Thursday, 25 October 2007

Saiko


Raya ke-2 aritu ada sorg stranger sms wish aidilfitri. Aku tnya gak sape so dia ckp amik no. aku dari iklan PERFUME FOR ALL [PFA] kat metro ahad. Katanya nama aku sama dgn arwah wife dia.. ok fine lah. At 1st semua sms2 dia ok la. Dia kata nama dia Dr Izwan Edwin bin Abdullah, umur 36tahun.

Katanya dia dibuang parents sbb convert to Islam & kawen dgn org melayu. Wife dia meninggal masa eksiden & time tu wife dia tgh preknen. Cite kemain lagi padahal aku xtnya apa2pon sbb I’m not interested to ask anything & story anything to any strangers!

Waktu ptg raya tu.. aku sj bls sms dia lmbt2 & pendek2 & aku mmg bg jwpn je, xtnya apa2 so dia kata “nampaknya u bizi.. xpe lah.. I telan ubat tido dulu & nk tedo” Apa jadahnya doc telan ubat tedo? Doktor celup kut? Wakakaka!

Dia tnya bley ke kwn dgn aku… aku ckp as long as dia tak ganggu idup aku, aku tak kesah [even pd hakikatnya aku mls nak kwn dgn stranger.. huhu].

Dia tnya aku DAH MKN KE BLOM, TAK BOSAN KE RAYA2 NI, KULIT AKU KALER APA? Siyes aa aku mmg mls lyn soklan bodho2 gitu.

Then lama2 melarat lak dia cite.

Tnpa aku tnya apa2:---------à

Dia: I pakai 2hp iaitu NOKIA N73 & N90.

Aku bengang aaa sbb apa motif dia duk cite dia pakai hp best2 tu?

Aku: Nape anda bgtau anda pakai hp apa? Islam tak menggalakkkan manusia menunjuk2.. berdosa & sy tak berminat nak tau hp apa yg awk pakai!”

Dia: Saya tak suka dgn manusia yg sombong. I pakai Honda i-vtec harga RM125,000& tak lama lg I nak buka petrol pam modal RM385,000.

Aku: Sy xtau nape anda bgtau apa yg anda ada? Sy rasa anda dah slh org utk anda ceritakan apa yg anda ada.. anda slh org.. I’m not interested with what u have. Sorry.

Dia: U ni sombong la, I cite kat u elok2.. u ckp mcm tu plak. Kalau u nak tahu, kalau u mati esok2.. xada org nak bwk mayat u kalau u sombong mcm ni. Sudahlah.. goodbye.

Aku: Goodbye.. assalamualaikum wmt.

Kalaula ada org sms korang mcmtu, apa yg korang nk buat? Sakit btol ati aku. Di chopnya aku sombong. Aku dah jwb elok2, kata aku sombong.. wakakakaka dia ingt bila dia cite apa yg dia ada.. aku suke kat dial ah kut ek? Alahaiiiiii slh org le.. aku bkn nye mata duitan.. miahahah! Dia yg berlagak tak hengat. Ntah2 pakai nokia 2nd hand je kut & Honda buruk je.. wahahaha peduli hape aku?

Sabar je lah dgn org yg saiko mcmgitu!

**********aku xtau la sape DR IZWAN EDWIN BIN ABDULLAH sebenarnya. Maybe btol dia amik no. hp aku dari METRO AHAD @ pon dia kenal aku tp sj menyamar? If korang nak menyamar dgn aku.. sila lah… nak duga aku.. duga lah.. korang mmg silap besar lah.. wahahahah! Adios amigos berambus lah korang!*************

4 comments:

Anonymous said...

Entah2 lelaki tu saje je kut nak usik awak? Tidak pun dia mmg seorang yang tak betul? Jgn ah layan sangat, karang dia cari awak nak bersemuka face to face dengan awk, susah awak nantie.

Be carefull ye?

deidaa said...

Tak aa.. saye tak layan dah pon.. tak kose aa layan org gile!
Dari layan org gile.. baik layan kucing.. huhu!

cik bintang said...

saiko tu mekda..
hati-hati lah k
dlm dunia ni memacam..
konon bini dah mati
tah-tah masih suami org..
bahaye tu...

deidaa said...

Erk ain.. sy pon tak terpikir yg wife dia masih blom mati.. ui.. thanks sbb remind me! ;-)