Thursday, 8 April 2010

SSK: Tmn Saujana, Putrajaya


Taman Saujana, Putrajaya
3/4/2010 (sabtu)


Plan a week b4.
Plan asal is to survey the taman @ putrajaya,
sbb grup SSK (SUAM SUAM KUKU) nih join treasure hunt @ putrajaya.

Baru smpai, mekap ado lg :D

Konon2 nya nak studi jln2 kat putrajaya,
supaya xsesat.

Gumuk kan aku?

Aku as usual la, even penah keja kat putrajaya for 2years,
mana la aku cover all the kawasan... aku reti gi blk keje je ++ tmn warisan ++
alamanda wagagaga.
Amy meniarap secara 'terapung'.. giler hebat hahah

A few days b4 survey tu, suddenly aku mcm ada hal which is appointment aku 10.30am
so aku mcm dah berbelah bg mcm xmo gi survey bagai.

Xsempat nak wat aksi ultraman, cis

Tp si ezza kata aku xkomited lah bagai huhu maka aku gi lah jgk,
sbb dah janji kan? :D
(ait kalu cik ezza komited dr awl.. idok la MENGAJAK AKU MENTAK JADIKAN GI SURVEY),
kan kan kan? :D
Aku xsure bilakala nak lompat wahaha

Dgn perasaan mls nya yg amat pg tu, bgn seawal mcm nak gi keje & bertolak spt aku nak gi opeh.
Adoyai, rasanya everyday mata aku akan default sedar 5.45pg huhu,
so rasanya mcm xperlu je alarm jam hahaha.

Yea yeaa

Huzz kata 7.10am kat dpn IKRAM.
So aku dgn ezza sama2 smpai (bwk keta asing2 psl masing2 ada hai after dat).
Smpai2 je terus beli kuih.

Farmville view hihi

Sdh nya dkt 7.30am baru dorg smpai huhu!
Terus gerak ah follow dorg psl dorg dah penah gi tmn saujana.

Aku dpt balasan.. nak buat jahat kat huzz.. aku snd yg kena gaahahah

Start daki tu pon mcm dah chantek giler... smpai atas lg aku kagum.
Serious chantek! Kitorg gelarkan tmn saujana ni as FARMVILLE...
sbb kalo tgk yg terbentang luas sebijik mcm FARMVILLE hahaha.

Byg2 US

Aku mmg bajet nak survey2 je kekdahnya tp tp apakan daya dak2 ni kan camwhore maka
jd la aktiviti snap2 gamba sajork. Aku lg la siap pakai slipar jepon je hihi.

Toin toin.. ape nih main pale aku plaks? (O,~)

Kat tmn ni bnyak sggh ulat gonggok.. lama dah xtgk... blh takkkk? :))

US

Luas terbentang so huzz & amy je yg guide kitorg.
If possible mmg aku nak round sepantas kilat pasalnya mengejar appointment aku nih.

Jln atas batu ni.. agak sakit tapak kaki acceli

Tp jln punye jln.. mcm dah kul 9.20am lah kannnn?
Nak gi register utk KEMBARA PUTRAJAYA TREASUREHUNT lg kat Tmn Wetland.
So aku decide batal je appointment tu psl bg aku.. DR LAMBAT, BAIK LE CANCEL TERUS!
Xkose plak org ckp aku nih janji melayu... dats not me dear!

Summersault :D

Xramai sgt acceli kat situ tp mmg sesuai sgt utk jogging.
Kalo dkt dgn umah.. mmg aku pegi sini dah.. tapi.... XSELAMAT KOT KALO GI SORG2 SPECIALLY WOMAN... make sure pegi dgn kwn ;-)

Bertapa

Dlm 9.40am tu turun ah, nak tuju ke tmn wetland plak.
Isi borang bagai.. jd lah aku passanger no. 4.
Lps settle, gi wetland waterpark.

Isi borang utk treasure hunt

Rupa2nya kena submit kat tmn wetland daaaa... i tot TMN WETLAND & WETLAND WATERPARK tu at the same place huhu.
Bdk tu kata kuar dpn tu je nampak TMN WETLANDS.
Tp pusing nye pusing giler2.. ada u-turn bagai, xjupe gak.
Kompius weh!
Register @ tmn wetland

Mula2 amy yg guide kat dpn last2 si ezza dgn kompidennya kat dpn lak.
Acceli duk tawaf tempat sama 3 4x.. giler kentang!
& finally nampak signboard TMN WETLAND straight tp si ezza dgn kompiden belok kiri &
dia lost terus ahahha adoi!

Sepandai2 tupai ni melompat, tak tahu lah tupai ni jatuh ke tanah ke x ekekek

Last2 decide register dulu ah then xlama kendian ezza kata dah smpai dengkil wehehe giler kentang! Ok lah camtu, dah settle.. no hal.. aku, amy & huzz ronda2 kat menara tinjau plak.
Aku kan dah cancel appointment so just leisure2 there!

Jaga kauuuuu aku korek lobang idung mu :))

Kat menara tinjau, ada pokok kekabu which is tu 1st time aku tgk.
I tot kertas2 tissue yg org buang, rupa2nya kekabu wahaha.
Thanks to huzz sbb memperkenalkan pokok ni :P

Bwh pokok kekabu

Lps bergamba seketui 2.. maka berangkatla plak cari mkn.
11am smpai kedai mkn kat serdang.
Aku BRUNCH terus lah.. alang2 dah lapar sbb TAWAF PUTRAJAYA :P

Kekabu yg baru gugur

Huzz sbg manager team treasurehunt,
dia telah memberikan segala maklumat2 yg harus studi.
Pergh syabas beteh miss manager :D

Can u find us? :D

Bila aku studi soklan tu, giler tricky!
Aku dah mula takot nak join treasure hunt sbb aku ni lampi la kekdahnya.
Tp kalo xjoin, mana nak dpt experience kan? :-)

Selepas itu pulang ke kuala lumpur & menonton HAUNTING IN CONNECTICUT kekekek.

1 comment:

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.