mana 1sebenornya ni?
Question Mark


Itu je la kut.. ke ada lg yg sengal?
Xingt la plak aku.. hehehe!

Sekian aje lah :p



5 comments:

Anonymous said...

i pernah makan buah langsat ngan judd... walaupun KL to Jln Klang Lama.. took me 2 hrs.

xoxo

Anonymous said...

wakakakak..kelakar gile..korang mmg sengal..

-emy

deidaa said...

-anon- sapekah anda laki kah perempuan kah? :p
Makkk ai sesat kat klang 2jam.. isk2 blh smpai kuantan sekali lg tu :P


-emy- juddin yg start sengal dulu.. ekekekek!

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

akak paling sker yg nombor 7 tue......hihihihi

deidaa said...

-kak zana- kekekek tp seb baik tahik lembu kering =))