Monday, 30 July 2007

Kancil Yg B@cuL!


29 Julai 2007 [Ahad]

Kejadian nih berlaku ptg smlm.
Aku dari arah Gombak melepak di umah kak hana. So biasanya kalo dr Gombak, aku akan blk ikut wangsa maju even jauh skit tp xtau la ngape aku gatal gedik gelenya & poyo nya telah blk ikut Tmn Melawati smlm. Drive la selaju sesuka hati aku [sesuai dgn nama blog aku neh] :D
tetiba dpn petronas AU5.. adalah sejibik keta kancil WLL kaler putih [cermin tinted itam legam xnampa apa] drive dgn selow yg amat.. 35/kmj. Yg drivenya laki la sbb dia bukak tingkap dpn. Aku xleh take over sbb keta dr arah bertentangan bnyak. Lg pon WLL ni drive kat kanan so lg pyh nak take over.. ok fine aaa.. aku pon xla rush sgt so aku follow la.

Bila tiba dpn SM Lembah Keramat kan ada 2bumper tinggi yg amat so aku decide la take over dari belah kiri [terpaksa la nyelit sikit] sbb WLL tu drive lagi Maha slow! So bila smpai kat traffic lite nak ke AU4 tu merah tp straight ke Ukay Perdana tu hijau la. Dpn aku tu ada la 3biji kete. Bila aku tggu lampu ijau.. WLL tu baru smpai tp dia stop jauh gile dgn keta aku.. so aku pandang sekilas je la dari side mirror.. xde nak cari gaduh ke mende2 ke.

So bila lmpu hijau.. tetiba secara melulunya WLL ni tetiba dtg take over belah kiri & himpit keta aku secara membabe buto [babe pon blom bute lg kut]. Bila dah lps traffic lite tu.. WLL ni himpit & terus himpit aku ke jln arah bertentangan. Gilo babeeeeeeeeeeeeeeeee! Dah la keta bnyak gilo babs dr arah btentangan! Naseb baik aku tak panic room. Bila aku bg jln suh dia masuk dpn aku.. dia xnak.. terus impit aku.. last2 aku terus brek 3 4saat.. baru dia masuk dpn aku. Lps tu aksi 2ekor beruk matyeh tu mmg menyakitkan ati aku! Penumpang tu siap keluarkan kepala & jenguk aku & sengih & dia jerit "lintas la.. ni hahh.. lintas belah kiri ni.. cpt la"... siap tunjuk dgn tgn suh lintas belah kiri. Si@l punya beruk mat yeh! Aku dah ilang sabar ni sbb driver tu plak sengaja drive makin selow & main brek2 ngejut. Lps tu sengaja drive mcm org mabuk.. jap ke kiri, jap ke kanan! Cel@k@! So dgn amat panas ati.. aku on lampu tinggi [even time tu cerah lg]. Drive tu siap tutup side mirror dia dgn tgn. sape suh cari gaduh dgn pmpuan! Coward! Ikut heran aku, ndak je aku bump WLL tu tp kalo aku bump.. aku yg kena.. huahuahua!

Aku berdoa dlm ati supaya dia gi straight sbb aku nak masuk ikut AU3. B4 masuk lorong AU3 tu.. aku siap bukak tingkap belah kiri nak sumpah seranah beruk matyeh yg mmg muka mcm tongkang pecah tu tp aku tgk ramai org la pulak ++ dpn surau.. not nice plak aku jerit2.. huahuahua! Lps je aku masuk lorong.. terus samseng mat yeh tu jerit "wuuuuuuuuuu".. besfren beruk agaknya!

Eiii aku mmg xleh sakit ati siot! Seluruh badan aku menggigil yg amat. Kalo menggigil tu.. mmg kompim aku tgh sgt sakit ati & mrh & bengang. Kalo sakit ati biasa2.. mmg aku tak menggigil pun. Lps tu aku jerit sekuat ati dlm keta. Eii sial aaa! Aku hafal je no. plat WLL tu tp dah bengang sgt smpai aku tak ingt.. cishhh! smpai skang aku ingt muka samseng yg coward tu!
Oleh sbb aku ni bkn jenis lps mare kat org lain.. blk tuh aku tendang pintu umah sekuat ati.. seb baik makcik2 osmet aku xde kat umah lps tu aku jerit sekuat2 ati.. huhu! Dan2 gak aku terus migrain & demam. Erm mmg tahap kronik sakit ati aku tu! Penyelesaian aku hanyalah tedo tp xleh tedo awl sbb nak lyn Gol & Gincu.. muehehe!

Argh aku benci road bully! Bodho piang! Aku hrp kancil WLL tu eksiden lps tu mampos kat situ terus.. huh!

3 comments:

nur said...

wakpeeee mu dop wakk samsengssss gak....i can imagine mu duk nepikk dumohh...hhehhheheheh..sabar ler yerkkk..pahh niee mu lak jd road bully....

cik bintang said...

sabar mekda.. mmg banyak beruk atas jalan tu.. terutamanya beruk jantan yg x penah tgk pompuan.. kesian ek..

deidaa said...

woh.. saing aku ada blog loni tp xleh di akses.. ceh.. rahsio sgt ko blog mu tuh? muehehehe!

*cik bintang* selama ni dah bnyak sabar.. ni dah geram tahap dewa dewi bintang 7 dah.. argh!