Saturday, 9 January 2010

Otak Lembu!

Korang penah mkn OTAK LEMBU x?
Ni bkn peribahasa tau tp makanan huhu.

Otak lembu yg masih ada urat2

Rata2 bila aku tnya kwn2 aku.. jawapan dorg
"eiii sedap ke? xgeli ke? blh mkn ke? xpenah dgr pon?"
Maybe yg xbiasa tu rasa geli tp ok je bg aku...
sama gak org mkn telur ikan goreng tu.. awat korang xgeli pulak.. panjang mcm tu heheheh~!


Otak lembu yg sudah di buang urat2nya

Hahah if kat kelate, besa dah lauk otak lembu ni.
Tp aku tau xsemua org mkn.. tp sedap weh :P
Kat KL ni mmg xpenah lg aku jupe!
Dorg buang ke otak lembu ni aaa?

Otak goreng.. sedap weh, nyummy... lembut mcm hati lembu la jgk kekdahnya hehe.

Juga sedap kalo digulai kuning tuh.
If korang gi kelantan.. blh gi ke KEDAI PAKU (dpn pej. MARA) tuh,
cpt je abis hehehe. (kedai tu glamer, masuk paper & JLN2 CARI MKN) :D

Sekian hihi :P


12 comments:

whooz said...

perghhh sedap weh. masak kerutub, marbeles ;)
goreng tak pernah pulak

DE said...

yup...
mmg sedap...
last makan 10 tahon lepas...
susah wooo nak cari org yg wat....
aku dulu rebos je dgn sup ayam...

deidaa said...

-huzz- oh ko penah mkn gak.. aku ingt xpenah heheheh.
Next time kalu mu buat open house.. bley wat lauk OTAK LEMBU plak.. musti aku abiskan :D

-DE- adusss giler lama 10thn lps!
Kat KL ni mcm xde je kan?
Aku xpenah agik mkn otak rebus.

Emy said...

aku tak sanggup nk makan lerrr...

deidaa said...

-emy- awat xsanggup?
Bkn najis pon :P

yatispeed said...

hui gile seram..tapi mak aku pernah buat otak masak pedas..sedap wei..tapi nak makan tu aku pejam mata la..wakakaka...

deidaa said...
This comment has been removed by the author.
deidaa said...

-speedo- aku blom penah mkn lg otak masak pedas!

Ngeri?
kalo suh aku mkn otak lembu mentah2 baru aku seram/scarry/horror.. semua ada hahahah :P

shuweet said...

bile aku tengok mentah2 ni aku ngeri la pulokkk...tapi taku tak penah makan lagi..orang ckp sedap...aku lum try..tapi slaluneyr kalau ko g kedai minang ada la jual otok lembu nih diedaa..die masak lemak....try ar

deidaa said...

-mimie- hahah try la skali weh.
Rasanya mcm hati le jgk :D
Oh kedai minang kat kl ni katne?
Aku mcm xtau je kalo kl ni.

Yg kat kelate tu kedai masakan sumatera (dolu2 la skang x dah tp still ada otak ehehhe)

IxoR@ said...

ish ish ish....

aku tak pernah jumpa la dan tak tau pun yg benda tu bole makan....

no no no... terima kasih aje la..

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.