Saturday, 11 September 2010

Makan2 smpai kembong

Makanannn..........

Bila dh blk kg.. kalo bab2 mkn toksah la ckp..
terlebih2 mkn la kaedahnya.

2ari b4 ry.. ni kat kg sireh.. sesak woo.
On the way cari mkn utk berbuka.

Hari 1st blk b4 ry aritu pon.. lauk sahur dh penuh meja,
tu belom kira berbuka lg tu hihih.

Lauk pauk yg bnyak, smpai kena hidang kat bwh.. sbb meja xmuat.
29Ramadhan

Aku plak spesis xreti mkn bnyak2 lauk.
Paling koman biasa 2lauk je.. kalo dh masuk 3lauk tu..
aku start terkial2 xreti nak sumbat yg mana dulu.

Air roselle & cendol (aku xmkn cendol).

Kalo ada mokcik aku lg la.. dia spesis even ada 4 5org je dlm umah tu,
dia still masak utk bg mkn 15org pastu mula la campak kat tong sampah heh.
Dia mrh aku tiap2 kali aku ckp "bnyak gile lauk"  hihi.

View b4 berbuka pose (tp bdk 2org tu xpose le kekeke)

Tp xpelah, bersyukur la aku dgn apa yg ada.
If possible, jgn la membazir.

30Ramadhan.. lauk ada lg tu atas meja tp mls nak snap

Aku berbuka sardin dgn telur pon xpe dah.. kenyang gile bg aku.

Yg syoknya aku suke kuih aa.. dh mahal le skang bunga tanjung & jala mas.. 
tp sbb suke.. beli la gak.

Kuih2 & buah huhuh

Tp aku bkn la penggemar manis yg tegar.. manis sgt pon xleh telan.
So if sape2 nak mkn mcm2, meh la dtg umah aiii huhu.


2 comments:

Anonymous said...

lauk pauk mcm nak berbuka berpuluh oram..heheheheheh...tp kira standard ler tu kalu kelek kg gakk!!!

deidaa said...

anon ni sapo neh?
Acu oyat nama teh :P

Tu la psl nya.. padahal nok berbuka 10org je huhu.
Kira pembaziran pon ye gok tu sob sob.