Tuesday, 17 July 2007

Pengalaman @ HKL


Pengalaman @ HKL

13.7.2007 [Jumaat]

Actually aritu sj gatal gedik nak wat rawatan kat HKL kekunun utk memperkukuhkan lg surat tukar aku ke KL. Ye lah if ada kad rawatan kat HKL tu, ada la bukti skit kan? Surat doc dr klinik swasta dah ada!

Memula tu gerun gak kalo nak gi sorg sbb aku tak penah gi klinik/hosp sorg2.. takut dol! Memula suh k.hana teman tp dia bz nak pindah ofis lak.. ish! Lps tu minta k.mie teman. Memula tu dia tanak, last2 dia kata ok la dia nak teman dr awl smpai akhir. Good! :D


  • 7.15pg : fetch kakmie di rumahnya


  • 7.25pg : k.mie gi punch kad kat ofis nya


  • 7.36pg : melilau cari parking @ HKL


  • 7.56pg : reg. kat kaunter


  • 8.06pg : masuk utk tggu jmpa doc. Ya ampun ramai gile ummat!


  • 8.50pg : jmpa doc. Memula tu doc. mcm nak bg ubat je & dia suh dtg blk 2mggu lg kalo still saket. Masa nak bgn tu baru aku ckp xblh tedo mengiring ke kanan sbb saket. Then doc mcm think something then dia isi 1lg borang gambar tengkorak [kahkahkah ja'at aku] & dia suh aku tggu kat luar.. nnti nurse akan pggil.


  • 9.10pg : nurse panggey suh gi kaunter appointment kat sebelah tu je, then abg tu suh aku dtg 3 ogos 2007 [jumaat] again! Pastu dia suh aku naik atas. Aku tnya utk apa sbb setau aku bilik farmasi tu kat bwh.. so dia ckp naik utk X-Ray. Hohhhhh? Haku kena x-ray? Baru ku taw borang gambar tengkorak tu borang X-ray.. huhu shiot! So tnya le btol2 tempatnya.. kut2 sesat.


  • 9.20pg : garang le pulok akak kaunter X-Ray tuh.. bg arah tak btol lak tu.. dah la aku ni lemau bab2 cari arah ni.. huhu! Dia suh tggu dpn bilik 6. Lama aku tggu. Kompius gak sbb no. giliran lps aku dah panggey pon. Ish3!


  • 9.40pg : Juru X-Ray panggey aku.. cet kat bilik lain le! Risau je aku kut2 ada CCTV kat bilik tukar baju tu.. mueheheh! Berdebar toksah ckp la! Yg letihnya ialah juru X-Ray nama Zila tu tgh praktikal kut. Skit2 kena mare kat juru X-Ray senior dlm tu. Ramai le jgk dlm 7 8org. Menggigil tgn si Zila tu. Yg tukang mare nya ialah juru X-Ray laki yg aww2 skit. Kuat lak dia jerit kat zila tu. Eishh mcm aku plak jd bahan eksperiment! Si laki aww tu la mai adjust kedudukan aku. Adeh pi angkat bahu wat mende.. sakit la dol! Taw tak aku ni xleh angkat bahu? Ayaya! Lps tu masa nak X-Ray dia mare aku lak tnya nape angkat bahu.. chisss.. dia yg angkat td.. tak hingat le tu! 3X lak aku kena X-Ray tu. Dari belakang, dpn & sisi kiri. Serba tak kena si zila tu buat... kena tegur sokmo.. gambar tak cantik la, buat patient sakit la.. wehsssss sian aku!


  • 10.05pg : Settle semua tp dorg tak bg arahan dgn btol. Dia juz ckp mai smula bln dpn amik results. Bila tnya.. dia juz ckp turun kat bwh. Bwh mane.. bnyak section! Gi le kaunter appointment blk so dia ckp amik x-ray kat situ je 8pg.. ooo ok! Then terus gi farmasi amik ubat. Gile ramai! Huhuh!


  • 10.25pg : Blah dari HKL menuju ke kg bharu mencari makanan.. hahaha!

Mls btol aku nak gi lagik HKL bln dpn nih! Dah la pyh parking, ramai org lak tu! Instinct aku mmg mengatakan aku takde sakit apa2pon.. cuma sakit belakang ni je le! Bg je la ubat! Tp since aku mkn ubat from HKL ni.. belakang aku makin sakit ade le.. bakpe ek?

K.mi pening dgn aku sbb skit2 aku nak terBuang Ayor BESAR sbb aku takot sgt.. akkakaka! Ye lah mmg aku btol2 takot nak jmpa doc.. muehehehe! Masa nak X-Ray tu lg le.. aku hampir2 gi toilet tp k.mie tahan aku supaya jgn gi.. ish zalim! :-))

Masa mkn tu aku dah start lemah lutut dah.. tetiba mcm nak pitam pon ada gak.. gara2 kena X-Ray 3x le ni. Biasanya org lain kena sekali je.. adeh! Pastu terus ke JJ merewang.. muehehe tp p jap je sbb siyes aku tak terdaya!

Uh i hate HKL!

1 comment:

si tempang said...

woi mat sengal... hang ingt hang sorg je sakit, ramai lg yg sakit dok g hkl tu.. lg teruk...x bersyukukur lgsung.. klu rasa byk duit, hang pi la privete.. baru hang tau hang mampu ke tak.. sakit sket jer..ngada2 je lebih... ramai lg pt yg lagi teruk tau..