Monday, 23 July 2007

Perfume

Adakah anda penggemar perfume? @ anda mmg tak suke langsung pd perfume?


Aku slh sorg yg obses dgn perfume. Xkesah la perfume tu murah or mahal. Biasanya aku beli perfume avon la.. sesuai dgn aku yg slalu sengkek ni.. haha!


Perfume branded yg mahal tu setahun sekali aje pon aku beli & yg latest aku beli ialah Red Delicous from DKNY. Aku survey price kat midvalley.. rega nya RM175 & Be Delicious [green kaler] tu RM205. Kebetulan lak time tu my big bro kat Dubai so aku kirim la beli Be Delicious. I likeeee sbb bau epal. Sekali bila abg aku blk.. dia beli RedDelicious aa plak. Seb baik bau nya sweet. Tp sweet lg Be Delicious.. eheh! Tak kesah aaa.. as long as ianya wangi. Murah sikit la kat Dubai.. RM145. Seb baik abg aku suh byr RM50 je.. huahuahua!


Every month mesti aku wajib beli @ least 1 from Avon. Tak la semua tp certain2 la yg bley masyuk dgn aku. Aku ske bau sweet la.. yg keras2 tu.. maunya aku pengsan.. hahah!


Besides that.. aku suke perfume from Body Shop. Pernah aa aku beli bau Vanilla, sekali kazen2 aku ckp aku bau eskrem daaaa.. serik, aku xnak pakai dah.. mueheheh! Then 1more aku ske iala Flower Moon.. siyes sweet!

Kalo nk ckp psl perfume.. bnyak la sgt collection aku nih! Rasanya dah beratus2 botol jgk la. Dulu2 masa mula2 keje suke gak beli yg tak ori.. 1botol rege RM10 tu but then i realize that baunya tahan tak smpai 1jam.. hheheeh so aku xbeli dah!

Mak aku kemain mare lg bila aku suke sgt pakai perfume. Sometimes blk kg 2 3ari pon.. 3 4jenis perfume aku wat blk.. muehehe! Bkn pe.. i really love sweet smell lorr! Ala, alangkan aku nak beli roti kat kedai india sebelah umah aku pon, aku pakai perfume.. apatah lg kalo tempat2 lain. Kalo perfume branded tu.. jarang la pakai.. tgk event2 gak aaa.. ehehhe!


Moral of the story.. aku mmg suke bau wangi. So kalo korang nak bg souvenir.. bg la perfume kat aku ek? hihihihi!

~sape2 dtg lah umah aku dtg tgk collection perfume aku.. uhuks!~


4 comments:

Jis said...

Didot, i also like perfume one, but usually I buy vials first. Ala, yg cenoet kecik tuh. So, kalo beli vials, bau masuk + best, bole la simpan angan2 nk beli perfume mahal2.

And Vanilla Body Shop tu mmg. Bau dis sgt best, spt org tu adalah vanilla ais krim atau vanilla sweet. Best bau dia.

Jis pon suka Be Delicious, but x beli perfume. sbb kdg2 perfume tu bau dia tahan kejap je. So, I beli itu shower gel & body lotion. nanti i buat entry psl perfume sbb dah soping eprfume dekat RM100 last week. gila btol!!! ada satu lg blom sampai.

but, if u nk beli perfume murah sket dr kt malaysia ni, sila la lawati strawberyynet.com. xde credit card? xpe, bole beli thru my fren neh. http://hanselgreetel.blogspot.com. tp tgk la, kdg2 ada je lg mahal. not all yg lebih murah. shipment free from US tau.

deidaa said...

Jis.. web tu tak dpt bukak la.. try click kat semua words tp semua xdpt bukak.. why aa? Bg exact address leh tak? Mcm berminat je.
Eii tiba2 je jis ni menguruskan kekuatan imanku.. rasa mcm nak beli jgk aa kalo ada yg interesting.. hehe!
~aritu baru apply kad kedit air asia tu.. xsure le lulus ke tak.. hrp2 tak lulus.. kalo lulus.. kompim beli thru web yg jis ckp tu.. ekkekek!~

Jis.. sepanjang sy pakai RedDelicios ni.. bau nya mmg tahan lama gile la! Makin lama bau nya makin kuat.. mmg worth it la kalo beli. Mcm nak cari BeDelicious gak.. bau sweet gilosh rite? :D

Argh y i like perfume?
Nape perfume tak murah? hehe!

Jis said...

eyh? i still prefer be delicious. tp delicious ni mmg bau kuat sket. dat day beli Red yg vials. Be Delicious tuh xyah ckp la. forever je mmg suka sgt. nanti buat hantaran je la. keh keh.

kalo yg ni xleh bukak lagik, wa xtau loh.
http://www.strawberrynet.com/800/smain.aspx

deidaa said...

Jis.. me dah bukak link tu.. baru blh tgk.. hehehe!
Tp tgh godek2 lg la!
Mmg murah sikit la dr Mesia punya!
ni rasa excited nak beli ni.. duh jisssssss.. nape jis bg link tu? hehehehe!

Jis.. if ada lelain perfume yg bau best... ckp la apa ek? Means yg very the sweet gitu... nak la pakai gak! ;-)