Tuesday, 2 August 2011

Buta sbb org lain!

Pasti korang ada baca berita PEMUDA BUTA ANGKARA PENONTON ni kan?
Sebenarnya laki ni adalah kwn aku.
Aku dapat tahu pun setelah 2hari kejadian tu berlaku- lps tgk gambar kwn2 lain upload kat FB.
Kwn2 ada sms bgtau kejadian ni.

Seriously aku sgt lah terkejut.
Kenapa org tak bersalah jd mangsa?
Cemana blh lps melalui security?
Security tak buat keje ke?



Sebelum masuk stadium tu.. elok la sorg2 di scan & segala beg2 (tak kira handbag ke, purse ke).. kena melalui mesin scan.
Sbb aku pergi india & beijing... mereka lakukan benda sama!
Nak masuk taj mahal.. depa korek isi segala beg, kena masuk lg mesin scan!  Cek lagi kat badan kot ada apa2 yg mencurigakan.
Kat beijing, nak masuk Tiannamen Square pun kena scan.
Mula2 aku & geng ckp 'ala remeh la nak kena scan2 segala, bkn nak buat jahat pun'.
So now baru blh nampak kepentingan mende2 tu semua rite?
Tiada siapa tahu niat kita pergi tu baik ke jahat ke, nak buat nakal ke kannnn?

Aku hrp MunkyG @ markjie (gelaran dia kat forum) tabah lah.
Nasib la sebelah mata je.. kalau dua-dua belah? 
Ketika aku taip entry ni, tak sure wife dia dah bersalin ke belum.
Wife dia pun kena double tabah (walaupun aku tak kenal wife dia psl aku tak sempat gi wedding depa thn lps).


MunkyG ni seorg yg frenly, happy go lucky, suka kucing.
Aku hrp dia look foward la.. life must go on.
Amik tindakan selanjutnya kat pihak2 berkenaan supaya mende2 mcm ni tak terjadi lagi,
Yg baling mercun tu of course la tak nak mengaku kan?  Biar la dia terima balasan.. tak di dunia.. di akhirat esok2.
Otak mmg tak ada la.. cuba ko baling kat mata snd.. sedap tak? 

Takde la kwn yg gi beraya kat umah aku thn ni huh huh.
Aku gi KL 2mggu lg.. kalau dia tak keluar hospital lg, kalau tak de aral insyaAllah aku sampai la (tp 2mggu lg, kita pun tak tau apa akan jadi kan?).
Get well soon my fren.





2 comments:

aiDieNa said...

Alahai.. kesiannyer.. aku mmg menyumpah jer baca biter nie kat paper aritue.. tak tau pulak kawan ko.. sian betul lar.. bini nak banak lagie.. send my takziah pada dia kalau ko jmp dia nanti... angkara orang lain.. org lain yang sengsara...

cik kodok said...

Tu ar psl.. wife dia dah beranak.. takpe lah, ada la hikmahnya tu.
Lps wife dia bersalin tu.. dia ada jgk update kat fb.. aku takmo la kwn aku ni down.