Thursday, 5 August 2010

Mengimbau Kenangan Part 1

Mengimbau kenangan

Fergi dgn anak2 yg aku xkenal sgt heh?
Belek gambo2 lama td,
tiba2 terjumpa gambo2 kucim / rabbit nih.

Papa- besar gile ni acceli.. skali kena gigit.. dalam tuh :P
Semua lokasi kucim/rabbit ni adalah kat Keramat AU5.

Dusty, Misty & Rusty
Mmg keramat psl nya berduyun2 stray cat mai.
Kucim belakang umah lain,
kucim dpn umah pon lain2.. kalo ketemu pasti gaduh heh.

 Rusty menjilat kuah laksa penang aku.. adoyaiiii kucim ke manusia nih? :))

B4 aku stay situ lg mmg kucim2 tu dh ada.
bila aku stay, kucim tu still ada.

Toti & mimo yg suke duk bwh / tepi peti sbb sejuk :P
Kucim belakang umah tu kucim berangkai (famili la i mean,
bapak-mak-anak2 huhu)
Bapaknya sgt la setia hokey!  Aku panggey dia PAPA.
Mmg xpandang kucim lain dah tehehe.

 Amik port aku dpn tv.. ciss!

Then ada sekor stray cat nih nama FERGY & bg 3ekor anak nama MISTY, RUSTY & DUSTY.  Which is telah menjadi kucim belaan cik marilyn & jg aku time tu la.. skang aku xbela la :P

MISTY-  JANTAN TP MANJE GILER.. KALO PENYEK2.. TOMEY JE BUNYI DIA.  SUKE TIDO & BODY SEDAP2 GITU.

RUSTY- JANTAN GAK TP BULU KEMBANG.. AKU PANGGEY DIA KUCIM PONDAN PSLNYA LAGIK MANJA DR MISTY & AKTIP.  BADAN DIA LEMBIK IKIKI.  ILANG DAH MAMAT NI :-(

DUSTY-  BETINA TP GANAIH NAK MAMPUIH HUHU.

 
      Mummy.. mummy.. i want frieskies!

At the same time, aku bela 2ekor rabbit nama TOTI (jantan) & MIMO (betina) which is sekor kwn bg sempena beday & sekor lg beli wat peneman hehe.
Mula2 syok aa bela rabbit tp lama2 cam bosan ah sbb natang tu suke beyak / kencing ++ xmanja.. nak pelok2 pon xbesh.

Tido lagih.. ahdoi

Aku belikan sayur je.. mula2 rajin la potong kecik2 sayur tu tp lama2 aku bg je segedebuk camtuh.. xkose plaks aku ++ aku mcm BZ BERSOSIAL skit time tu.
Aku rasa umah pon xtau samada aku ni penghuni situ ke tak ahaks.
++ aku kurung je dlm cage which is penah aku kurung 2bln xkeluarkan langsung (gile zalim aku time tu huhu).

Buleh kita kwn?

Kwn2 aku kata kucing & rabbit xbleh dkt2 nnti gaduh so aku try la lps kan all together.  Eh baik pulopppp.. siap gurau2 senduk lg.. maybe time tu memasing kecik kiut lg eheh.

Yeah dh jd kwn.. moh kita kejar mereka2 itu nak?

Tp bila depa dah besar pon, depa still play together.. gigit2 manja.. kejar sesama snd tu besalah .. mmg xde gadoh2 punye thehe.

PAKTAM yg xsedar diri--- dtg umah menumpang tp kita di marah2nya huhu

Then straycat lain pon ada dtg.. yg paling aku ingt THIN CAT.. time dtg ya hampun tulang semata2 tp lama2 bila dh bg mkn.. gemoks!
Bila kami blk kg 5 6ari pon, THINCAT setia gok menanti.
Tp jahat sket dia nih... dia gi mkn 2 ekor anak kucim.. both dlm umah wuwuwu!
Aku bedal sket.. majuks xblk umah then beberapa ari kendian dtg blk citss.

MAKTIH- amboi2 sukenya lepak atas bantal org!  Sebbaik bkn bantal aku :P

Then kucim puteh.  Dtg2 tu kepala luka.  Manja gok tp xtau ah aku xsuke ahahh gile pileh kasih.  Masa peknen tu, kami siap gi buang kat giant tmn permata (dlm 2km dr umah).. skali esok dtg blk umah aku siap terberanak dlm laci baju aku.. choiii!  Mlm tu gi buang kat ampang & xdtg2 dah.

Mmg pondan.. RUSTY tedo sambil memelok teddy bear ngeh ngeh

PAKTAM- kucim itam bulu comey gok.. tp garang.
Dah la menumpang umah org, mkn pree.. kita main2 dgn dia.. di cakar2nya kita.. choiii kuasa 2 huhu.

Then xlama aku xdulik kat mana2 pets sbb aku jatoh sakit huhu.

AJA AJA FIGHTING

Sekadar tgk je, nak main2 sgt tu tak lah.
Rabbit aku pon aku bg je kat org even rabbit tu dah sakit & tercabut bulu.
Biarlah rabbit aku idup dgn org yg bley bg kaseh syg kat dia.

Ape2pon.. aku ttp suke kucing & aku xsuka rabbit eheks.

Sape2 nak bg sy kucim.. silakan :D

2 comments:

m4rilyn said...

anak2 jantan n betina daku.

mohon izin letak kat blog daku ye

deidaa said...

Slekey cik marilyn.. itu kucim2 anda :D