Monday, 14 November 2011

RM200

Apa yang RM200 nya ni?
Sebenarnya ini lah perbelanjaan yang aku dapat dari mami & arwah abah aku
untuk sebulan sepanjang pengajian ku di UiTM Jurassic Park (Jengka) Pahang.
Tahun pengajian semester Mei 1998- Jun 2002.

Aku tak ada buat aprepa-apa pinjaman @ biasiswa.
Juga tidak ada buat apa-apa bisnes (eh ada la jual tudung tu pun 2kali je
haha).
Aku rasa sekarang budak-budak zaman sekarang ni RM200 tu paling lama pun
untuk 2minggu je rasa.

Percaya tak? Sebenarnya aku pun rasa macam tak percaya.. apa boleh buat
dengan RM200?
Kalau nak tahu, tunggu entry seterusnya (kalau ada yang suruh sambung la,
tak suruh tak ada lah aku nak sambung hehe).

12 comments:

Jom Travel said...

oh, takde sape ke suruh sambung entry RM200? sambung la..

SyahNas80 @ Nana said...

sila sambung ye..tq hehe...

ija cute said...

sama cam aku gak lu masa blaja mak pak aku bg rm200 tiap2 bln...tp cukup je...kdg lbh..siap leh bg kengkwn pinjam lg hehe..skang ni mmmm agak pyh nk kekal lama klu 200 tu...g kedai jap je abis 200 tu...

Y@ZeD@ said...

dgn 200 hengget tu jugak kita siap dpt mkn mewah kat warung makngah lagik kan?? nasik goreng kampong satuk!!

phewww mcm x caya weh! aku pun sama, nape x rase mesikin pong???

**sambung jela weh entry, gatai plak nak request2 bagai!

Aida Salleh said...

SILA SAMBUNG (arahan ni...hahahaha)...

cik kodok said...

jomtravel- oho tggu ye.. Tq :D

Anas- hrp2 bersabar keke

Ija-kita sama.. Aku rasa bdk zaman sekarang mmg tak cukup banyak tu.. Segala mahal.
Tp zaman u dulu aku jauh di tgh hutan.. Dats y la heee. Rm200 skang aku wat byr hutang haha.

cik kodok said...

Mekde- oit org sakit pun online gak ke?

Haha tu lah kan.. Walau dpt rm200.. Rasa mcm mewah je.. Blh kira berapa kalu gi dewan makan lazizah tu.

Eh bukan ke ada org sponsor ko?.hehe

K.aida- kena cari pc dulu.. So xleh ikit arahan lg hee

Y@ZeD@ said...

aku nak ubati emosi, sb tu online! cehh ko ni!!

yela, aku kan ramai boypren yg murah hati nak sponsor time tu.. bukan salah aku weh!! hahahaha

Anonymous said...

Eh, ok sgt le tu 200, aku dulu 100 je.. Hu hu hu.......

cik kodok said...

anon- RM100? haiyoooo really? :D

IxoR@ said...

sambung je la...

nak gak mengimbau kenangan silam....

=)

Anonymous said...

Yeah, apa nak tipu pulak, mmg 100, kalau dah 'kering' apa lagi, makan Maggie le, tak pun pinjam kwn...