Monday, 4 October 2010

Hari Pink- tema "eksiden"

Entry RAYA DELAY!
10/9/2010 (jumaat)

Tema "eksiden" ni.. masing2 xplan pon nak pakai pink or ala2 pink.
Tgk2 pagi raya tu.. all WANITA2 pakai pink & ala2 pink plak hihi.

Kat umah mokcik (my nude face without any mekap)

Kira ok la tu accidetally theme ahaks.
Tp kazen laki xsama la.
Sesi bg duit ry
As usual pg tu solat sunat Aidilfitri kat Masjid Telipot.
Tiap2 thn mmg gi situ.. dolu2 masa aku kecik2, gi masjid Muhammadi tp xtau nape dh lama xgi sana.. jauh skit kot dr umah.
Lps bg duit ry baru pelok2 mintak maaf kekeke
Then terus gi umah makcik kat Jln Raja Dewa (belakang2 masjid tu je).
Beraya dlm 1jam pastu gi kubur arwah abah.
Sgt sedih.. dlm keta aku janji dgn diri aku xnak nangeh.
Tp keluar jua air mata sbb aku rindu sgt kat abah.

 Aku & mummy (aku nak menunjuk sandal baru heee)

Kali ke-3 raya tanpa arwah abah.
Biasanya kalo aku bg duit ry, dia xnak amik tp dia amik lah jgk..
xkan aku nak amik blk hehe.

My mokcik, mummy & kazen
Balik tu as usual mekap2 dulu baru sesi bg duit ry.
Acceli famili aku ni xdo sesi salam2 mintak ampun bagai,
just pelok2 mintak maap masa bg duit ry tu je la huhu.

Tiap2 thn mcm ni la kaedahnya... mana ada ry berdua dgn mami je hehe

Sambil2 tggu tamu dtg, mcm besa le sesi bergambo bagai nak rak smpai aku penat dh xtau nak bergambo camne lg.  So bg je chance kat kazen2 aku bergambo.

Ingt tuan je ke mencari cinta?
Sandal akupon mencari cinta gak tu :D

Aku nak wat ala2 model dlm kg dusun,
tp xjd.. maklumlah model xde pertauliahan apetah lg xde sijil kihkih.
(if sape2 nak offer bleh la.. aku suke posing.. ngenge poyo gile aku)

Model pink
Tggu tetamu xdtg2 maka aku tido je la hahaha aku mmg pantang xde buat mende2,
mmg feberet aku aa tido ni :))
Tggu bdk2 mintak duit ry pon xdtg2, lg syok aku membongkang :D

Model ala2 kg life.. uwekkk!
Lps zuhur baru la tetamu dtg tak henti2.. fuh fenat huhu.
Beshpren aku dtg mlm plak tu dgn anak dia.
Tnya gak psl laki dia tp mcm xnak cite.

Cinta pokok nyiur rendah (kelapa jatuh atas pale baru pdn muke)

Erm xpe lah, at least aku tau laki dia bermasalah.. tu le nak kawen xpk dulu.. main hentam keromo je..
xkenal dalam2 terus nak kawen sbb famili laki tu bg hantaran belas2 ribu.. ngomong dgn tgn!

Mencari putera kodoks
Ops telebih sudah!
Oh menu kami pd aritu ialah sup tulang, kuzi, sate, roti, apetah lg lupa lak aku pon(maklumlah dh lama sgt delay entry ni hahaha).

Yg tgh tu paling laku.
Ijau-  maruku kacang peas.
Kuning- meggi :D

Beskut ry pon bnyak gile lah pulok.
Aku beli 2jenis je sbb aku tau musti SIL aku belikan bnyak hehe.
Sup tulang lembu (bkn tulang org ye huhuuu).

Anyway.. dpt la jgk aku duit ry pon dr SIL aku hihi,
& aku tgh tggu duit ry abe aku plaks.. nak bg katanya ngehh!

Sekian entry ry pertama 2010.
(baru raya pertama.. maknanya ada lg la entry raya hari berikutnya gehehe).

2 comments:

whooz said...

aku suka la kerepek kacang peas tu..aku rasa aku belasah sorang je mlm lepas habis open house tu. amy x sempat rasa kot..hehehhe

mana beli weh?

deidaa said...

huzz- haa sdp kan?
balang tu la yg paling laju aku topup :D

Beli dgn kwn aku.. hommade, dia buat dgn mak dia.
Nak ke?
Xsure le lps ry ni dorg buat ke x... rasa mcm ada eheh.