Tuesday, 15 July 2008

My 1st Paintball Experience!

Date: 13/07/08 [Sunday]
Time: 6pm-7.20pm

Venue: Extreme Park Shah Alam

Player: ASRUL, JUDD, AUK, JAABIL, EKSP, GREENGOAT, KAZEN EKSP, YUSS KWN JUDD, DEIDAA, SHEKIN & BF SHEKIN

Setelah lama planning main dgn geng2 B**ers, maka jd la jgk!
Even pd hari yg dijanjikan.. cuaca gelap.. KL pun hujan. Aku rasa a bit frust la sbb aku bajet xleh main.

Smpai kat sana pon mcm beberapa kerat je join. Aku pon penat lah ajak kwn2 tp semua bg alasan
"tak reti main lah, tgk dulu lah, pk dulu lah, takut kena tembak lah, malu lah, apa lah".. isk bnyak la alasan! Mcm le aku penah main! Aku lg la DUMBER gile psl paintball.. aci redah je.. huhu! Ingt aku suke sgt ke kena tembak nih? Xreti blh blajo! Aku try je sbb aku mmg suke extreme sport ni! [nampak je aku cam lembik + suka ngikut org kut.. hee]

Posing luh b4 start perang!

Smpai2 je yg ada nampak 6org je yg nak main.. last2 paksa bf shekin main.. seb baik dia pakai kasut.. hahah! Memula emy nak gi tp dia smpai KL lmbt so xdtg. Seb baik aku kenal shekin ni [tu pon xla rapat sgt lg, kenal gitu2 je].. seb baik dia nak join.. kalo x aku sorg pmpuan, gile malu! :p
Semasa sessi briefieng, aku blur aa plak as usual tp dgr je.. sebenornya xtakot pon.. cuma berdebar skit tu je!

Sesi pembahagian grup!
team a - judd, iori, deidaa, greengoat, cousin eksp, yuss (kwn juddin)
team b - jaabil, aok, eksp, shekin, bf shekin

Sesi pembahagian pallet, Judd siyes gile! Marshal yg pakai tshirt itam CREW tu itam manih... aku nak ngurat buleh? ngaaa dok abih2 aku ni.. gedikness =))

Bila nak start tu.. berdebar dok ada + susah nak bernapas sbb mask tu membuat kan aku lemas. Mcm xnampak sgt la tp aku redah jgk aa! Start perang tu aku nyorok je aa.. hahhhh kena tembak kat mata. Terpercik la skit.. kena bibir.. aku pi jilat.. yuck payau! :D
Mula2 xngaku dah mati tp aku xnampak.. aku angkat tgn terus gi port!
Then sambung masuk perang blk!
Aku main tembak je.. tembak angin.. takut nak aim weh! hahaha!
Yeaaa again Judd berjaya dpt kan flag tp apakan daya batal.. huhu!

Ni waktu topup palet.. muka2 yg xmo tambah pallet.. sempat posing.. ngaa!

Ok bila sambung blk.. aku start semangat lain! berani ah skit gerak ke tong lain.. hahah!
Ketung ketang ketung ketang tong tempat aku nyuruk tu kena tembak. Ada la kut kena terpercik kat tudung skit2 tp aku mls nak kira mati.. huhu.

Persiapan ke medan perang

Bnyak kali ah kan tukar port. Judd mmg berjaya la menyumbangkan mata dgn amik flag. Aku ofkos la mmg tak mo amik flag pon.. kije aku menembak je, tu pon pallet tak abis.. wahahah!

Posing seketui!


Tgh pk mana nak nyorok.. huhu!

Haa gambo fav. juddin.. aku suke gak ah.. aku lari laju sbb takut kena tembak.. wakakka!
Dari kiri: judd, aku & kazen eksp

Hahah mcm lawak aah gambo kat atas ni. Tindakan luar kawal aku tuh lari laju,
tp still ati2 sbb berbukit kan.. kang terguling2 plak.. ahhaha! Masa perang tu sempat lg borak dgn kazen eksp.. wakakak tu yg marshal tegur tu.. ada ke masa perang duk borak.. hee ampun!

Weih aku buat ape tu ek? hahaha!

Game off.. fenat fenat fenat!

Nak dkt last tu aku kena tembak kat tgn.. gile punya sakit! Aku menjerit kuat gile "adoi.. sakit la weiiii". Xtau la sape yg tembak aku smpai mati tu!

Ada la aku nangih skit.. wakakakak ups malunya! Nangis bkn sebab cengeng/manja tp sbb sakit, aku ni jenis dok tahan sakit.. huwaaa!

Lps touch port.. aku masuk blk dgn perasaan geram.. tembak je yg mana ada!
Tetiba aku nampak asrul.. haa mbik, aku aim dia je!
Dia aim aku.. baguih!
Aku tembak punya tembak.. yea yea dpt bunuh jgk si asrul!
Berjaya aku bunuh hustler degil ni.. ngaa!

Lepak setelah penat perang

Pastu sesi main smpai abis pallet.. tp aku tak larat abiskan, si asrul yg abiskan.. aku dah penat gile nih!
Sakit kena tembak lg.. uwaaa!
Sape ntah 1man stand yg menang.. kazen eksp kut.. hehehe!
Main dgn enjoy banget la.
Even ramai jgk yg 1st time aku join.. aci redah je!

Posing lagihhhh! Haa korang ni mmg la suke bergambo! :D


Lepas tu lepak2 jap sesi bergambo & borak2 psl masa main tu.. ehhehe! Korang mmg besh la! Next time kompim aku join lg la. Sbb dah ada experience ni so berani la, xkesah aaa ada pmpuan ke xde ke.. mmg aku nak main aci redah je! :D Tu pon kalo korang nak main dgn aku yg lemau ni la.. hahaha!

Sesi melahap lps perang di kempas2 :p

As usual sesi lepak kempas2. Mula2 tu ok je tp bila order aku xsampai dlm masa 1jam,
mau nya akuu tak ngamuk? Dah la penat + lapar.. lambat smpai.. buat aku hangen.
Smpai2 order je.. dorg bg nasi paparik campur [ayam, daging, sotong].. yg aku mintak nasi paprik ayam. Bijok benor.. aku dah la xmkn daging & sotong.. tp maleh nak tggu.. aku mkn jgk la!
Seriously mmg aku mrh smpai aku menggigil.
Tp aku mrh xlibatkan org lain.. huhu maaf la utk bebudak ni pon tergezut kut aku menjerit.
haaa dulu2 aku ratu jerit2 kat org ni.. wakakak insap dah aah aku since 2years ago.. ngee!

Blk tu still lapar sbb mkn dah tak selera.
Tp masih blh sengih sorg2 ah on the way blk mengenangkan MY 1ST PAINTBALL EXPERIENCE! :P

*kedit utk kakmie sbg tukang amik gambo & jg barang & jg aku yg agak 'mengorder' suh buat itu ini.. haha biasa le pangkat2 adik mmg bossy & mengada2 skit.. warghhahaha*

*jgk kedit gambo dari digicam JUDD & GREENGOAT**