Thursday, 4 December 2008

Umah Kat Kg Kena Pecah!

Heh ecceli ni kisah bln 10,
Tp lupo nak up kan entry.. huu!

Time tu mak aku dtg stay kat KL lama le,
Almost a month.
Tp dpn umah aku tu ada le aunty aku & ada jgk la mak aku upah org gi cuci umah tu 2 3x seminggu.

Mak aku call aunty tu sehari sebelom mak aku blk dia kata umah xde apa2!
So esoknya mak aku blk le dgn kazen aku.
Mak aku borak2 ah luh dgn aunty & kazen aku naik umah dulu.
Tetiba kazen aku mai ckp umah berselerak gile.

Mula2 mak aku ckp biasa le lama tggl mesti le berselerak.
Sekali kazen aku kata.. bkn lah.. ni mmg org selerakkan!
So tgk2 blk.. haaa abih aaaaaa…

Umah dah kena pecah masuk.
Rasanya siang ari kejadian ni.

Dlm bilik smayang.. berselerak gile! Gambo2 tempat lain kazen aku mms tp dok smpai plak.. ni je yg berjaya aku terima.. huhu!


Abih aaa semua kena selongkar seluruh umah.. huhu!
Seb baik ah tak curi peti, tv segala.. heh!
Agak bodoh bangang sket pencuri tu,
Sbb nya sampul raya pon dia amik.. wakakka apeke bodoh nak mampos?!
[sbb dia bodo aa jd pencurik / mat pit.. kalu bijok,
Mesti kija besh kan? Wakkaka!]

Abih aaa duit kena cilok.
Seb baik beratuih2, bkn beribu riban!
Brg kemas pon mak aku sorok tempat lain.
Yg mmg tak terjangkau pencuri bodo tu nak amik.

Xbley aa reveal mana mak aku sorok,
Kang xjd rahsia lg.. huu!
[sbb nya mak aku snd tnya aku mana dia sorok brg kemas Hahaha lohhh mana le aku tau] :p

Pencuri bodo tu siap menum2 air lg ok?!
Wah wah, buruk pangai, dah aa curik umah org!
Pintu bilik mandi tu mmg terkopak la.

Aku pom tak penah guna pintu bilik mandi tu ok!?
Skang dah tutop terus dah pintu tuh!
Dah lama dah umah aku ni org slalu serang2 hendap.
Dah aa blakang umoh aku tu utan tebal.. citssss
Lg senang org nak ngendap!
Cilanat hang pencurik!

2 comments:

Insan said...

Hi, Marah benor dgn pencuri tu. Itu anya P.Ramli kata "Cubaan". Usah geram, usah duka.Allah nak duga iman kita.Terlebih kata dapat dosa,dahla barang dek kebas penyamun.Mungkin sudah takdir.Besabarla dan berhati-hati masa depan supaya pencuri tak dpt masuk lagi.Kalau masih marah dan sedih kunjungi www.usahberduka.blogspot.com. Mungkin terubat hati yg luka.

deidaa said...

Ui sape tak mrh brg & duit kena kebas?
Ada brg sentimental value tu :-(
Tp xpe lah,
sy tau semua tu dugaan,
bersabar harungi semua!
Ngamuk smpai pecah umah pon xguna jgk kan? :-)

Ok insyaAllah i will visit ur blog,
thanks anyway ;-)