Tuesday, 17 August 2010

Dugaan 1 Ramadhan

Since awl bln 8 aritu tiba2 osmet aku share guna internet.
Acceli masa mula2 masuk umah tu aku bln 6 tu aku dh mention kat dia 
"nak share port modem blh sbb ada 2kosong lg tp bil kena share byr tiap2 bln".
Dia kata "ok".
B4 ni ada gak dia guna tp jarang2 tp 3 4x gak aku mention "INTERNET NO FREE SHARING"  tp dia wat bodo je.
Then pg 1Ramadhan tu aku just tulis notes klip skali dgn resit umah yg aku mintak RM38 utk strimik (share 3org) & RM7 utk duit gas= RM45.

Skali dia sms aku ptg tu:
 Sms dia kat aku

Aku rasa lucu gile.... PAKEJ?    
Ptt la aku tgk sabun, klorok, daia aku cpt abis.. dia yg guna rupanya.  (osmet sorg lg pon ngadu yg mug dia ilang, kicap & certain2 brg dapur dia cpt abis even yg sorg lg SANGATTT JARANG MASAK).
Lps aku sound kat box sabun aku: SABUN SND GUNA LA.. MANA SHARE2.. esoknya terus aku tgk ada sabun baru dibeli wakaka.

Ni spesis nak gune brg pree ni.
Botak la mokcik kalo semua masuk dlm PAKEJ!
Kalo camtuh baik aku mintak RM350-RM400 je terus kalo termasuk pakej,
wheras aku dh bitau "YG XKENA BYR GUNA MESIN BASUH, PETI, RICE COOKER, TV JE.. ASTRO XSHARE BYR SBB XNAK KORANG DUK TUNE2 CHANNEL"
Tp jenis xreti bahasa tuh.. time aku tgh syok2 duk lyn cite pon,
dia blh duk tune2 channel suka ati kucing dia!
Esoknya tu aku tampal segala detail rumah sewa & bills brapa RM kena byr smpai aku byr duit snd aku xmintak dgn dia pong.
Aku noted jgk "IF TAK SETUJU & TAK BERMINAT................................."
Hahahah phm2 snd!

Now dia still gune internet tp aku xtau la dia nak byr ke x sbb idup dia skang mmg dlm bilek je.. kalo dia kuar utk masak/mandi pon.. aku mmg xbertegur sape dgn dia.. JANGAN HARAP!
Dh la brg kat sayur & freezer tu.. pergh 3/4 sj barang2 dia!

Aku agak kepelikkan.. famili semua duk KL tp skali pon aku tgk dia xpenah kuar rumah lama.. weekend ada je kat umah.  Blk opis 5.30pm dh ada kat umah.. mlm kuar mkn2 dgn bf dpn pintu umah.. ada masalah famili kot wahah.

Mental!


10 comments:

shuweet said...

lawo beno ker osmet ko tu..ckp kat die nak free suh die dok umah mak pak die la...melampau la budak umah ko tu, seme barang die nak pakai. ingat apo?? suh dok umah kebajikan la...share2 pakai barang...cisss..aku lak yang emo..baguih ko buat gitu...tapi nape ko still bagi die pakai tenet??

aiDieNa said...

Uishhh.. dah kena perli masih tak paham bahasa.. payah nak deal ngan manusia dungu macam nie.. cari osmet lain lar.. abis cerita!

deidaa said...

mimie- ada la rupa :D
tu aa ndak je aku tnya "nape xstay dgn famili je?" bkn jauh benor jinjang dgn opeh dia kat cheras tuh.
Aku agak dia ni mmg 1st time la duk umah sewa.
Xpe aa.. bg aku.. if dia xnak byr gak.. tu kira dia berhutang la.. biar dia dgn Allah esok2.. dah bgtau dia degil, nak wat camne?

k.pah- tu ah... bdk2 lg ni.. dia tatau aku garang camne, bengang je aku!

ezza erisa said...

patut la time mu takdop pun, modem setiap lima saat duk restart. rupanya ada hantu internet pree duk gigit modem rupanya. hohohoh.

yatispeed said...

suruh dia get lost la..fida..
siot la dia tu..tak tau malu ker ngan tuan rumah? takde respect langsung.bungukss!

deidaa said...

ezza- hoo dia spesis ligat gok tuh.
Weekend biaso lewat2 ptg baru aku on9 so aku xon la modem awl2.
Acu aku masuk bilik @ toilet semeta.. laju jah dia gi on modem.
(aku duk dpn tv tuh tok berani pulok dio on ahaks).

speedo- mengenangkan ssh nk dpt osmet yg btul2 baik ssh weh.. kang suh dia keluar.. dpt yg lg teruk.. pengshannn aku!

Anonymous said...

Nice post and this post helped me alot in my college assignement. Thank you for your information.

deidaa said...

anon- errr whut do u mean?
my post helped u a lot?
Hurm whuteva.. thanks anyway :P

gerbera said...

Deida: Aku bahagia sekarang sebab takde lagi masalah dengan housemate sebab aku dah takde housemate.

Aku cadangkan ko bagi notis suruh dia pindah. At the same time ko bleh cari orang lain.
Aku penah suruh ex-housmate aku pindah sebab aku tak tahan dia malas & pengotor.

deidaa said...

miza- hee dia nak pindah dh pon.. td dia sms kata NAK PINDAH URGENT! Dia boring dh kot sbb life dia dlm bilik je.
Penat aku nak cari osmet lain plaks.

Kalo blh mmg aku nak stay sorg2.. sbb aku penah stay sorg almost 2months tp sewa mahal la weh.. kalo umah ni RM400 sebulan.. aku mampu la lagi huhu.