Tuesday, 11 May 2010

Dubai Day 6- Oasis Mall

ahahah gile kentang.. xabis lg rupa2nya jenel aku gi dubai aritu, bkn pe masalah keMALASAN nak update + xde org komen tu yg buat aku mls kakaka (walau 4bln berlalu.. tp ada aku kesah?  Ni blog aku... up to me lah hahah)

27.01.2010 (rabu)
Mcm dah xde mende nak buat.. ye la naik keta SIL... lain la kalo jln snd2, gamble je mana nak gi hee.
Pusing2 SOUQ pon aku mcm dah boring gile sbb xde aktiviti shopping ++
SIL aku suh amik gambo building tp aku xde mood amik gamba.. bulehhhh? :D
Maka we'll decide gi Oasis Mall.
Dpn umah aku je nehhh!
 



Kitorg lapo sebenornya so yg penting, isi perot luh aa heee.
As usual la perot kitorg ni mana blh masuk dgn makanana dorg.  Alih2 cari perkataan THAI jugakkkk!
(smlm nya tu eksen je aku kata kat che su aku "blh je idop kat negara org tanpa mkn nasi, makanan dorg kan bnyak.. mkn je la").. hoho sepandai2 aku berlagak, kantoi jg akhirnya.. mencari nasik ngahaha!

(ice lemon tea sebelah ni in arab)


Masing2 order kuewtiow goreng.. share le dgn SIL aku.
Mummy mkn nasik puteh lauk mende2 ntah.. which is bkn fav. lauk aku la kalo xdok ayam tu :P
Che su aku mkn tomyam.

Kuew tiow aku ni agak sedap la.. abis aku mkn ngengenge.  Tp kuew tiony nipis xmcm mesia yg gemok2.

Syok sggh la aku tgk org2 Arab ni mkn.
Ptt la bdn memasing busat2 sbb SIL aku kata.. dorg ni kayo rayo!  Maid 2 3org tu besa ah!  Kat umoh gheja dorg mkn tido & mengarahkan maid je wat keje!  Exercise xdok makan gumuk lah hoo xmo aku gumuk walau ku tau since aku duk Dubai.. berat aku mmg udah naik ngaaa!

(kedai jual brg jepon.. gile rambang mata aku)
Acceli b4 mkn tu kitorg gi Carrefour Express luh which is kalo kat mesia sebesar 7-11 je tp kat sana besor le gak sama besor dgn Carrefour besa.
Rega lbh kurang la dgn mesia je pon.
Maka dgn itu, shower gel pon aku beli kat sana kakaka.  1unsur2 yg memberatkan beg kaedahnya.
Bkn pe.. kat mesia dah xde brand CAMAY tuh.. dolu2 ada :)
(sebelah ni kurma, ada mahal ada murah)


Masa dlm kafor tuh, aku mcm besa la aku kan camcoder eh camholic.. kalo blh segala nenek dlm kafor tu aku nak snap.  Skali kantoiiiii, staff kafor tu ckp "sekius me, u can't take picture inside kafor"  Aku "owh sorry, i dunno".. padahal aku tau je mmg xbleh tp sj cari nahas kihkih.

(FLORIDA ORANGE 2.25dirham)




Pusing2 lagik, mcm xde apo den nak beli.
Just beli beskuk tulisan arab hahha giler berat beskuk tuh even ada 12 pack je.  Tp beli jgk.. sj buat2 beratkan beg :D

Mereka2 3org tu jln together cari lauk utk masak2 then jumpa mak aku duk plh2 lotion 150ml plak.. kihkih ok mari kita memberatkan beg :))









B4 lunch tu kitorg masuk kedai Jepun which bnyak giler yg merambangkan mata aku.
Tu belom gi jepon btol2 lg tu akakak.

Lama gak ah dlm tu.. imagine aa.. cermin pon aku beli.. mcm mesia dah kekurangan kedai cermin lah pulak kannn? hee.
(kedai brg jepon blh la anda cari kat AMPANG POINT eheh)
Mummy & che su aku borong le gak.  SIL aku xde la beli apo2.. sbb anytime je dia blh dtg :D
Then gi kedai kain.. xbnyak sgt kain pasang kat sini tp ok le chantek la gak kain cotton nye :D


After lunch kitorg masuk kedai HOME CENTER.. ala2 mcm SSF la nih.. besar gile.  Sgt lama dlm tu.   Smpai SIL aku kata dia blk jemput anak2 dia skolah dulu then dtg jemput kitorg blk :P

Mcm2 la shopping.. lilin, bekas lilin gantung2, vase, bunga, frame bunga timbul.
Mende merapu yg aku beli= tissue kakaka again, mcm malaysia tu berharga RM5selai kannnn? :))
(bkn tissue besa le dolll.. tissue nih kaler2pul & mcm bentuk bunga lah, kartun lah hape lah hehe).



Mende merepek mummy aku beli=  selipar jepon.  Hahahah ketika aku taip ni aku gelaks le jgk.. KENAPA SELIPAR JEPUN BELI KAT DUBAI? :))
Anasir2 memberatkan beg gak nih.
Acceli bkn la SLIPA JEPON btol.. tp ala2 mcm slipar dlm umah le tp murah.

Time tu xramai org sgt dlm HOME CENTER.. yg ada pon ada beberapa black people shopping yg pakai jubah itam tu gaks.


Lps shopping kat HOME CENTER tu tggu SIL aku jemput ah.
Mummy tggu brg, dia xlarat jln dah.. aku meneruskan pencarian.
Ronda2 dlm tu. ada 1kedai aksesori ni.. gulppp maheii nya!
Headband seketui pon 39dirham huhu.
So aku masuk kedai MAX (kedai fav. neh).
Pusing nye pusing, berkenan 4helai baju.. uii cannot be!
Lps buat pengAUDITan.. plh 1blouse je la hee lg pon duit aku dah corot psl shopping souvenir tak hengat smpai 500dirham tu kakaka.
(car park OASIS MALL.. nampak x rel train tuh?  tu mcm ala2 lrt la pastu nampak x rumah tuh?  Umah abg aku dpn tu je hee)

Pehtu singgah shopping complex buruk gile xtau penama ntah,
utk tukar duit.  Aku tnya bangla tu mana money changer.. blh dia suh aku tukar kat cashier hiks kelakar :))
Naik turun gak cari dgn Heidi (dia agak enjoy sbb aku speaking dgn dia.. kat umah aku ckp melayu.. dia xberapa nak lyn.. ekekek weii ckp melayu laa.. ape nih xreti ckp melayu huhu).. rupa2nya kat ujung skali.. jumpa Baskin Robins lak dah..
sejuk2 pon mkn sekerim.. ada aku kesah?
Beli la sorg 1 kecuali utk Hyden.. si kecik tu xmkn sekerim kakaka mcm org tua plaks.


Pastu blk ah apo laie.. mlm xkuar.. sejukss!

BERSAMBUNG DI KEMUDIAN ARI!.......

3 comments:

WaN dAn TiE said...

deida..
sambunglah sampai hbs..
tie selalu dtg..as silent reader(KONON SEKARANG DAH KOMEN)so sila buat enrtry pasal dubai hingga tamat yer..hahahhaha :p

kain sanasini said...

Ahehe bnyok lg la tie.. takot ore boring & mls singgoh doh.. skit2 cito delay 4bln lps ekeke.

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

kite follow..awak..awak follow kite yer..???