Friday, 20 August 2010

Lelaki Superman- eksiden

                                               Lelaki Superman- Eksiden
17.08.2010 (selasa) / 7 Ramadhan
                           Jalan Bukit Setiawangsa

Aku eksiden!
Aku langgar org!
Aku buatkan lelaki itu jd "superman"

Alkesahnya aku nak u-turn nk blk umah (dr pasar Ramadhan Setiawangsa).
Tiap2 kali gi paRam tu.. mmg aku slalu u-turn situ pong.
Masa nak u-turn tu.. aku dh nampak 2motor nih sebenornya tp sgt selow sbb 2org ni
tgh borak2 lah bagai.  Yg sorg ni xpandang dpn.. ralit sgt borak so xtgk dpn.



Aku plak bajet sempat la u-turn.
So lps je u-turn skit..... GEDEGANGGGGGG!
Aku pandang side mirror kiri... perghhhhhhhhh MAMAT TU MELAYANG MCM SUPERMAN SIAKKKK!
Mula2 aku ingt nk lari sbb aku pk "kalo aku lari pon, bkn org tau"  tp bila pk2 blk time tgh panic tu..
aku stop gak & gi kat mamat tu (agak jauh aku park sbb niatnya mmg nak lari hihi).  Mamat sorg lg tu xkena langgar tp dia btol2 park blakang keta aku, bajet aku lari kot kekeke.

So berkejar aku gi kat laki tu yg dah duduk berlunjur & duk pegang2 kaki dia.
Aku ckp dlm ati "ah sudah, patah ke kaki mamat ni.. mati akuuu!"
Mamat tu pandang tajam kat aku & berpuluh2 kali dia tanya "nape u-turn, xnampak ke?
Lenkali xde apa2 baru la u-turn!"  Mende tu je yg dia duk ulang smpai aku jd blank gile xtau nak ckp pe.
Tp dia xde mrh gile2.  Maybe sbb ada pakcik guard apartment dpn tu dtg tgk.. dia yg bg cool down.
Aku muka mcm nak nangeh tp smpai sudah aku xnangeh hehe tp siyes aku panik doll!

Mula2 pakcik tu suh aku bwk mamat tu gi klinik tp aku ckp "sy takot pakcik, dia 2org.. sy pempuan sorg"  so pakcik tu ckp kat mamat tu "nnti adik ni bg duit lah, pegi klinik.  So nak report polis ke?  Rasanya xperlu la kot sbb masing2 xdpt apa2 nnti.. bulan baik ni.. bwk2 lah sabar".. so mamat tu nampak cool down skit.. dia kata "ok lah xyah report, cuma motor ni la yg rosak teruk.. abistu cemana?"



Cemana2 apa nye?  Aku bg le duit!
Dia mintak RM100.
Tp aku ckp btol "sy ada RM50 je skang"  Kalo nak lbh, bg no. acc nnti sy bank in".
Dia kata xpe lah mcmtu, bg je berapa2 yg aku ada.. hehhh?!
So dia follow aku gi keta.. yg besh, rupa2nya aku ada RM30 je.. voleyhhhh?!  hahaha!
(aku ni spesis xbwk duit bnyak kekdanya).
Aku tunjuk le kat mamat tu yg aku ada bnyak tu je.. dia tnya "haaa, bnyak ni je?"  pahtu dia sengih wohhh!
Aku ckp xpe la.. balance RM70 aku bank in je le so aku bg no. hp dia... dia kata ok nnti dia bg.


Acceli dia mintak ganti duit utk beli baju dia yg kotor (sambil2 gelak).. yaiksss xkose.. bkn nya koyak rabak pong.. kotor basuh je la huhu.

So besoknya (rabu) dia sms kata "saya ahmad yg terlanggar akak smlm tu.. mintak maaf sbb sy mrh2 akak, lupa pulak yg sy tgh puasa, skang dh ok sikit.. assalamualaikum"... lolllll aku sdh kompiyus.. aku langgar dia @ dia yg langgar aku?  Hurm so aku bls le ptt aku mintak maaf & mintak no. acc dia.. smpai sudah dia xbg.
Ok lah kalo dia settle camtuh.. kot2nya besok2 dia suroh konco2 dia pukui aku.. mampuih huhu.  Sbb dia xbnyak ckp, aku xleh trace dia org mana.. samada Indonesian, Sabahan or Sarawakian huhuh.

KAEDAHNYA.. KETA AKU YG TERUK... KENA ANTA KETUK.. CISKEKSSS!




8 comments:

Kehelan said...

mujur takde apa2 sgt... tp keter nak pi kedai sakit jugak poket tuh!

Dark-Emperor said...

350-450 hengget konpem melayang....

deidaa said...

kahelan- keta sgt sakit... dah la kemek, pintu kanan le plak wat hal.. mcm xleh bukak huhu.

dark perer- walau pon kemek sikit?
aiyo amma appa.. keringgg! :-(

Emy said...

ini seriesssss... wei keta teruk tuh! dh abis byr kan?? beli keta baru terus! kakaka ... keta raya!

deidaa said...

emy- dh abis byr.
Tu ah aku rasa keta ni majuk sbb 4 5bln lps aku mmg riki2 keta baru tp apakan daya abg aku xbg beli yg baru :-(

Kalo jual pon, ntah2 dpt 2 3ribu je keta ni hahaha.

yatispeed said...

beb..beli keter baru la...dah abis bayar tu satu kejayaan dah tu...

urat dawai tulang besi ker apa mamat tuh? pegh..baju kotor pun nak mintak ganti? sib baik tak suruh ko basuhkan..wakaakaka..
tapi kiranya mamat tu baik la..tak mintak duit lagi dah..siap sms ko balik..sesuai gak tu jadi calon laki..hhehee..

deidaa said...

Speedo- hahah xde maknanya la weh.
Dh aku mintak no. acc.. dia mcm teragak2 nak bg.

Ntah2 dia ni PATI kot.. no. acc pon xde!
Atau kebarangkalian dia ni xde lesen dats y dia xkesah sgt kalo xwat report polis.. kalo report.. dia gak yg kena.. kan kan kan? :D

Keta baru.. nnti lah bila aku dpt blk kelate tehehe.

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.