Wednesday, 20 August 2008

Catatan Aku Yg Patah Kaki (Weekend)

Tiket teksi dr kl sentral - pusat bandar damansara yg mahal mencekik.. pdhal dkt je.. isk isk isk!
Sabtu
  • menapak 400 meter ke jln besar - menaiki cab ke lrt w.maju [RM4.70 makcik aku byr] turun lrt Kl Sentral[RM2.30] - menumpang keta abe jaabil ke Plaza Alam Sentral [tol touch & go RM1.10]

  • pulang ke kl dr Plaza Alam Sentral jgk menumpang kereta abe jaabil [tol touch & go RM1.10] & abe menurunkan di LRT Ampang Park turun di LRT w.maju [guna touch & go RM1.60 kut] - menaiki cab pulang ke umah [RM4.50]

Ahad

  • Menapak 400 meter ke jln besar - menaiki cab ke lrt w.maju [RM4.30] turun lrt Jelatek [RM1.30] - menumpang kereta bender ke Shah Alam [tol touch & go RM1.30 kut]

  • dr shah alam ke wedding di PJ menaiki kereta judd [tol aku tak kira lah bape sbb guna touch & go, dlm RM3-RM4 kut] - blk dihantar juddin smpai dpn umah pakcik kambeng jiran sebelah [dihantar pulang ke rumah setelah aku disoal siasat bak seorg polis.. jln kaki bape menit lah, naik cab byr bape lah, berapa km dr lrt lah, bape lama drive baru smpai umah lah... ekekekek anyway tima kasih.. cian mu jauh pulek kena blk huhu.. nnti aku blanja mamam eh?!]

  • mlm nya menapak kuar cari nasik kat medan selera 400meter dr umah.. lapar lah aku.. hahaha, jln kaki pree je xyah byr.. tgh2 ujan plak tu.. haa mbik kau.. tau susah!

Isnin

  • Nandre.. coti day! gi bengkel drive snd, gila x? Takot gak.. kut2 meletup enjin! blk tu tumpang kwn.. dia escort masa gi bengkel.. tq!

  • mlm menapak 400 meter ke jln besar - naik cab ke lrt w.maju [RM5] turun di lrt kg. bharu [RM2] menapak ke umah kakmie kat jln raja abdullah sbb nak tumpang tedo supaya dkt skit nak gi opeh [singgah beli nasik.. lapar la jln jauh2.. haha]

Selasa

  • 6.45pg tggu cab dpn klinik homeopati kg bharu naik cab ke opis di pusat bandar damansara [RM7.20 peh]

  • blk opeh tggu cab jauh la jgk kena menapak argh ke lrt kl sentral [RM5]turun lrt w.maju [RM2.30] - menaiki cab ke rumah [RM4.70]

  • kuar umah berjimba2.. hoohooo - menapak 400 meter ke jln besar - naik cab ke lrt w.maju (RM4.20) turun lrt kg. baru (RM2) - dijemput tajuddin ke EP

  • mlm pulang ke rumah dihantar oleh naga btol2 dpn gate umah. huhu time kasih la anto ye.. gile 2.15pg kompim pakcik kambeng duk tepi gate umah dia tu.. feduli hape lah aku
Rabu
  • 6.35pg menapak ke jln besar. Takot banget sbb time tu kan gelap gulita lg + sunyi gile! Penat tggu cab.. 6 7min kul 7 baru ada cab- turun lrt w.maju [RM4] then turun lrt kl sentral [RM2.30]. Terus byr kat kaunter teksi, manggg aih [RM9] gile tul! - 7.50pg baru smpai ofis.. bajus lewat 20min.. muekekekek!
  • blk tggu cab kat ofis jln jauh turun kl sentral [RM5] turun lrt w.maju [RM2.30] - amik cab turun kat jln besar sbb nak gi kedai runcit [RM4.30]- menapak dlm ujan plak tu.. adoiiiiaiii!
  • mlm ni tatau lg nak gi umah kak mi kat kg bharu kul bape.. ujan ni.. ades!

Aaa itu la kegiatan org patah kaki! Aku rasa naik keta lg la jimat sbb minyak RM10 je sehari. Ni kalo kena naik cab/lrt segala bagai.. lebih RM10 sehari.. aiyaaaa!

Ofismet aku suh naik bas @ van dr opeh. Oh maap la bnyak2! Xsesuai.. aku nak cpt ++ dok reti la aku naik benda alah bas tu.. payoh!

--sj noted jln 400 meter sbb 400 meter tu jauh woiii.. hahaha--



7 comments:

Anonymous said...

kat umah ko takde feeder bus ke putra lrt?

-emy

deidaa said...

Ada tp xlalu dpn umah aku :((
Umah aku ni bnyak cab je!
Bas xde sgt! :(

puan.cokolat said...

saya juga tidak soka guna public trans niiii....
tapi bila sekali harus guna... berpeluh satu badan!

Anonymous said...

salam deidaa :)

akak nak tumpang tanya. ada terbaca kat BDN yg deidaa ada buku dylela ye? ada rasa nak jual tak? akak dok kat belakang zoo je ni... pesona villa (saujana melawati). kalau dylela jual 20 hinggit pun akak nak beli, serius ni. ada lagi tak buku tu dlm robok dylela tu? contact akak kat pesonavilla2005@yahoo.com ye?

-kak izan

deidaa said...
This comment has been removed by the author.
deidaa said...

-nurul- sy xde masalah pom guna public transport ni, cuma tak suke guna bila peak hour.. gile beba ramai org.. huhu.
Seb baik la penumpang dr lrt w.maju jenis queue mcm kat lrt klcc tu.. huhu!

-kak izan- kak izan guna nick apa ek? sy tak ingt la plak ada ke x novel dylela tu ke x? Bnyak kat kg la kak. Tp nya mmg sy tak jual novel2 tu.. semua sentimental value :-)

CottonBud said...

ohhh, kalau gitu takpe le.

-kak izan