Monday, 3 November 2008

Spek oh Spek! :-(

Delay story!

Kejadian berlaku di surau opis pada hari Jemaat 24 Oktober 2008.
Cermin pecah kerana aku tertidur di atas nya.
prappp patah! :(
Xbuleh repair dah!
Terpaksa korbankan standard aku dgn buh salotape je!
Nak ikat mmg xleh la.. nak ikat kut celah mana? hahah!
Ptg tu gak gi survey dgn ezza kat kafor w.maju,
cari frame yg sesaiz dgn cermin tu!
Susah sbb frame aku kecik nau!
Gi 3kedai [nur optical ape ntah, England Optical & Focus Point].
Berkenan kat Focus point..
suke frame yg ala2 cikgu Jimmy Neutron,
di mana menampakkan lg kegarangan muka aku.. pehh!
tp aku ckp nnti survey tempat lain maka blk le ptg tu.



Last2 esok pg2 nya aku decide nak wat kat Focus Point terus.
Tp dah xjumpa spek jimmy neutron tu.
Kali ni aku xbuat dah spek yg blh jd itam secara otometik bila tgh panas.
Sbb xde bajet le haku! Kalo btol2 nk wat yg complete,
i must standby almost 1K.. hukhuk.. crazy rite?
Cermin pon aku tak chose yg plg nipis.. aku pilih 1/2 nipis.. bajet aa weh!
Cek mata blk.. perghhh power kiri 500, kanan 250... mendadak gile naik.. ahaha!
tp optometry suh guna power lama jgk,
sbb nya masa test tu mata aku still blh nampak.. thanks God!
Cuma silau la tggi gile babeh!


So inilah spek baru aku!
Total RM399 je [yg patah tu pom RM550.. huhu]
Aku rasa xde keyakinan ah pakai spek baru ni.
Rasa mcm cikai nya aku pakai spek murah! :-(
Sbb spek xachieve standard aku camni aa!
Rasa malu mengusai diri!
Sorry to say, aku memerlukan spek yg mahal sbb mata aku yg nak pakai,
bkn mata korang pon, maka kena aa aku berlagak kannn.. buwekkkk!
Xpe ah ry tahun dpn aku make sure buat yg canggih terus :-(


Oh mencapub.. inilah rupa spek baru aku [29/10]... lps amik spek la ni.. ekekke!
Bersama mummy kat Chicken Rice Shop Kafor Wangsa Maju. Peace!

3 comments:

CottonBud said...

lawa apa spek baru deidaa. elok je tu kak izan tgk. cun lagi. hehe.

deidaa said...

Ahehe xsuka la sy spek baru tu,
xmenarik :p

UNDERTAKeR said...

Ok je....
Cun whatttt..hehe