Tuesday, 16 December 2008

Kisah CT SCan

Kisah CT Scan @ HKL
16/12 [selasa]

Appointment 10.30pg, aku smpai 10.40pg.. gile ramai!
Kul 10.55pm doc. panggey.
Tnya mcm2 ah.. aku dah kawen blom, period teratur ke x, penah preknen ke, penah pakai tampon ke x?
[aku kompiyus jap.. tampon tu ape? aku jwb x je la.. huhu]

10 hours & 2hours before scan.. aku kena mkn ubat ni sbb aku alergik seafood!
& aku kena pose 6hours before scan [melainkan mkn ubat]
Lps mkn, aku agak fenin sikit la & nak muntah tp aku tahan!
Pahit gile ok obat ni.. isk!

Ni la hasilnaya.. kena cucuk jarum.. aku xtgk pon masa doc. cucuk.. takot le.. aku phobia darah!
Azab aa sbb sakit! Xleh nak gerak2 tgn, kena straight je.

Harus jgk minum ubat ni!
Gila xsedap langsung!
Aku nak abiskan 1cawan air pon seksa, ni kan pulak botol besar camtu?! Gosh!
Aku dpt air ni 11pg.. 11.15pg baru abis.. hihi!
Nak muntah la jgk.. tp k.mi suh tahan!

Tggu nye tggu, xpanggey gak.. smpai aku tertidur2 lah kat situ.. gile lama!
Bila tgk waktu temujanji.. 12.45pm dah start rehat tp still ada 2patient lg sedangkan time tu dah kul 12.30pm.. risau aku! Last2 ada makcik yg nak scan tu tnya doc.. dia kata akan abiskan aku dgn org last.. fuh seb baik!


12.45pm dia panggey aku masuk.
Kena pakai pakaian dorg lah.
Gila seksa oiiii... tgn tgh sakit, tp terpaksa aa tukar gak!
Adoi lg seksa aku pakai terbalik.. xpsl2 kena tukar blk.. huhu!
Masa tggu kat luar tu ramai ah doc/nurse dlm bilik kawalan
[aku skodeng dr luar],
nampak aa dlm badan patient.. huu!

Dlm kul 1.05pm baru dia panggey masuk bilik CT Scan.
Nurse tnya aku dah kawen ke blom?
Aku ckp ah x sbb dos ubat utk org kawen & blom kawen lain---- OooOoOo gitu!

Ubat inject dlm dubur ok!
Gila besar picagari.. aku dah tutop mata dah.. huhu!
& aku lupa plak buang spentot.. miahahah!

Malu le jgk 50sen kena bukak tempat sulit.. eii!!!
Nurse suh aku tahan kentut.. wakakaka xkan aku nak kentut lak? ngee!
Masa inject.. geli amat.. yuck!

Masa scan tak sakit aa, cuma terasa pijar kat jarum di lengan,
ubat masuk ke sana. Sejuk nak mati.. ndak je aku bgn ckp nak gi toilet,
xtahan nak terkencing.. ekekek!

Dlm1.20pm dah settle.
Blh x doc. tu ckp blh balik terus.
Hah biar betik?
Jarum xbuang lg.. takkan aku nak buang sundirik kut?
Lps tukar baju terus toilet.. hohhh dgn ubat2 nya sekali terkeluar!
Mmg sakit aaa lengan tu.. nak nangeh pon ada!

Gi kaunter.. explaination dia membuatkan aku lampi.
Dorg suh aku blk gak.. aku kata jarum xbuang lg.. nak blk camne!
Cemana prosedur tggu report ct scan.. explain le.. ni aci suh main blk je.. haiya!
Aku bengang gak.. baru la explain elok2!
So 26/12 ni aku amik results kat Jabatan Bedah Am aa plak..
hope all things gonna be orait :-)


Masa kuar tu aku terus tnya k.mi xde sms @ call ke?
k.mi ckp xde.. oh kuciwanya aku :(
Bkn pe aku ada ajak bdk2 ni lunch sama dgn aku kalo aku sempat.

Last2 masa nak lunch kat kg bharu 1.35pm camtu,
baru la dpt sms bertalu2. Lollll mereka sms & call aku dr kul 12lbh,
tp baru dpt kat aku. Maxis aku wat hal la ni.
Sorry ah guys [judd, deale & dass].. next time la eh? Peace!

7 comments:

yatispeed said...

pidalina...hope everything's gonna be ok...takde apa2 lah tu ok?

amir fififudin said...

ala habes macam mana nih?
tak boleh la aku nak train engkau maen bowling kalau macam ni.

macam mana nak menang nanti

comey_lote said...

sedey plak aku tgk...huhuhu...aku doakan tak de penyakit apa2..kalau ade apa2 nanti ko update lah sini..aku nak tau gak ok

Emy said...

lama betul la nk tau apa penyakit ko nie.. g klinik cek darah terus tau penyakit tak bole ker??

deidaa said...

-speedo- xde kut.. scan jap je :p

-fififudin pengkid- ala encik fifi, ko bg la masa utk meng'train' diri dlm tidur seketika.. muahaha!

-comey lote- weh jange le sedih,
den pon dok sedih... sangap jah pon.. gahahah!

-emy- itu la sapal.. letih gak aku tggu.. isk!

Y@ZeD@ said...

adoiiiii aku fobia okk tgk jarum sana sini..!

eh, aku rasa air yg ko minum tuhh sama ler air yg aku kena minum b4 CT Scan aku dolu.. yg aku ckp ngn ko, rasa nyer very d horrible...
kaler oren cairrrrr sgt, tp rasa mcm hampehh kann?
klu sama, kira teror arr ko leh abiskan dlm masa 15min ajork.. aku igt, aku nak abiskan 1/2jam pun sakit kot.. lebih rasanye!!

aku doakan result yg bakal ko terima tuhh sebenarnye tkde la apa2 penyakit pun..!
INSYALLAH

deidaa said...

Mekde.. aku rasa mmg air yg sama la kita minum!
Kena minum laju sbb nya,
kalo minum sikit2 akan terasa SGT LE XSEDAP & lps telan baunya tengik gile ok!

Jemaat dpn penentu,
hrp2 bersih dr sebarang penyakit!
[tp kdg2 sakit le jgk pinggang aku nih,
duk menahan dgn ponstan je] sobbbbs!