Thursday, 13 December 2007

Friendly Match Futsal BDNers vs Za8fc

Date: 12/12/2007 [wednesday]
Time: 10.20pm-12.20am
Venue: Sport7, Wangsa Maju
Gambar reramai.. apa kat lampu tuuu?

Edisi berpoye2

Apo pasai ni asrul.. saket kaki ka?

Uh mushuk masham [seb baik idung tersumbat.. so xde la bau2an.. akakakaa]


Edisi lepak mapley w.maju

pretender [ajakk], myo, asrul & ayoi



madu 3... asrul, emy, aku & fatin




ketika za8 sedang merehatkan diri & minda


za8 @ court


Asrul & ayoi.. sian korang penat :D


Keputusan …. Aku xtahu.. gile la, main rembat gol.. aku pon xkire.
Dorg ckp BDN menang.. tp mama ckp.. za8fc menang.. adeh fening!

Perlawanan start pd pukul 10.20pm.
Lewat sbb masing2 lewat lah tu
Ada jmpa epul masa kat parking tp malu nye psl.. aku xinfo apa2 kat dia.. wakaka!
Sian pulak dia. Beberapa menit pastu aku sms dia tnya semua player za8 dah smpai ke blom.. wahahaha padahal bley je aku jupe dia.. hek sori.. gua segan!

Player BDNers ialah
JAABIL, IORI A.K.A ASRUL, KAMBINGGILA A.K.A ABE FAROK, AYOI, MYO DAK COMEL.. ngeee, PRETENDER A.K.A ABE AJAKK FABULOSO, WUPI [lps main baru aku cam.. huuu], DREAMLORD [last menit jd goalie], ADIK FATIN [xtau nama] & 3 4KWN ASRUL & JAABIL kut.

Manakal penyokong yg dtg ialah
AKU, EMY, FATIN, FINI, IZAHANI, KAK SERI + TUNANG, JUDD & LAN.

Semua bersemangat pakai baju merah. This time aku sokong BDNers. Za8fc tuh bior lah nita yg sokong.. akakak uih jahat nya jari aku!

Player BDN main bersilih ganti. Myo jd goalie. Ish bdk2 comel mana blh jd goalie.. huhu! Aku tgk player pon cam semput je… hehe! Apa ni korang… aritu beriya nak kalahkan za8fc! But it’s ok la kan.. semangat kesukanan tu penting. Tp aku geram gak tgk.. rasa nak sepuk2 je pale dorg kalo xleh masukkan gol. Aku siap menjerit segala [kalo mama xde.. mesti aku malu nak jerit].
Mama pon kuat juga menjerit menyokong za8.. hehehe!

Za8 tu pon bkn nya berlari sgt.. asyik duduk setempat tu je.. mcm aci main lari duduk je… ikikiki! Tp bila sepak bola.. mmg power, aku pon takot.. hee!

Player za8fc x kenal sgt la selain EPUL, APIZ [yg suke kutuk2 team BDN kat aku.. eleh.. cube kutuk snd kat player.. mesti tak berani kan? Lalala!:p] & MADHOO.. lelain tak kenal. Tp aku salute lah goalie za8fc.. very the power. Seriyus.. aku puji ikhlas ni.

Masa game, xde kejadian2 yg tak diingini berlaku, Cuma ada la kut yg jatuh terguling2 [ehe aku xtau la sape, ada yg tercabot kasut, ada yg terkena bola kat dahi & ada za8fc gak yg jatuh meniarap.. ni aku nak tlg gelak ke nak kesian?].. aku tlg gelak je lah.. kah3!
Dorg pon nampak enjoy main [tak tau la ke mata aku yg rabun air nih] :P

Masuk kul 12pg.. penyokong dah xde semangat ++ ngantuk ++ mls dah kira gol.
Aku pon duk sibuk2 borak/gossip ++ snap pict. Aku menci la.. asal aku nak snap pict.. semu org nak larik specially KAMBENG & ABE AJAKK.. oooooorg tahu la dema tak suke kome! L dgn org lain, bley je.. majuk la saye! :-(

Bila settle.. semua berdamai.. baguih baguih.. xde gaduh2. Masing2 pakat share court. Hee thanks lan sbb tlg bgtau kat epul Suh aku bgtau.. maunya aku menggigil & terkincing kat situ dulu.. kehkehkeh! Time amik duit tu pon tgn aku shaking.. wakakaka! Next time blh la lwn lg kan?

Pastu edisi snap pict lak.. cam besa la!

Pastu lepak mapley cam besa gak kat kedai apo ntah kat w.maju tu.

Pastu kul 1.30pg baru blk.. cam besa gak.. heheh!

Really have fun.. ;-
)
Thanks kat Za8 & geng sbb sudi meluangkan masa dgn kami main futsal.
panjang umur.. bln dpn kita lawan lg k? :-)





3 comments:

Dina Najat said...

askm dieda,

ini kak dina. igt lagi tak?
wah aktifnya awak. mari saya teka, awak yang pakai cermin mato putih tu kan? he..he...tul ke?

tnf said...

ewah....ewahhh...ewahhh....aktip nyer mu loniee....mcm olahragawati keramat lak...heheheheeheheheh!!!!
zahid nampak slim ckit...muehehehehehheheh....

napok meriahhh...rugi dop g tengok...ingat nak g..tp maklumler...jauh sgt..nanti ler kalau duk dekat2....aku g sokong!!!

deidaa said...

*kak dina* hai kak dina.. eh mesti la ingt.. takkan la tak ingt..
KAK DINA SELALU DI INGATAN SY.. kekeke!
Ha ah sy pakai spek putih tu.. heehee!
Sj ektip kak.. kalo xbuat apa2.. sy cpt bosan.. :P

*tnf* ah sudah lah mu.. sokmo kata nak turun. tp tak penah nya nak join! Nok wat guane.. org putrajaya mmg sombong! weks!