Monday, 23 August 2010

Majlis Berbuka Pose Opis

                                                    Entrance THE SPREAD
                                                            (deidaa, awin, naja & nadia)

20.08.2010 (Jumaat)
            The Spread (The Gardens Hotels Residence).
                                6.30pm onwards
                            Sponsored by PBT Perak.
                                RM99/head X 80org.

                                                               Outside The Spread
                                                         (awin, deidaa, nadia & fiza)

2nd time join.
1st time thn lps kat One Word Hotel, Damansara.. sponsored by PBT Perak gaks.
So kiranya ni 1st time la jgk aku jejak The Gardens.. sempat la round jap.
Xmenarik minat pon.

                             Konon2 nak chup meja utk 16org.. mbik kau, ni meja VIP daaa :))

Bahagian aku 27org je tp yg gi hanya 19org.
Yg balance smpai 80 org tu adalah jemputan VIP & PBT Perak itself.

                                                                       Aksi2 gediks

Mula2 duk meja yg paling panjang (16org) konon biar bdk2 bahagian aku je duk situ,
skali yg incharge ckp itu meja VIP kakakak malu btol kena pindah meja standard yg muat 8org je.
                       




Sambil2 tggu berbuka tu lepak2 luh kat luar.. chantek gak.
Usha2 makanan tp xbnyak choice sgt la compare last year punya which is aku mkn smpai bloated.

                                                 Baju ijau tu pen. pegawai.. dia yg incharge

Gurls meja aku decide nak solat maghrib luh baru berbuka so tinggal la aku terkontang kanting dgn bdk2 laki meja aku tu hihi slumber badak. 

                                                                        My 1st round

7.15pm tu dh start amik makanan, aku decide mmg xnak mkn nasik puteh sbb bnyak mende lain yg blh di mkn.  Aku start dgn seafood luh even xgemar sgt seafood.  Sdp gak.  Then amik teh tarik then pi duduk.  Org lain still gigih mencari makanan.  Ada sorg tu.. perghhhh nasi putih penuh pinggan okeh.. takot aku tgk, agaknya xpenah mkn buffet kot?  hehe.

                                           Mushroom sedap tp markaroni tak sedap langsung!

7.25pm berbuka... minum skit2 udah, kot kenyang.
Layan mkn selow2.


                                                      Bdk2 laki tu dh settle mkn la konon!
                                  

Aku mkn bnyak mende tp sikit2 so aku xbloated hehe.
Eskrem still amik tp mkn 4 5sudu je sbb xsedap.

                                                                 Rojak buah yg pedas

Nasik bubur je aku berjaya mkn mlm tu.
Sedap la gak sbb dressing buh snd hihi.

                                                  Eskrem yg xsedap.. manis gile lak tuh!

Aku tgk bdk2 ni mkn beriya.. hurm xpe la.. yg penting aku still jg calorie aku (even manis dh bnyak aku sumbat hahaha). 


                                Beefsteak.. bkn aku punye.. kwn aku punya hehe xtau sedap ke x

Aku mkn rojak buah & 2cucuk sate jgk.. sedap!  Hajat nk lg tp segan... tu pon aku suroh kwn aku tlg amikkan sate hehehe.

                                                               Nasib bubur.. dappp :D

Itu je la yg mampu pon.. smpai PTD aku tnya nape aku xmkn sbb dia tgk bdk2 meja aku pulun mkn.
Aku ckp "mkn sikit2 dah la.. yg penting dpt rasa bnyak jenis"  hehe.


                       Sate yg sedap.. sempat mkn 2cucuk je psl org dpn aku dh ngap bnyak sob :P

Sambil2 wat2 lawak sambil mkn.. meja kitorg yg paling keciohhhh!
Malu gak tp xleh nak control.. nak wat camne?  :))



                                     The last meja yg beransur.. dh la duduk paling awl hoho.

9pm kitorg beransur.
Sorg bdk meja aku nk mkn lg tp aku kata udoh2 le tuh.. hahah!
Bdk2 lain ajak gi karok lah bagai.. hee sori la aku xminat karok la..
maka pulang dgn hati yg senang :P

3 comments:

shuweet said...

jom berbuka 7 sept ni kat corus hotel nak?/ ada 50% discount..hehe

deidaa said...

haha aku nak bersiap2 blk kg dh aritu mimie :P

50% diskaun tu jd berapa?

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.