Monday, 24 November 2008

Dah Dpt Umah Sewa!

Hahahahah yeaaaa!
Xperlu lg aku bersusah pyh perabis minyak gi terjah 7-11,
perabis klik link2 iklan cari umah sewa,
xyah sakit2 mata cari iklan kat paper!
Sbb nya aku dah dpt umah sewa.. masuk bln 1 2009 ni!
Curik dr blog tuan umah
Guess when?
Kat Menara Sri Jati, Setiawangsa.
Ironi nya.. same level dgn umah lama,
which is ezza still stay there,
cuma beza umah le!
Blh la aku jd nightmare ezza lps ni.. siap ko! Miahahha!
Ironinya lg.. btol2 sebelah umah Uncle J.. warghahaha gilo apo?!
Dolu2 aku meluat benor dgn uncle J tu sbb dia mcm bz bodi sket!
[heheheh mrh tuan umah aku ni nnti] :p
Tp dia baik sebenornya.. cuma cara dia tu kdg2 aku rasa xbley blaa.. ehe!
Ironinya lg.. uncle J ni x-officemate aku.. akakak gilo bnyak sggh kebetolan =))

Curik dari blog tuan umah

Aku jmpa iklan umah sewa ni masa tgh gugel MENARA S
RI JATI.
Pehtu kuar words
Menara Sri Jati Setiawangsa. 100 meter ke Giant Setiawangsa, Stesen Minyak Petronas, Mc D, 50 meter sahaja ke Jusco AU (serius). Berapa bilik?
Curi gamar dari blog hubby tuan umah.. bley ekk? huhu!

Maka aku klik la.. dan2 ternampak KEMASUKAN DISEMBER 2008


Aku apo lg.. try & error la.. aku mcm merayu ah nak jd seriyus tenant.. ehe!
Gila sanggup sbb aku mmg suke duk area setiawangsa tu :p
Then tuan umah mcm tak reply.. aku cari link2 yg berkaitan...
nampak laks link "my wife".. aku tinggal msj lak kat situ nak sewa umah..
cam obses pon ye gak!
Risau gak aku kut2 tuan umah kata aku gile.. hihi!

So lps emel punya emel,
jd lah tgk umah!
80% mmg sama dgn umah dulu le!
Tp 3/4 kecik dr umah aku stay skang.. gila x aku?
Downgrade dr umah besau ke umah tecit? =))

+ Sewa RM660/month not included utilities [umah lama dolu RM600.. naik pasai wujud JJ AU2]
+ Maintainance RM40 kena byr sundirik
+ 3bilik tido, 1toilet
+ 1 space dapo
+ 1 space mesin basoh
+ master bedroom ada beranda [if umah ezza.. xde beranda cuma wat bilik tu jd besau. Ekceli aku refer bilik jd besau pasai brg aku bnyok gilo babeh! Tp xpo la than nuttin kan?]
+ beranda ku adalah view KLCC [bley aku nampak finyz & ninja dlm tu.. ceh mcm la dorg baca blog aku.. huhu]
Sape nak tgk fireworks.. meh dtg umah aku.. tp aku banned ezza.. xbley nohhh? gahahah!



Oh 1apartment dgn nadia AF6 lah haku.
Mcm le penah jmpa.. ekceli slalu terjupe adik dia je.. nadia dok penah :p

Oh sukakkkkkk!
Here I come menara sri jati :D

8 comments:

Y@ZeD@ said...

pidad, ko dok sorg ke umah tuhh..?

ler, nape tk ckp carik umah sewa? kt kawasan umah aku nihh pun ada byk apartment nk disewakan..kt area dublin 4 nihh mmg belambak arr, transport pun senang.. .tp mahal skit arr coz kwsn elit kann..!

hikss... :)

Anonymous said...

cehhhhhhhhh....duk area umah lama gakkk...boleh ler mu berbeshfren gan Uncle J...hehehehheheheheh!!!!!keno baik gan Uncle J doh jadi jiran..

cik bintang said...

brape kali pindah da...

Anonymous said...

taniah bebanyak sbb dah dapat ghumah. cecepat la kuar dari kwsn tu...orang kuat bermuka2 kat situ..spesis xde keje

~M~

deidaa said...

-yazeda- blh je,
tp masalahnya ialah..
umoh ko tu terlampau dkt..
mcm meaningless je aku!
Lori pon tak nak hangkut brg aku tau tak? =))

-mekno- suko ati aku lah!
wakpo..mu nak duk umah aku yg view kay hell sisik tu ko? gahahah!

-cik bintam- saye kan kaum nomad,
pindah randah.. ehe!

-cik marilyn monroe- iyo.. krismas ni nak pindahheyyyylahup! :D

comey_lote said...

dok sorg keee...besarnye umahhh...
owh, u know what...that nadia AF6 is coming to The Hague tau...dia nak buat persembahan malam Gala kat sini..hihihi

cheng1979 said...

awak kenak ke dengan mr j tu? susah betul nak jumpa dia. aritu ketuk pintu rumah dia langsung tak berjawab.

deidaa said...

-cik mek comey lote- mana ada duk sore!
duk ramai2 lah, cuma
maybe sebulan nak duk sore.. ehehe!
Wah nadia gi denun?
Kim slm ko dio deh?
Oyat ada ore ngupat dia.. ekekkeke!

-cheng1979- ehe uncle J tu x-officemate sy la.. hihi!
Masa mula2 kitorg duk situ,
dia mcm bz bodi.. rasa mcm xbley blaa je.. eheheh!
Dia kuar mkn kut? :p