Thursday, 3 January 2008

2007's movies

STARDUST [debu bintang] :D

MUKHSIN

ANAK HALAL

Memandangkan aku mmg kaki wayang.. maka ini lah movie2 yg telah aku tgk di cinema.
Target aku ialah 45 movies tp oleh sbb aku lama bercuti bln 12 kerana kehilangan abah tersayang maka aku berada di kampung & tidak memikirkan apa2 wayang terbaru.

Genre yg aku minati ialah SERAM, ANIME, FANTASY, KELAKAR & FAIRY TALE. Genre cinte tu.. nan ado laaa idok la minat! [TP KALO BACA NOVEL, AKU SUKE KISAH CINTA a.k.a JIWANG2.. kuakuakua]. Aku xkesah la menontong movie melayu pon.. xcertain org, blom apa2 dah kondem.. cube korang wat movie snd.. apa rasa? Mesti lg sangap.. kuakuakua!

Ni antara movie yg aku layan.. ada jg aku layan marathon [2movies in a day]:

1. Seed of the Darkness [2/1]
2. Kuntilanak [20/1]
3. Syaitan [25/1]
4. Death Note Final [28/1]
5. An Epic Movie [28/1]
6. Qabil Kushri Qabil Igam [12/2]
7. Ghost Rider [18/2]
8. Mr & Mrs. Norbit [18/2]
9. Haunted Spirit [3/3]
10. Mukhsin [14/3]
11. Bridge to Terabathia [18/3]
12. Mr. Beans Holiday [24/3]
13. Loft [31/3]
14. Jangan Pandang Belakang [6/4]
15. The Hitcher [14/4]
16. Spirit of the Victims [2/5]
17. Terowong Casablanca [5/5]
18. Sumolah [13/5]
19. 28 Weeks Later [16/5]
20. Pirates of the Carribean [26/5]
21. The Last Mimzy [6/6]
22. Waris Jari Hantu [11/6]
23. Fantastic Four [20/6]
24. Surfs Up [23/6]
25. Transformer [29/6]
26. Alone [4/7]
27. Die Hard 4.0 [19/7]
28. The Simpsons [28/7]
29. Kayangan [11/8]
30. Ratatouille [16/8]
31. Black Sheep [8/9]
32. Resident Evil [7/10]
33. 30 Days of Night [30/10]
34. Stardust [4/11]
35. The Last Breath [5/11]
36. Bee Movie [6/11]
37. Malam Jumaat Kliwon [20/11]
38. Across the Universe [27/11]
39. Unrest [2/12]
40. Enchanted [2/12]
41. The Golden Compass [8/12]
42. I Am Legend [15/12]
43. Alvin and The Chipmunk [15/12]
44. Anak Halal [16/12]


MOVIE MELAYU PILIHAN:
1. ANAK HALAL [even kurang promo tp aku suke gile]
2. MUKHSIN
3. JANGAN PANDANG BELAKANG

MOVIE BKN MELAYU PILIHAN:
1. STARDUST [besh gile even kurang promo]
2. TRANSFORMER
3. RATATOUILLE [even aku terlelap sekejap, aku suke.. muahaha]
4. SURF’S UP [siap menangeh segala… muahahah lg!]
5. ALVIN & THE CHIPMUNK

Tu je lah.. kalo movie terhampeh tu aku mls ckp.. bnyak gak aa.. kalo bg vcd free pon mcm worthless je tgk tp penyakit aku ni.. AKU DULIK APE.. DUIT AKU.. SUKE ATI AKU LAH NAK TGK KAT CINEMA pon.. lalalala!

Tahun 2008 rasanya xbnyak movie yg akan aku tgk sbb aku akan bercuti lama.. maybe 2 @ 3 bln & aku akan berada di kg yg negerinya yg tidak mempunyai cinema :P

K.. share2 lah pulak movie yg u guys tgk spanjang 2007 k?

1 comment:

shurin said...

Wawawawa,
banyak nye awak tgk wayang.

Saye ni tak ada kesempatan sgt nak tgk, bizi dgn famili.