Sunday, 6 June 2010

Restoran Hover, Jln Dato' Pati, KB

Restoran Hover, Jln Dato' Pati, KB
29/5/2010 (sabtu)
As usual ah gi restoran kegemaran aku neh dgn mummy.
Arwah abah aku pon suke gi sini (regular customer)... kenal mengenali.
Kalo org ragu2 xmasuk kedai ni sbb tokey cina yg jg kaunter heheh tp sebenornya semua tukang masak melayu. 

Walau 2org mkn, ni dah dikira default set!  Mkn dulu baru kira kendian.. yg xmo mkn tu sila jgn sentuh ye hehe.

Pg2 ada jual sate.. lambat sket abis ah.  Besa je kitorg brekpes kat sini.
Dan utk lunch ada lauk pauk masakan sumatera.
Menu special ialah otak gulai & telur goreng / telur gulai.  Harus aku amik ni.

Aku tnya gak kwn2 aku psl otak gulai tp ramai je yg geli nak mkn.. errr pelik.
Sama jgk kekdanya dgn bahagian inner yg lain (hati, limpa, perut bla bla bla) huhu.
Tp aku suke je.. kalo kat umah besa buat otak goreng heheh.. siap bwk ke kl lg.
Hairan eh, kat kl xde plak aku jumpa menu otak ni huhu.

Then telur ikan.. sodappp!  Kat kl pon ada tp pyh aa nak jupe selain kat kg bharu huhu.

Sape2 yg gi kelantan tu.. bwk2 la singgah ke RESTORAN HOVER ok?
Penah masuk MAJALAH LIBUR dah ni :-)

TP HARAP MAKLUM.. KALORI BNYAK YE hahhaha.

4 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

memang HOVER tau makanan kat sini haha

deidaa said...

Ahaksss sodap la tapi.

yatispeed said...

aku pernah makan kat kedai ni...gulai darat dia tu mak aku suka..then aku suka gulai sumatera daging dia. tiap kali balik kelate, mak aku mesti singgah beli telur penyu ngan daging sumatera tuh..boleh termengidam mimpi weehh..
syok!

chizel_yummy said...

part otak tu....sedap kaa?apa rasa?aku cam terkedu,terkelu smua....x lembik ker?huhu