Tuesday, 27 July 2010

Cornflakes Maduku (Bkn MADU aku) :P

Rituh tiba2 aku rasa mcm nak buat beskuk cornflakes madu.
Sbb nya tiap2 thn musti aku beli sbb ni fav aku & why not this year aku try buat?

Mentega / madu / gula (biar cair atas dapur)
So beli bahan bagai lah.. xsmpai 15hinggit pong :P

Beskuk yg paling simple le nih.. bdk skolah pon blh buat kekeke.
Sediakan bahan2.

Dah cair semua, campor kan cornflakes
Campur semua dlm periuk.. masak mentega, madu & gula smpai cair then masukkan je pulak cornflakes & gaul.

Yg ni belom sumbat dlm oven.. eheh.

Aku buh 2cawan je cornflakes tu tp manis giler lah pulak sbb terlebih buh gula huhuk.

Then bakar dlm oven dlm 6 menit.. maka menjadi lah hasilnya :D

Tadaaa.. ini lah hasilnya setelah masak.. nyum nyum :P

Osmet aku suroh jual.. eh xkuasa pulop aku hihi.

5 comments:

saya_arief said...

nak...

deidaa said...

xleh ⊙▂⊙

Emy said...

apa ko meniaga.. sempena nk raya nie...

deidaa said...
This comment has been removed by the author.
deidaa said...

emy- aku xmeniaga apa2 la.. aku yg akan kayakan peniaga lain nnti hihi.