Wednesday, 1 September 2010

Wat cakelat, nyummy

 Bahan2 utk buat cakelat

Even aku bkn la penggemar cakelat, 
tp bila dh ada org nk tlg ajar.. aku on je hehe.
Tp bahan2 musti kena cukup.. xcukup xjd hehe.
Tp kalo mcm food warmer & berus tu aku pinjam je.. 
aku xbeli psl nya aku sj suka2 buat.. kot2 ada org order nak beli,
baru aku cukupkan bahan hehe.
(mcm la ada konon ahaks).

Mold ABC (kecik nih tp aku sempat la sumbat kismis hehe)

Some bahan aku beli snd & some bahan suh huzz beli.
Blaja kat umah huzz lah, apo laie.. port masak memasak ehek.

Mold lollichoc

Bila dh namanya blaja, agak terkial2 skit la.
Nak kena ingt step2 tu xde la ssh sbb caklat ni xperlu masak pon,
just follow the rules je.. maka jadilah hehe.

Setelah kaler2 itu kering, mari kita tuang cakelat lak then masukkan dlm peti dlm 30menit utk keraskan
Tp b4 gi blaja tu, siap gi yummies bangi lg utk beli sgala bahan2 yg aku xde.
Aku mcm gile je tgk mold yg chantek2 tu aku just beli 4mold je.. buat apa bnyak2,
aku bkn meniaga pong.. kang membazir je kan huhu.

 Slh 1 yg aku suke.. KODOK THE JOCKER.. sengih jahat tu kakakak.
(aku penggemar KODOK ihik)

Banyak jgk cakelat yg aku buat aritu.. ye lah dr kul 12.30pm-4.10ptg hehe.
Aku buat kat semua mold yg aku beli tu.
Bkn aku buat sorg la.. si huzz tlg2 la jgk kacau2 semua tuh.. tp coloring bagai,
aku yg buat.. terkeluar dr landasan sbb nak kejar masa ++ aku nak blk awl.

Hasil 1st lollichoc yg aku buat

Bab2 coloring tu memang memerlukan tahap kesabaran yg tinggi.
Kalo xsabar.. baik buat kaler pure cakelat tu je.
Mula2 aku rajin aa lps tu part2 yg complicated tu.. aduhhhh letihhh nokkk!
Ptt aa org jual mahai cakelat yg kaler2 ni huhu.

Mold lollichoc huzz yg ku pinjam.. xbnyak kaler
Ada jgk mold yg aku pinjam dr huzz.. hii dah la ada 4mold.. pinjam lg mold org lain :P
Oh ye, segala cakelat ni musti dicampur dgn DARK CAKELAT.
Kalo xcampur.. rasanya sgt manis.. i don't like!

Cakelat ni sebesar 50sen sajork, inti kismis.. sesuai hidang masa raya :D

Ok pasni kalo suh buat snd, mmg aku reti buat dah.
Puas ati aku dpt cover lg 1jenis makanan hehe.

Choc bar inti almond & kismis

Choc oreo

Guys, ada yg berkenan x?  hehe

6 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

wah....!!! menariknyer... ajar2... hehehe

deidaa said...

Ajar2.. kena upah duit ry hahah.

shuweet said...

sukenyer..nak sikit..hehehehe...choc oreo tu cam sedap jek...

deidaa said...

mimie- sape2 yg suke choc & oreo mmg suke tp aku xsuke sbb muak huhu.

Anonymous said...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.

Anonymous said...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.