Thursday, 8 April 2010

Dubai Day 6- Madinat Souk

Day 6- Madinat Souk
27/1/2010 (rabu)

Acceli 2hari b4 blk.. mcm dah tatau nak gi mana.
Bnyak je acceli tempat nak gi tp agak jauh le kan.

Dlm Madinat Souk- xblh amik gambo dlm ni tp aku mcm besa la degil haha

So my SIL bwk gi Madinat Souk which is segala foreigner suka la this place.
Dah mmg tempat utk pelancong haha.

Suke giler aku gamba nih... pengembara :P

Peniaga pon suke la jgk psl blh jual mahal.
Kitorg xde beli apa2pon.. just ronda2 dlm tu.

Background Burj Al-Arab

Che su beli kacang tp sgt mahal la as usual.
Mahal but worth it.. ok la kan?


Booth aksesori

Tempat ni area2 Jumeira Beach.
Sgt la chantek la bentuk building ni.

Harga akesesori pon berganda dr yg aku beli kat Naif road tu padahal benda sama je heh.

Pusing2 tanpa arah tujuan.
Aku duk snap gambo as usual tp xbnyak sgt la sbb aku pon mcm xde mood dah.

perahu ke sampan i'm not sure

Kat situ blh tgk Burj Al-Arab tp xpenah lg masuk dkt.. tgk dr jauh je.
Then kat situ ala2 gondola pon ada (perahu je acceli).

Tp aku xnaik lah, musti mahal hehe.
Then pusing2 area2 tu.. ada 1mall tu ape mende ntah.. giler besar.
Bnyak la restaurant sbb org arab kan suke mkn2?
Tgk la body dorg kan? haha.

SIL aku nak stop amik gambo building yg chantek, aku kata mls sbb aku xde mood hahah xtau la awat kan? maybe xde shopping apa2.. dats y la mood down hehe.


Oh ye.. segala shopping mall kat Dubai.. xmemerlukan kita byr parking.
Xmcm kl ni.. masuk parking kat mana2 pon mesti byr parking.. mahal plak tu.. ceh!

Pusing2 je la dat time then mommy & che su tnya blh ke anto gi Al-Kabayel kat Deira.
Tp SIL aku xreti gi sana so a bit kuciwa gok aku sbb aku nak beli souvenir kat sana heh.

Sape kata kat basement xde pokok kelapakkk? :D

Tu lah pusing2 je la kekdahnya.
Kalo ikot heran, nak je ajak mommy & che su naik cab psl cab sana xde tipu punye.
Tp mereka takot le plak nak gamble.. ikot ati aku, nak je aku gamble heh.

Sape2 suke mkn, blh mkn sini haha

Mcm dah xde nak gi mana2 so singgah Oasis Mall dpn umah abe aku tu.
Nnti cite lain lah (nak buat entry ni pon aku xde mood daaa... sbb dah lama sgt cite ni basi haha)


2 comments:

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

leader said...

In most cases, thomas sabo charms buildings insurance covers the sourcing cost of rebuilding or thomas sabo restoring your properties structure in a case where it is destroyed by an event paid for thomas sabo bracelets by your home insurance plan, whilst contents insurance protects the price of replacing specified things. cheap thomas sabo watches Families are often demanded to order home insurance as a general condition of obtaining their mortgage, thpmas sabo although, they may be under no obligation to buy it using their mortgage service provider.