Thursday, 24 January 2008

Buku Yg Ku Beli Tahun 2007


Buku2 tahun 2007

Tahun 2007 ni kira aku dah start gile baca novel blk. Ada jgk yg aku pinjam je dr kwn2. If org lain gile dgn novel2 keluaran Alaf21.. aku lak gile dgn novel2 keluaran JEMARISENI, KAKINOVEL & KARNADYA. Sbb apa.. kena la baca snd! Aku kureng skit dgn Alaf21 sbb jln cite tu sometimes mcm dah bley agak. Bkn la aku kondem semua novel Alaf21 mcm tu.. tak semua la ok? Ada gak yg aku baca mcm BAGAIKAN PUTERI & CINTA SANG RATU [RAMLEE AWANG MURSHID].. best gile siot.. aku dah jatuh ati dgn laksamana sunan.. huhuh! Kuat sggh pengaruh.. hee!

Genre novel yg aku minat ialah sesungguhnya JIWANG KARAT [aku ngaku even realitinya aku ni ganas, heee], then aku suke cinta romantic & thriller! Then nama2 watak novel tu aku ske yg simple2 je, xyah aa buh nama canggih2.. meluat btol aku! Ni antara novel2 yg aku beli sepanjang tahun 2007.

1. 5 Tahun 5 Bulan [Hlovate]- Jemariseni
2. Kasih Seharum Lavender [Eita Ashyta]- Kakinovel
3. Relevenkah Aku Di Hatimu [Rnysa]- Jemariseni
4. Tanpamu Di Sisi [Puteri Andalas]- Kakinovel
5. Seindah Gubahan Kasih [Mina Mahani]- Kakinovel
6. Surat Ungu Untuk Nuha [Nor Suraya]- Jemariseni
7. Tinggallah Pujaan [Mimi Afinie]- KarnaDya
8. Cinta Lukisan Jiwa [Dina Najat]- Kakinovel
9. Kerna Dia Cinta [Izza Aripin]- Kakinovel
10. Maafkan Ku Sayang [Mimi Afinie]- KarnaDya
11. Bukan Cinta Biasa [Izzul Izzati]- Kakinovel
12. Kuseru Kasihmu [Izzul Izzati]- Kakinovel
13. Hanya Dikau [Ebriza Aminuddin]- Prima
14. Ayat- Ayat Cinta [Habibrurrahman El-Syirazi]
15. Bunga-Bunga Kemboja [Aina Emir]- KarnaDya
16. Seharum Kemboja [Anis Sofea]- NHF Media
17. Aku Cinta Padamu [Airin Zamani]- Nylea Publishing
18. Kembang Tak Jadi [Elias Hj. Idris]- Rumpun Bacaan
19. Labyrinth [Imaen]- Jemariseni
20. Air Mata Cinta [Rabiatul Adawiyah]- Kakinovel
21. Kalung [Zahida Zarkasi]- KarnaDya
22. Zaharah De’ Tigris [Khairyn Otman]- Jemariseni

23. Gerhana Hati Lara [Hanis Sofea]- Kakinovel
24. The Kept Woman [Susan Donovan]- Little Black Dress
25. Makan Gaji Tapi Kaya [Shamsuddin Abd. Kadir]- PTS
Yg di bold ialah novel feberet ku!

3 comments:

ayahana said...

lalala gilerk aa budak ini.. online dari mana tah.. tapi pm tak balas :P

tnf said...

hohhhhohoohhoohoh.....sudah manyak novel kamu yerkkk!!!! Lenkali leh ler aku pinjeyy lakk....byk hok aku ketinggalan tu.....

deidaa said...

*ayahana a.k.a abe parokkkkk*
hah.. lor nak suh reply ke PM tu?
Huhuhu adeh nak ckp apa eh.. mati kutu.. eekkekeke!

*tnf* apa pinje2?
nak pinje gi library aa.. ngengenge!
[jgn lupa arnbab aku] :D