Thursday, 30 September 2010

Teater Tun Mahathir

26/9/2010 (Ahad)
8.30pm @ Istana Budaya

Julai 2010 tiba2 aku tgk poster iklan TEATER MUZIKAL TUN MAHATHIR & aku attracted rasa mcm nak tgk so aku tnya sape2 yg nak gi & cik huzIANA kata mmg nk tgk so apa lg decide gi sama & aku invite mami skali & she said YES!
Aku kagum dgn Tun M dats y beriya aku nak tgk ni hehe.

Our tix
So aku beli tix awl2 takot abis & xnak jd mcm thn lps tgk Natrah which is paid RM55 tp seat xmemuaskan ati langsung iaitu di upper & xnmpak jelas ape mende.  Time tu my fren yg belikan tix so this time aku blh la plh seat snd which is seat 5dr dpn (RM55 je).. xkesah, asal blh duk dpn & biar nampak pelakon tu dgn clearly hehe.

Abe jijan nin as Tun M masa muda  (tebal mekap, obviously putih melepak separuh hihi)
Maka 26/9 (Ahad) tu pergilah aku ke Istana Budaya dgn mak aku.. terkial2 jgk aku psl xbiasa sgt gi sana.  

Esma Daniel (Tun M recent) & Erra Fazira
Semangat tu 6.45pm dh kuar umah & singgah solat maghrib kat Masjid di Keramat (tau je lah bln2 syawal ni menderu2 org buat open house, jln jem amat).  7.35pm smpai IB & terus amik tix.

 Tun Dr Siti Hasmah & VIP lain naik ke stage

Sgt lah ramai org kat lobi IB tu.. semua vogue2, rasa segan menerjah diri.
Tgk dr style dorg mcm ala2 VIP pon ye jgk.
(tp 3 4x aku gi IB.. semua spesis pakai vouge2 punye heh).
Sesambil tggu cik Huzz & bai.. aku tgk2 je pameran yg dkt2 tu.

I tot dia ni belakon jd O.K.U.. rupa2nya O.K.U btol tp dia mmg lincah ah time menari tu
Masa menunggu tu, nampak Dj Dave & wife nya.
Xlama kendian nampak Datuk Siti & Datuk K jln laju masuk dlm.

Anak angkat Tun M & Tun Siti Hasmah berlakon sbg org France if i'm not mistaken- Mazhar Mahathir (if slh nama sori).

Mami eksaited tgk sbb dia xpenah jmpa mana2 artis (setakat vanida imran & elji gi umah kitorg tu je la yg dia jmpa, tu pon dlm 15thn lps kot kekek).
Also nampak Engku Emran.
Aku tgk mana2 selebriti, feel normal je.. xteruja sbb aku dh boring heh.

All VIPs

8.20pm aku masuk & MC announce kata Tun M dtg (tp aku xnmpak dia), Tun Dr Siti Hasmah, Rais Yatim, Masnah Rais also dtg, pergh teruja sbb aku ingt ari 1st @ ari last je dorg dtg.

8.35pm start teater.
1st time aku masuk mana2 teater nyanyi lagu Negaraku.
Ye lah, teater psl tokoh negara.. mustilah potriotik skit.
Puas ati sbb blh tgk all the pelakon clearly.

Poster (mula2 aku tgk a day b4 teater.. ingatkan org btol.. kejjut aku hihi)
Tp kat some scene tu a bit frustrated la.
Contohnya mcm tentera jepun dtg serang tu.. ptt blh la rasa sedih or kuarkan air mata tp aku xrasa pun.
Part2 kelakar pon ada jgk... iaitu Zizan Nin (Tun M muda) ngorat Tun Dr Siti Hasmah "diam2, sini xblh bising.. dorg tu tgh tusyen"--->  which is me"refer" couple2 tgh dating kat tepi pantai kuang kuang kuang!

Part misha omar plaks.. dia tershashul2 masa scene wawancara dgn  Tun M tu.
Hee gelabah tu kot kekeke.

Idola saye.. Tun M yg bnyak membangunkan Malaysia :-)
Overall, nak kata puas ati 100% xlah jgk.. ada kekurangan.. next time if buat part 2 blh la upgrade lg.
Subtitle tu ada rupanya kat atas, xperasan plaks aku huhu.
Ape2pon, aku suke tgk.. mami pon suke tgk.  Also puas ati sbb blh amik gamba bnyak :D

A bit frust sbb dpt jumpa Tun M, anyway......

Congrats to all pelakons :P
 

4 comments:

shuweet said...

aku nakkkkkkkkkkk sangat tengok teater nih..tapi nak tiket free..hehehe...boss aku dpt 2 tiket...kalau la die bagi aku kan best..aku minta kat client 4 tiket tapi dpt 2 jek..huhu..bos, bagi i la u kan sakit mata xleh nak g ..

deidaa said...

aheheh tix free kena mintak dgn org2 yg berkenaan la tu.
(mcm cikgu memandu aku dulu dia partime IB.. slalu dia offer tiket teater free tp time tu aku xde geng, xgi hahaha).

tp certain2 org xsuke teater ni.. tatau nape.. maybe ada kelemahan lg kot.. kdg2 scene lagu tu.. agak bosan le jgk aku sb maybe xpenah dgr lagu2 tu.

Mu goda2 sket bos tu.. suh dia bg tix free :D

aiDieNa said...

Wah.. macam best jer Fida.. dah lama tak tengok teater nie..

deidaa said...

k.pah- bkn mcm best.. tp mmg best pon hihi.
aku jarang tgk teater.. xde geng yg btol2 hardcore minat huhuh.