Tuesday, 26 October 2010

Jaja & Din Gelak Tergolek

Hehe acceli tu tajuk 2novel.

 Setelah 3thn aku xbeli novel.. ni kali pertama plak aku beli.
Tu pon sbb aku nak naik flight & xde bahan bacaan maka aku beli le.
(aku gi mana2 harus bwk bahan bacaan even ku tau xsempat nak baca!)

2novels:  JAJA & DIN + GELAK TERGOLEK
Sinopsis JAJA & DIN
CINTA TELAH MEMBUAT AKU TIDK LUT LG DGN SEGALA 'PERATURAN HATI' YG SELAMA INI AKU JUNJUNG, RUPA2NYA CINTA TELAH MEMBAWA HATIKU TERBUAI2 KE SANA KE SINI TANPA PERLU BERHENTI DI MANA2 'LAMPU ISYARAT'
Belom baca lg.
Smpai KL baru ku pasan tajuk novel tu.. kalo la opismet ku tau.. harus DIKENAKAN & DIBULI KAW2 PUNYE LAH!
Psl... nama lelaki dlm novel itu (tetttt.. ok, sekian time kasih) :P
Bkn sengaja disamakan nama itu tp xsengaja (sila terima alasan saya) :D

 Belakang novel.. baca le utk details.

Ok sinopsis GELAK TERGOLEK plaks:
Rahman:  "Aku terima nikahnya Siti Maimun bt Ibrahim dgn mas kahwinnya 30 rakaat tunai!"
Tok kadi:  " 30ringgit!  Bkn 30rakaat.  Org sembahyang terawih pun xsmpai 30rakaat!"
Hhahahha sengal!
Tp siyes aaa lawok tp xleh gelak kuat sbb aku baca kat airport... tp bila baca kat umah..
mmg rasa mcm nak gelak goleng la :))

Novel yg ku beli kat pesta buku 3thn lps tp xbaca2 pon lg heheeh membazir sggh!
Xpe.. nnti lah aku lyn!

Dulu aku mmg ulat buku, pantang gi kedai buku mesti beli,
skang minat lg tp kekangan masa tu le masalahnya... asyik on9 je :P

Ok.. kalo ada novel best.. sila roger saya ye?  hehe.

6 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

hehe macam nak beli novel din gelak tergolek ar hehe nanti nak carik kat MPH ar huhu...

Kehelan said...

jaja dan din tuh best sangat citer dia! baca laa, hayati kisah mereka... tp takde la plak ustaz din tuh dlm dunia nih...

gelak tergolek tu plak, teruk sgt ceritanya, tak habis pun baca, tak sanggup!

deidaa said...

anas- hahah sila beli GELAK TERGOLEK, mmg lawak gile.
Tp bnyak XXXX la (budok2 rumaja mmg sgt xsesuai baca) :P

Kahelan- tu la cari kat gugel, dorg kata best jaja & din tu.
Ada yg kata siap nanges2.. btol ke? :-/
Ha ah kdg2 malu pulak certain part G. Tegolek tu.. sgt detail la "part XXXX tu" huhu.

Encik Gorilla said...

selalu layan apo ngan ujang je... nanti aku try gelak tergolek tu...

betul ke best......

deidaa said...

godzilla, eh gorilla- ntoh, pd firasatku.. mcm besh je bg org yg suke gelak tp bg yg skima2.. xbesh kot :P

aiDieNa said...

Hehehehh... baca sinopsis tu macam dah best.. hemmm... kalau hang tak sempat2 nak baca atau dah boring nak baca.. hang pas ja kat aku.. (aku pun ada 3.. 4 buah buku lagi blom baca.. beli kt pameran buku 2 thn lepas..heheh)aku simpan buat library.. hihi..