Monday, 4 January 2010

1Mile Dash- New Year Bash

Date: 31st December 2009 (Thursday)
Race time: 8.30pm
BIP Number: F1081
Tiada catatan masa sbb lupa nak cek kat finish line, tp xsmpai 10menit la :P
Aku smpai lrt masjid jamek awl which is 6.40pm tp bdk2 gi mkn lah, gi smayang lah..
tot tet tot tet... sedar2 kat masjid india tu kul 7.50pm, time tu huzz & amy dah smpai!
Me wif my bib number :D
Apa lg berkejar la & yg paling best.. aku mmg xtau di manakah JALAN DORAISAMY wakakak!
Ikot kata bos aku tuh... BELAKANG BALAI POLIS DANG WANGI & dgn lurus bendulnya, aku lalu balai polis tu tp xdok ciri2 org berlari @ jln tutup pon.
Last2 huzz kata kena lalu Maju Junction & follow je kon tu huhh!
From left: Amy, Deidaa, Huzz, Naja & Along Hasmida (baru kenal kat situ.. new fren ehe)
Masa lalu tu, dah start adoi lg la aku berlari laju.. tinggalkan Nadia & Nuar kat belakang hihi.
8.05pm baru smpai.. sebbaik aku start 8.30pm :P

B4 race.. bdk baju kuning berpeluh sudah kekeke.

Tu la aku ckp cpt2.. dorg kata "rilek lah kak".. heh aku tau la kena cpt baru xpenat! Dorg start 8.15 lg bekejar, dah la bip number pon xpakai lg huhu.

Yahueee.. all of us got medal :P

B4 race tu dpt la sorg kwn baru which is dia alone. Katanya kalo ada race lg pasni blh join together.. oh bleh je no hal hehe.


My officemate- Naja, Nadia, Deidaa & Nuar

6 7min b4 race tu naja baru smpai, ntah mana2 dtg nya.. dr langit kot heheh tu la lenkali dtg awl weh.. ni pon sebbaik xramai. Tp aku xbajet dpt medal sbb masa aku gi amik tshirt tu.. akak tu ckp dia kata "i slalu join full & 1/2 marathon".. fuihhhh gilerk ahhh.. rasa mcm lembik je aku.. yg 5km pon sempot hoho!


Aksi tiada motif

Masa lps tu memasing pecut laju giler, aku xpenah lari laju tu weh. Bak kata huzz.. slalu lari manja2 ala2 jogging mls gitu ekekekek. Aku pecut jap je pastu bnyak jln psl tenaga dah abis awl ++ mkn nasik goreng 1hour b4 race (wakakakak ngok tul aku nih).


Segala nenek dlm gudibeg (best uuu ada voucher crocs RM60 heheheh)

Masa lari tu, org2 kedai tu siap wish selamat thn baru & suh aku larik laju kekekeke aku sengih je + aku ckp dah xlarat hahaah.

& ada 1motor nih degil tul.. skit lg nak langgar aku, xnampak ke org tgh larik nih huh & dkt nak smpai lg tu, urusetia tuh suh aku pecut psl dia kata "cpt lari dik, pempuan xramai.. blh dpt medal ni"... hahhh aku larikkk ahhh.. last2 dpt no. 6 huhu.


Bersenang lenang jln2 di jln mesjid india (ke mesjid jamek? aku slalu konpius heh)

Urusetia tu siap pimpin aku sbb aku rasa mcm nak muntah (mana tak nya xmenum dr tghari wagaga!). Mula2nya aku potong pmpuan yg dpt no. 5 tu tp aku bnyak jln, dia potong aku blk maka dpt no. 6 pon jd la hihi.

My medal

Last2 semua dpt medal sbb ramai yg xdok ahaks. Huzz & amy pon dpt spt dlm mimpinya, cuma tersasar no. sikit je. Ahahah hebat btol la huzz ni.. mcm ada 6th sense gitu :P


Also my medal

Anyway, best dpt 2medal dah (kalao ramai yg join, xde maknanya aku dpt medal kekekek). Next time insyaAllah aku join lg... lps race memasing blk cuma aku gi merewang jap dgn naja kat jln mesjid india which is aku TERBELI BROOCH KATAK ahaks ampes!

Sekian :P

5 comments:

Emy said...

huii fida, voucher crocs tu kasik aku ler.. nk beli shoes utk arieana nie.. hehehehe..

ko tabik la kt ko! rajin tul ko nk berlarik2 anak nie..

deidaa said...

Hahaha acceli voucher tu 2keping.
Sekeping worth RM30 :P
Tp valid till 31/1/2010 ni je ampes tul lah~
Dah la tempat tu limited je which is aku SANGATTTTTTTTTTT jarang gi.
Mcm IOI Mall Puchong, Subang Parade, OU, bkt tinggi, tropicana city mall, bangsar village... tensen akuuu! Kalo KLCC tu bley ah tahan lg aku blh gi :P

Tgk ah camne.. agak2 kalo aku tak gune.. aku bg ah ko eh? hihi.
Tp sekali beli blh guna 1voucher je.. pandai tol dorg meniaga!


Ni le aktiviti org bujang weh.. agaknya kawen esok2 aku lari dlm rumah sudaaah :P

comey_lote said...

syabas fida, teruskan usaha anda..hehe..vouche crocs...menarik!!!

deidaa said...

-mek ida- musti crocs denun muroh2 jah kan? :D

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.