Monday, 3 October 2011

Cruise- Hari Terakhir

Aku bangkit seawal 6.40pagi.
Aku kena bersiap awal dari org lain sbb aku mmg tak suka jd org terakhir, padahal tak ada apa pun keke.

 Enterprem plak pakcik belakang tu.
Ni pukul 8pg lebih.. cruise tak sampai2 ke darat lg.

Masa bersiap, ralit pulak tgk Miss World tu haha tak jd kerja maka kerah diri snd utk turun brekpes.
Tak buleh turun lambat nnti ramai org.
Masa aku turun dlm 7.20pg tu pun dah ramai.

 Para para gadizzz

Masa turun tu baru tahun hujan rupanya tp nasiblah tak lebat.
Masa nak ambil makanan tu.. tiba2 rasa mcm pening2 lalat.. rupa2nya cruise tgh gegar sikit & nasib lah aku tak muntah kat situ.  Pening2 tu rasa dlm beberapa saat je.

Starcruise timetable & location.. so tak lah pening pening lalat masa dlm cruise nanti
Si welds sudah la mcm nak mabuk2, duduk pulak tepi tingkap yg menghala bertentangan dgn arah cruise.  Risau aku huhu.
 
 Dgn welds yg dah pening2 lalat:P

Boleh pula budak2 cabin kami tak jumpa budak2 cabin sebelah (mijot as ketua kelas, ayu, bella, lana & nanie).. pelik sungguh aku haha.
Kami makan sepenuh hati (eh mereka ye.. aku tak boleh mkn banyak, nanti rasa mcm nak muntah).
Macam2 menu lah ada—nasi goreng, sosej, udang, roti canai, dorayaki (suka2 hati aku je.. tak sure la apa nama), roti, cornflakes, nasi bubur & mcm2 lagi.. mkn seperti kat hotel la.

 View dari atas.. tp mcm biasa la kamera tak canggih!

 Akhirnya jumpa jugak dgn jiran cabin sebelah haha 

 Membeli belah di souvenir shop

Lps tu kami ambil keputusan nak pergi ke SOUVENIR SHOP.
Aku rasa mcm nak beli sbb kebanyakkan barang2 dlm kedai tu kiut2 je.
Sudahnya aku beli Fridge Magnet, buy 2 discount 30% & buy 2 discount 20%.
Lps tu beli green bag CRUISE RM12 je.
Padahal lambang tu mereka tampal mcm tu je keke.

 Einstein.
Selamba gila aku pakai seluar tidur
Lps tu aku ronda kat gambar2 yg cruise ambil.
Aku tak puas hati sbb gambar aku tak ada padahal masa bergambar dgn mascot tu,
Aku siap peluk & Tanya dia “lelaki ke perempuan ni?”  dia senyap @ dia mmg tak faham.
Ptt aku speaking.. ye la sbb majority cabin crew tu bkn org Malaysia heh heh.

Akan merindui kabin ini
Oh ya.. andaikata korang nak beli gambar korang bergambar dgn mascot tu..
tolonglah beli pada hari nak check-out tu sbb kalau beli pada hari pertama, mahal la.
Tak ingat berapa, dlm RM40++ tp hari nak cek out tu discount 50% so pilih la nak byr mahal ke murah?

Selamat tinggal cabin
Then terus check out lah, nasib aku tak kena byr apa-apa sbb aku kan guna cash.
Ada 2tempat utk check out, 1 yg ramai foreigner (dah ilang queue nya sbb ramai Chinese.. kat china itself dorg potong2 line.. inikan pulak kat Malaysia!)
So decide nak check out kat tempat tgk Magic Show semalam.. pantas je!

Petunjuk dalam lif
Lps tu balik bilik.. rasa mcm nak tidur pun ye jgk, ye lah dah kenyang kan?  Haha.
Kami out pukul 11lbh which is dah tak ramai org dah time tu haha bagus lah,
tak perlu sesak-sesak dgn org.

Semasa nak keluar.. bye bye!
Saya janji dgn diri snd, saya akan pergi naik cruise lagi (mungkin ke Phuket pulak kan|).
Sangat menarik!

Utk Kay... blh cek STARCRUISE LIBRA PRICE ROOM

4 comments:

Kehelan said...

Deidaa... sorry, dh habsi khatam dh web tuh, tak jumpa price... :(

IxoR@ said...

Menarik!

Ko try naik cruise lama sket nti.... Best ooo...

Ko try jogging satu deck... Hahahaha so enjoy!

Puas sket dan bior pening banyak! Hahahaha... Ko buat aku nak publish entri aku naik cruise ke Singapore la....
Ko nak tak aku wat entri pasal tu?

Best kan entri pasal travelling ni.... Aku suka!

cik kodok said...

kay- alamak sori slh plak haha.
Tak blh nak bg link tu plak.
Try kay google STARCRUISE LIBRA.
Pastu klik KAT ITINERARIES. Huhuh hrp2 jd lah.

Nana- aritu.aku x sihat.. Tu yg x gi gym.
Yu.ar rasa.mcm nak.try yg 3hari pulak.. Baru luas.

Haa apa lg.. Cite le psl naik cruise!
Jgn ngada2 mls! Hihi

amiey lee said...

tq share the info..memang tgh cari pasal cruise plak