Monday, 11 January 2010

Ketumbar Hill

Ketumbar Hill, Cheras
9/01/2010 (Sabtu)

Geng SSK (Suam Suam Kuku)= Deidaa, Ezza, Huzz, Amy & Mezza

Tahap pendakian= moderate (bg aku yg gayat.. yg dah biasa hiking adalah EASY) :D
(anyway... kredit gamba kat huzz... kamera aku low batt.. lupa charge huhuh)

Permulaan pendakian

Pg tu memasing janji JEPUN, thanks to all for ur co-operation :D Just a bit lost sbb sedikit confusing between KETUMBAR HILL & KETUMBAR HEIGHTS which is..... 1 is HILL & the other 1 is CONDOMINIUM.. xkan nak daki kondo pulak kan? :P
But then jumpe la tempat nya. Ikot pd sorg bloggers hiking ni blh complete in 1 1/2hours (naik turun) tp as usual la geng kitorg ni kaki posing, maka lama la nak complete :P
Masih di awl pendakian, masih ada make up :P

Mostly hikers nya terdiri dr veteren Chineese & no malay except us so kagum la seketika hahaha & yg paling best nya ialah semua hikers very frendly.. siap wish good morning & borak2 dgn kitorg. & yg paling best lg ialah mereka ingt kitorg masih bdk skolah & ingt buat kajian penempatankot hahaha terasa awet muda la pulak kitorg :))
View point

Aku xsure berapa ketinggian KETUMBAR HILL ni. Bkn terus mendaki tp ada naik turun naik turun. Xde tinggi sgt mcm BROGA.
Background kl

KETUMBAR ni a bit sliperry sbb a day b4 tu heavy rain.. aku takot psl kasot aku yg xde tapak ni xtukar2 lg so bnyak kali la aku tersliding.
Bayu curve.. 2nd view point

Mula2 xreti guna benda alah ni tp lps huzz ajar, baru reti.. berat gak :P

Lepak situ dlm 20menit gak bergambar bagai,
cuma mezza je la yg sakit perut sibuk duk cari port hehehe last2 dia turun dulu. Masa onthe way turun tu, terjumpa plaks next check point which is ada MINI GYM. Also ada org berkebun tanam pokok2 bunga & ada teddybear DORAEMON & TWETTY lg :P

Gagal utk melalukan hula hup

Aunty2 & uncle2 yg lepak situ pon very frendly!
Ada sekor anjing duk jg atas.. sebbaik xkacau org! Kitorg pon apa lg, lama lepak situ without mezza (maklumlah nature call... mana blh ditahan2 lg donggg ahahaha rugi lagik dia!). Ada rotan hulla hup, dumbel zaman neolitik (bak kata aizam.. eleh mcm dia baca blog aku hahaha) & ada lah 2 3radas lg aku xtau nama :P

Berat ni wooo!

Kitorg duk wat hula hup tu & aku yg paling tak reti.. tensi aku!
Pastu duk angkat dumbel... giler berat ok? Dlm gamba nampak ringan je!
Hanya mampu setinggi itu shj!

Lps lama lepak kat MINI GYM tu, kitorg decide turun & mkn kat bwh,
sian mezza.. asyik ketinggalan je ahahha.
View @ mini gym

As usual lah time turun ni aku VERY2 THE SLOW ONE LAH!
Kaki shaking giler & dunno la nape aku takot sgt time turun. Maybe rasa gayat & kaki aku xkuat utk cengkam tanah. If naik mmg no problemo la.
Turun time.. cuak giler muka aku!

Thanks to amy sbb dia sanggup jd ANGGOTA PENYELAMAT time aku turun tu.
Siap pimpin tgn aku lg wakakaka shame2 la aku ni :P
Rama2.. ke kupu2?

Aku jeles kat dorg sbb rilex, cool & steady je time turun.
Tp aku SGT OBVIOUS cuak & neves hahaha. Oleh kerana lama sgt tggu aku.. ezza & huzz siap tggu & lepak2 amik gamba rama2 lak hihi.
Bersama kucing yg suka mkn twisties @ mapley.
Kucing ni musti baru bgn tedo sbb ada taek mata kekeke.

Akhirnya sampai jua kat bwh.
Xde space utk mkn psl mcm kotor lak tempat parking tu & ada anjing.
Si mezza sempat gi mapley menum2 sbb lama sgt tggu kitorg haha.

Last2 mezza dtg & gi mapley tu blk.. mkn2 kuih kitorg kat situ hahah.
(kesah laki mintak no. hp aku tu next entry la hahaha)

Sekian kisah grup SUAM2 KUKU BERHIKING DI KETUMBAR HILL :P



6 comments:

Emy said...

xtau aku kewujudan ketumbar hill.. kt cheras.. celah mana la agaknya...

deidaa said...
This comment has been removed by the author.
deidaa said...

emy... hahaha aku pon baru tau kewujudan ketumbar hill nih.

Sila google map hihi :P

紅燒魚takesi said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

anywhere_Smile said...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.

Anonymous said...

Ini org panggey Bukit Apek la yang.... ada jugak yg panggey Bukit Saga